מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צלקות כתוצאה מפצעי אקנהעדי15/11/2010
לאחר שהשתמשתי בראקוטן, נותרו לי מספר צלקות מן שקערוריות קטנות וה-T שלי מלא מלא בשומן כלומר העור שלי שומני מאוד. אני בן 17 האם מומלץ להשתמש בראטויט ??? ואיזה קרם יכול להקל על ספיחת השומן מהפנים???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקות כתוצאה מפצעי אקנה - תגובה
רחל סיטבון17/11/2010שלום עדי וברוך הבא לפורום.
רואקוטן הינו טיפול אגרסיבי מאוד שמטרתו לייבש את בלוטות החלב המצויות בעור שלנו ובכך למנוע אקנה בדרגות שונות.
רואקוטן אינו מטפל בשרידי הצלקות אלא רק בהפרשות השומנויות.
לאחר שימוש ברואקוטן, למשך תקופה מסויימת, תלוי בפרק הזמן בו נטלת את התרופה, חל איסור שימוש בתכשירים המכילים חומצות כלשהן, או כל חומרים אחרים בעלי נטייה לייבש ולקלף את העור וביניהם רט-אויט.
ממליצה
1. לחזור לרופא המטפל ולבדוק האם המצח אמור להיות שמנוני לאחר טיפול ברואקוטן.
2. חובה למרוח קרם הגנה מידי בוקר לפני יציאה מהבית ולפני כל חשיפה לשמש.
3. אחת התגובות הנפוצות לשימוש ברואקוטן הינו עור יבש ומקולף. לכן יש לעזור לעור להשתקם ולמרוח לחות מתאימה .
4. חשוב מאוד לבצע בדיקת תפקודי כבד ע"י רופא, לפני, במהלך ובתום תקופת הטיפול.
5. מומלץ מאוד לגשת לקוסמטיקאית ולקבל טיפול מתאים למצב הנוכחי של העור ביניהם גם תכשירים הסופחים ומנטרלים שומן.
בברכה
רחל סיטבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחודה על עזרתך אנא כנסי
עדי17/11/2010אני אחרי ראקוטן כ-7 חודשים. למעשה אין לי פצעים אפשר להגיד בקטנה אך זה לא מפריע לי בא והולך כהרף עין. לדעתי הראקוטן עשה לי עבודה טובה. מה שמרגיז אותי שאני גר במקום יבש שאין בו לחות ואני שומר על תזונה נכונה ירקות ירוקים טריים מרבה לשתות מים בעיקר מים וכמו כן אני מקפיד להשתמש בקרם לחום או קרם הגנה נטול שומן ובכל זאת יש לי שמנוניות בפנים בעיקר על האף. הרופאה "המליצה" לי על ראטויט כזה בקושי כי היא טוענת שהפנים שלי נראות מעולה ואני בכלל לא חושב כך ואני חושב לקחת ראטויט ברצינות. שאלתי היא מתי לדעתך כמות השומן שמופרשת מהפנים תחדל או תתמעט????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחודה על עזרתך אנא כנסי - תגובה
רחל סיטבון18/11/2010שלום לך שוב עדי.
שאלתך אינדיבידואלית מאוד ולכן לא אוכל לענות.
לא ממליצה למרוח רט אויט אם אין אקנה!
יש סבונים ומי פנים לעור שמן,לשימוש יומיומי, שתפקידם לנטרל ולטהר את העור משומן.
מומלץ מאוד!
שוב בהצלחה.
רחל סיטבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעם אחרונה!!
עדי22/11/2010את צודקת !! אני משתמש עכשיו במי פנים וסבון לנקות את הפנים. זה נכון לשנה הזו כלומר טיפול מונע לפצעי אקנה. אבל אני רוצה להשתמש בראטויט לפני הגיוס כלומר 3 חודשים לפני הגיוס וזהו כדי לקלף את העור השמנוני ואת כל הצלקות שנותרו. בצבא לא אוכל לשמור על הפנים ואני לא יודע מה עושים בתקופת הצבא כדי לשמור על הפנים?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בפוסט אקנה
אורית בן יהודה22/11/2010היי עדי:)
כמו שרחלי כתבה הטיפול הוא אינדבידואלי וכדי לתת לך יעוץ מקצועי יש לראות ולאבחן את מצב העור. רטוויט הינו רטין A ולעיתים מגרה מאוד את עור הפנים, הוא אינו מיועד לטיפול של "זבנג וגמרנו" לא ניתן "לקלף את העור השמנוני והצלקות" כפי שכתבת הטיפול צריך להיות ממושך דיו כדי לטשטש הצטלקות ופוסט אקנה. במידה ויש סימנים חומים כתצואה מריפוי הפצעים רטוויט לבדו אינו מספיק ויש להוסיף חומרים מדכאי מלנין .
אני יכולה להמליץ לך על שימוש בחומצה גליקולית של MGP יחד עם קולייט של אותה החברה אבל רק לאחר אבחון של קוסמטיקאית רפואית, חומרים אלו פועלים נהדר על עור שמן, אקנה כתמים והצטלקות כתוצאה מריפוי האקנה, עם הרבה פחות גירוי מרטין A .
חשוב לדעת, כל התכשירים המיועדים לטשטוש הצטלקות הבהרת כתמים כתוצאה מאקנה דורשים מריחת קרם הגנה משמש בתדירות גבוהה.
לכן לשאלתך , מאוד תלוי היכן יציבו אותך בשרותך הצבאי, ישנם הרבה תפקידים המאפשרים
טיפול בעור ואינם כרוחים בחשיפה מתמדת לשמש.
לסיכום: בשביל להשיג שיפור ניכר בעור שסובל מסימנים וכתמים לאחר ריפוי האקנה ויחד עם זאת להגן על העור מהתפרצות חוזרת יש לטפל לאורך זמו ובהתמדה!, אנו על גבי הפורום יכולות רק לכוון לכן אני
ממליצה לך בחום לפנות לקוסמטיקאית רפואית טובה באזורך לקבלת יעוץ הדרכה וליווי.
בהצלחה, אורית בן יהודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)