שומנים באף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שומנים באף
    רועי
    01/01/2011

היי אני בן 16 ואני כבר שנתיים-שלוש סובל מפצעי בגרות קטנים פה ושם - לא משהו שמצריך טיפול אבל אני לא יכול להגיד שאין לי לגמריי, לפעמים יוצא לי אקנה פה ואקנה שם אבל לא ברמה שבאמת מפריעה.

בכל מקרה האף אצלי היה תמיד בעייתי, היה בו הרבה 'שחורים', ובחצי שנה האחרונה הוא מלא מלא בשומנים - ברמה שאם אני עומד מתחת למקור אור ממש אפשר לראות את השומנים על האף שלי!
    אני פעמיים-שלוש בשבוע ממש מסבן חזק את האף במקלחת עם ספוג קשה וממש אני רואה איך כל השומנים יוצאים לספוג אבל זה חוזר כל פעם והאף מתמלא שומנים שוב פעם..
    וזה לא שומנים שאם אני לוחץ הם יוצאים - אלה שומנים שממש אפשר לראות אותם אם אני עומד מתחת למקור אור ! וזה נמצא רק באף..

רציתי לדעת האם התופעה נורמלית בגיל ההתבגרות והאם היא תעבור?
    האם אתם ממליצים ללכת לטיפול אצל קוסמטיקאית ?
    או איך אפשר לעצור את השומנים באף\לנקות לתמיד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שומנים באף

הוספת תגובה

• שומנים באף - תגובה

רחל סיטבון
    02/01/2011

שלום רועי וברוך הבא לפורום.
    1. התופעה נורמלית לחלוטין ולא רק בגיל ההתבגרות. ניתן לראות שומנים באף בפרט ובגוף בכלל אצל רוב האוכלוסייה בכל הגילאים. החל מגיל הינקות ועד הזקנה.
    2. אם הדבר כל כך מפריע, אפשר, מדי תקופה, ללכת לקוסמטיקאית ולנקות את השומנים. התופעה לא תחלוף לתמיד אבל תהיה רגיעה לתקופה מסויימת.

לידיעה כללית, השומן שהעור שלנו מייצר הינו דבר תקין והכרחי לשמירה על העור, הוא הופך לתופעה בעייתית כאשר הוא מתפתח לאקנה ולעיתים לאקנה חמור במקרים כאלה צריך לנהוג ביסודיות.
    איך צורך לשפשף את האף ולא להתנהג לעור באגרסיביות. כל שאתה צריך לעשות הוא לשטוף היטב את פניך במים וסבון, מידי יום בוקר וערב ואחת לתקופה לגשת לקוסמטיקאית לנקות את השומן החריג.
    המלצה: תניח לעור, ככל שתתעסק איתו כך הוא יפריש יותר.

בהצלחה
    רחל סיטבון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו