מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סבוריאה..יונתן14/04/2011
אני בן 16 ועד לפני כחצי שנה היה לי עור חלק ויפה,
בחצי שנה האחרונה התפרץ לי בפנים אקנה וסבוריאה.
כרגע המצב שלי הוא כזה:
האף שלי שמנוני ואדום, יש ממנו הפרשות (בגלל הסבוריאה) שמתחדשות כל הזמן, ובנוסף יש בו מלא מלא קומדונים שחורים.
פצעי אקנה אין לי הרבה - אבל במצח נשאר לי המון נקודות אדומות כתוצאה מהפצעים שהיו (הבנתי שנקודות וכתמים אלו עוברים עם הזמן) והמצח שלי שמנוני.
האם טיפול קוסמטיקאי (ובעיקר ניקוי שומנים\שחורים\הפרשות מהאף) יעזרו?
כי האף שלי מזעזע.. מלא נקודות שחורות, הוא נראה שומני, ויש בו הפרשות לבנות של הסבוריאה (קשקשים)..
האם טיפול קומסטיקאי יעזור?
פשוט הסבוריאה זה מחלת עור, אז אני מפחד שניסיון לנקות את זה אצל קומסטיקאית יחמיר את המחלה או ייעשה נזק אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבוריאה.. - תגובה
אורית בן יהודה24/04/2011הי יונתן ברוך הבא לפורום.
סבוראה היא תופעה הנגרמת בשל חוסר תפקוד נכון של בלוטות הסבום המפרישות חלב ללא תהליכי דלקת בעור. החלב מיוצר בתוך בלוטות החלב הממוקמות בתוך הדרמיס (השכבה הפנימית של העור). מתוך צינורית זו מופרש החלב (השומן) בתהליך מעורבים הורמונים לכן התופעה התפרצה בגילך גיל בו השינויים ההורמונליים רבים . התופעה נפוצה במקומות בהם יש ריכוז גדול של בלוטות חלב, המקרה שלך אזור האף.
קוסמטיקאית מקצועית תדע כיצד לטפל בתופעה וכן תדריך אותך לטיפול נכול בבית.
חג שמח, אורית בן יהודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)