מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כיצד להסיר עור מתקלף בפנים?ערן22/05/2011
אורית/רחל שלום רב!
אני בן 22, ומשתמש במס' תכשירים לפנים לצורך טיפול באקנה. בין השאר, אני משתמש במשחת Tretinoin (שמותיו המסחריים: Retin-A, Retavit וכו'), וכן מורח מפעם לפעם Folisan, עקב ריבוי שערות אשר 'כלואות' בתוך העור וגורמות דלקת ופצעים.
אחת ההשפעות של תכשירים אלו הינה ייבוש וקילוף עור הפנים. רואים ממש בבירור שהעור מקולף (ראי בבקשה צילום מצורף).
לפי הבנתי, קילוף העור הוא אחד האפקטים של התכשירים בהם אני משתמש, והוא כנראה נצרך לצורך השגת המטרה - ואין לי בעיה עם זה, כי אני מבין שזה חלק טבעי מתהליך הטיפול (הרי קילוף השכבות העליונות של העור הכרחי לצורך 'פריצת' השערות הכלואות מתוכו).
אבל, כיצד ניתן להסיר את העור המתקלף מן הפנים? אני מתכוון להסרה-ממש של פיסות העור שהתקלפו (למעשה, עור 'מת') ולא ל'סתם' הסוואה ע"י קרם לחות. כלומר, שימוש בקרם לחות אולי יגרום לשיפור בהיבט האסטתי, אבל הוא לא יסיר את אותן פיסות עור שהתקלפו.
אשמח מאד לקבל את עזרתכם המקצועית.
תודה רבה ושבוע טוב! :-)
ערן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד להסיר עור מתקלף בפנים? - תגובה
אורית בן יהודה26/05/2011היי ערן ברוך הבא לפורום.
אכן השלת התאים המתים דרושה כדי להימנע מדלקת זקיק השערה וריפוי אקנה, יחד עם זאת שימוש בתכשירים לאקנה יחד עם רטין A עלול לגרום ליובש מטריד, קרם לחות אכן לא יעזור , ממליצה לך לרכוש בבית מרקחת משחה בשם בפנטן פלוס, ומידי כמה ימים או לחילופין כאשר יש קילוף רציני לחדול ליום יומיים מהחומרים הפעילים ולמרוח בפנטן מספר פעמים ביום על האזורים התקלפים- העור המת , המשחה תגרום לניתוק התאים המתים, תרגיש זאת בעיקר לאחר מקלחת ,ניגוב עדין של הפנים במגבת יעשה את העבודה.
חשוב להקפיד על מריחת קרם הגנה במשך היום.
בהצלחה, אורית בן יהודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)