כיצד לנהוג עקב נשיכת קוף?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כיצד לנהוג עקב נשיכת קוף?
    טלי -אמא מודא
    14/08/2010

שלום

בני מטייל בתאילנד.לקח בארץ חיסונים חיוניים.לצערי ננשך על ידי קוף באי קופיפי בתאילנד .נודע לי ממנו שהוא מקבל סדרה של חיסונים נגד כלבת לכל מקרה,מה שמטריד אותי שקראתי כי קופי מקוק
    נושאים גם נגיף הרפס B 'פוגע במערכת העצבים.
    שאלות:
    בני ננשך לפני כשבוע.אמור לשוב בעוד שבועיים ,איך עליו לנהוג לגבי נגיף B (על פי קריאה שלי באינטרנט נראה לי שהקופים בקופיפי הם מסוגי מקוק ,אם מישהו יודע -אשמח אם יידע אותי) נצא מתוך הנחה שאכן הם קופים כאלה,מעניין למה לא נתנו לו בבית חולים בתאילנד גם חיסון נגד זה,ואם כן כמה זמן דגירה עג להופעת המחלה,אני מאוד מודאגת אין לי קשר יום יומי עם בני והאם זה לא סיכון לחייו לבוא בעוד שבועיים לארץ? מקווה שהשאלות ברורות.

אשמח לתשובות-איני ישנה בלילות
    מודה מראש
    אגב:קראתי באיזה פורום שמומלץ גם לקחת חיסון לנוגדנים,מה זה אומר והאם זה מומלץ?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כיצד לנהוג עקב נשיכת קוף?

הוספת תגובה

• טלי

ד''ר ביביאנה חזן
    15/08/2010

אחרי נשיכת קוף יש מיד להתחיל חיסון כנגד כלבת, סדרה של 5 זריקות בימים 0,3,7,14,28.
    בנוסף, חיסון כנגד טטנוס אם חלפו מעל 5 שנים מהחיסון הקודם. אין שום חיסון אחר או בדיקה שיש לעשות בנוגע לנשיכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה