מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סוכרת לאיש מבוגררונית13/07/2010
האם לאיש מבוגר (72) שרוצה לטוס לסין כדאי לעשות חיסונים מיוחדים?
דבר נוסף הוא חולה סוכרת ולוקח איתו אינסולין לנטוס ונוברפיד יש איפה לקבל הסבר לגבי התנהגות בחולה עם המחלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת לאיש מבוגר
פרופ' ראול רז13/07/2010נא להתייעץ עם רופא המשפחה או הרופא המטפל בסוכרת. זו אינה מחלה זיהומית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים לצפון הודואחד13/07/2010
שלום לכם,
אני מתכנן לטוס לצפון הודו לשלושה שבועות באוגוסט הקרוב.
אילו חיסונים מומלצים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים לצפון הודו
פרופ' ראול רז13/07/2010עליך לפנות למרפאת מטיילים הקרובה לאיזור מגוריך, שם אפשר לקבל המלצות וחיסונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה בבית חוליםנעמי07/07/2010
בתי נשדדה במהלך טיול קצר להונגריה. הגנב היכה אותה על הראש אבל לא נראה נזק גופני. מאחר וזה היה יום הטיסה היא לא רצתה ללכת לבית חולים כי לא רצתה להסתבך עם הביטוח למרות שהמשטרה שם רצו שתלך. עכשיו היא חוזרת היום. האם כדאי שתלך לבית חולים? אני נורא דואגת, היא אומרת שמרגישה בטוב ורק רוצה להירגע ולהיות כבר בבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה בבית החולים
ד''ר ביביאנה חזן07/07/2010ללא ספק חוויה לא נעימה.
אני ממליצה על בדיקה ראשונית אצל רופא משפחה. במידה והרופא מתרשם שיש צורך בבירור נוסף, הוא יפנה לגורמים הנכונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעדי05/07/2010
הייתי באחת ממרפאות המטיילים וקיבלתי מרשם לכדור נגד מלריה(אני טס לדרום אמריקה), כדור שלוקחים אותו פעם בשבוע... יש לי בבית כדורים מסוג מלרון אותם לוקחים פעם ביום... השאלה היא האם יש הבדל בין הכדורים? מה מהם יותר טוב? והאם ניתן להשתמש בכדורי המלרון (הם עדיין בתוקף כמובן...) או שלקנות את הכדורים מהמרשם של הרופאה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי
ד''ר ביביאנה חזן06/07/2010מדובר בשתי תרופות שונות. הכדור שנלקח פעם בשבוע (לריאם) מיועד למניעה. השימוש בו כרוך בתופעות לוואי שכיחות (כאבי ראש, אי-שקט, קשיי שינה ואפילו הזיות).
המלרון הינו כדור מתאים למניעה ו/או לטיפול, נלקח מדי יום, לרוב ללא תופעות לוואי משמעותיות, אך עלותו גבוהה.
קיימת גישה להשתמש במלרון לטיפול עצמי כלומר כשמזהים סימנים של תחילת המחלה.
אין הבדל ביעילות בין שני הטיפולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים לאפריקהיניב29/06/2010
הי , אני עובד וחי באפריקה וביצעתי את כל החיסונים הנדרשים בחודש אוגוסט 2007 , שאלתי היא לכמה זמן תקפים החיסונים והאם אני צריך לחזור על אחד מהם בימים אלו . ביצעתי את החיסונים הנ"ל : HEPATYRIX , ENGERIX ,MENCEVAX,IMOVAX , MMR , Yellow Fever , החיסונים נלקחו במינון המקובל ( 3 פעמים ל HEP B פעמיים ל HEP A וכו, ) . מחכה לתשובה , תודה יניב .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים לאפריקה
פרופ' ראול רז30/06/2010שלום יניב
Hepatitis A ו- Hepatitis B -
2זריקות של HAV ו- 3 זריקות של HBV, נותנות חסינות לשנים רבות, אולי לנצח.
אין צורך בזריקות דחף של חיסונים אלו.
טיפוס הבטן - יעיל ל- 3 שנים.
Mencevax - יעיל ל- 5 שנים.
קדחת צהובה - יעיל ל- 10 שנים.
MMR -
2 זריקות.
פרופ' ראול רז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה למרפאת מטייליםמלי24/06/2010
אני צריכה לנסוע למזרח ואני רוצה לעשות חיסונים כמו שצריך. תוכלו בבקשה להמליץ על מרפאה טובה ואמינה באזור ר"ג - ת"א ששם יוכלו גם לייעץ לי בנושא תזונה במקום שאליו אני נוסעת?תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרפאת מטיילים
ד''ר ביביאנה חזן27/06/2010הכל תלוי באיזה קופה את רשומה. לכללית יש מספר רב של מרפאות במרכז (דיזנגוף סנטר, בית החולים מאיר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחיה23/06/2010
שלום! אני טסה למזרח, הודו ונפאל, ברצוני לדעת האם יש בעיה עם החיסונים אם ברצוני להכנס להריון לאחר שובי? האם החיסונים והשפעתם מהווים בעיה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים
ד''ר ביביאנה חזן27/06/2010אם את רוצה להיכנס להריון אחרי שובך לארץ, החיסונים שקיבלת לפני הנסיעה לא אמורים להפריע להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיותחגית23/06/2010
אני אלרגית להרבה מאוד דברים. ואני מתכננת לנסוע בעוד חודשיים לסין. הפחד שלי הוא שאני אגלה שאני אלרגית שם למשהו שלא הכרתי בארץ - סוג של צמח וכו'. האם ניתן לעשות איזו שהיא בדיקה במרפאת מטיילים שתבחן גורמי אלרגיה שכיחין בסין עלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיות
ד''ר ביביאנה חזן27/06/2010זו לא שאלה למרפאות המטיילים . עליך לפנות למרפאת אלרגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוסעת להודו עם ילדהדלית16/06/2010
אני רוצה לנסוע להודו עם בתי בת ה-4. האם יש חיסונים מיוחדים לילדים בהקשר הזה? תודה לכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה להודו עם ילדה
ד''ר ביביאנה חזן16/06/2010כעיקרון כל החיסונים של מבוגרים ניתן לתת לילדה בת 4. קרוב לוודאי חלק מהם יש לה אם חוסנה לפי שגרת החיסונים של טיפת חלב (צהבת,MMR, POLIO, טטנוס)
ויש חיסונים אחרים שיש לשקול לתת לה , תלוי משך הטיול, אזור, סוג הטיול ( טיפוס הבטן, דלקת קרום המוח, דלקת מוח יפאנית) וגם טיפול מניעתי למלריה.
אין דרך אחרת: כדאי לך להגיע לאחת ממרפאות המטילים באזור מגוריך ולקבל ייעוץ וטיפול אישי לילדה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיול לארה"ב עם סוכרתכוכי08/06/2010
אני רוצה לטוס לטייל בארה"ב לחודש ימים, אני סוכרתית ומקבלת אינסולין לנטוס שאיתו מצליחה למנוע היפוים טוב, חשוב לי שיהיה לי לאורך כל הטיול וגם בטיסות
איך זה עובד בדיוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיול לארה"ב עם סוכרת
פרופ' ראול רז08/06/2010צר לי מאוד אולם עלייך לפנות למומחה לסוכרת
פרופ' ראול רז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיול עם סכרת
ד''ר ביביאנה חזן08/06/2010לגבי איזון סכרת בזמן נסיעה יש לדון עם המומחה סכרת שמטפל בך. העיקרון היא לשמור על סדר ארוחות (לקחת איתך אוכל מתאים) , לבדוק ולהזריק בהתאם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיול עם סכרת
ד''ר ביביאנה חזן13/06/2010מומלץ להצטייד באוכל מהבית כי בטיסה מתנהלים לפי שעון היעד.
רצוי לבדוק סוכר לעתים קרובות וגם לאכול ולהזריק לפי תןצאות הבדיקות.
מומלץ להתייעץ עם המומחה לסכרת ולבנות תכנית מסודרת של ארוחות ומינון אינסולין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהבת A Bיעל03/06/2010
שלום וברכה
לפני 6 וחצי חדשים עשיתי חסונים לפני נסיעה לתאילנד.
נתבקשתי להגיע לחיסון שלישי אם אינני טועה - כעבור כחצי שנה להשלמת החיסונים A ו- B
ברצוני לשאול. מהו טווח הזמן שאני יכולה למשוך עד שאעשה את החיסון השלישי
תודה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צהבת B A
פרופ' ראול רז03/06/2010צהבת B: החיסון מורכב משתי זריקות בלבד.
צהבת A: החיסון מורכב משלוש זריקות.
פרק זמן מינימלי בין הזריקה השנייה לשלישית: 5 חודשים.
אין פרק זמן מקסימלי להשלמת הזריקה השלישית, אך יש להשלים אותה כדי שהחיסון יהיה מושלם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול למבוגריםמאיה01/06/2010
אבי בן 65 והוא מעוניין לנסוע להודו. רציתי לבדוק האם חוץ מהחיסונים הרגילים, אנשים בגילו צריכים לקבל טיפול נוסף? בברכה, מאיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול למבוגרים
פרופ' ראול רז02/06/2010תלוי במשך השהייה בהודו. פרטים במרפאות מטיילים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים לפרו ובוליביהדור26/05/2010
שלום.
אני רוצה לטוס לפרו ובוליביה והייתי רוצה בבקשה לדעת איזה חיסונים צריך לעשות וגם כמה זמן לפני הנסיעה צריך לעשות אותך?
הבנתי שיש חיסונים שצריך לעשות תקופה לפני הטיול בגלל שלוקח זמן עד שהם ניכנסים לפעילות בגוף האם זה נכון ואם כן יש כאלה חיסונים שעליי לקחת לטיול לפרו ובוליביה?
תודה רבה על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים לפרו ובוליביה
פרופ' ראול רז26/05/2010הכל תלוי במסלול, איפה תטיילי, למשך כמה זמן. יש חיסון שהוא חובה, קדחת צהובה אך גם תלוי במקומות שאת מתכננת לבקר. יתר החיסונים הם בהתאם לסוג הטיול (תרמילאי, מאורגן), משך, וחיסונים שכבר קיבלת בעבר (אם הם בתוקף).
רצוי להגיע כ-חודש לפני הנסיעה למרפאת מטיילים, מצויידים בפנקס החיסונים של גיל ילדות וגם פנקס שבי.
אין מקום לקחת איתך חיסונים אך כן תרופות לשלשול וכ'ן, אך הכל תלוי במסלול ומשך הטיול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה לדרום אמריקהלימור24/05/2010
שמעתי שאפשר לטייל בג'ונגלים בדרום אמריקה אבל שהתנאים שם ממש גרוע ומלא ג'וקים בחדרים. האם זה כדאי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדיעה לדרום אמריקה
פרופ' ראול רז24/05/2010לימור שלום!
כמו בכל מקום בעולם השלישי יש אפשרות לטיול בתנאים בסיסים וגם אפשרות של תנאי חמישה כוכבים. הכל תלוי בהעדפות שלך ובתקציב.
לטייל תמיד מומלץ !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאילנדמלי12/05/2010
היי, אני מתכננת לנסוע לתאילנד. רציתי לדעת איזה חיסונים צריך לעשות? דבר נוסף, אני חולת אסטמה, השאלה שלי היא האם במקרה ונגמר לי משאף אני אוכל לקנות משאף חדש שם? תודה
מלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאילנד
פרופ' ראול רז16/05/2010אין חיסונים חובה לתאילנד. יש מספר חיסונים מומלצים מאוד. פני למרפאת מטיילים באזור מגורייך. אפשר להשיג משאפים בתאילנד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)