מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קדחת מח יפניתנופר19/08/2010
שלום,
אני נוסעת לתאילנד, לאוס וגיחה קצרה לקמבודיה בעוד כשבוע וחצי(30 לחודש).
אני אתחסן לצערי רק ביום שלישי או שני אם יוכלו להקדים לי.
מאחר ויש לי כבר חיסון נגד פוליו, צהבות A,.B, טטנוס (אני סטודנטית לרפואה והיייתי לפני כ6 שנים במזרח)
אני מאמינה שאצטרך להתחסן כנגד טיפוס הבטן ואולי מנינגוקוק מאחר ותוקפם פג.
קדחת המח היפנית אני לא אספיקה לקבל את כל השלישיה בארץ, מה המלצתך? והאם בכלל אני צריכה לקבל את כל החיסונים הללו למשך שהייה קצר:
אני טסה לחודש ושבוע /חודש וחצי.
ממש שמחה שיש למי לפנות כי משרד הבריאות לא מסכים לענות בטלפון..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קדחת מח יפנית
ד''ר ביביאנה חזן19/08/2010העונה של JAPANESE ENCEHALITIS היא בין מאי לנובמבר, כך שאת נוסעת בשיא העונה.
ההמלצות הן שבמידה ואת נוסעת מעל חודש כתרמילאית כדאי לקבל את החיסון. מדובר ב-3 זריקות, הרווח המינימלי הוא שבוע בין זריקה לזריקה. מה שתספיקי , תעשי. ניתן להשלים בתאילנד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נופר19/08/2010במרפאת המטיילים למטייל בדיזינגוף (כללית) הרופא טען שצריך שהות של שבוע לאחר קבלת החיסון השלישי להשגחה ולכן אין הם מסכימים לחסן במידה ותאריך הטיסה לפני כן, אם כך איך אוכל להשלים את החיסון בתאילנד?
שאלה נוספת, יש לי חוסר G6PD האם מומלץ לקחת כדורים נגד מלריה בכל זאת?
מודה לך מאוד,
המשך יום נפלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמו כן חוסנתי לפני 6 שנים
נופר19/08/2010כמו כן חוסנתי לפני 6 שנים כנגד קדחת המח היפנית, האם עלי לבצע רק דחף או את כל הסריה המשולשת?
והאם בכלל אני אמורה להתחסן במידה ואני טסה לאיזור הכפרי מתחת לחודש ואח"כ עוברת לאיזור האיים של תאילנד?
תודה תודה תודה
נופר:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על תרופה בחו"לתכלת19/08/2010
שלום
לפני 4 חודשים השתחררתי ובצבא לקחתי גלולות פמינט שקבלתי עם קופון ב23 ש"ח. לקחתי את הגלולות גם להגנה ליחסי מין וגם כי יש לי בעיה של תופעות לפני מחזור שהיו קשות להתמודד איתן.
אני עדיין לוקחת אותן ועכשיו אני רוצה לטייל, התכנון הוא לטוס לתיאלנד ל3 חודשים ומשם להמשיך לטייל. אני יודעת שיהיה לי קשה לטייל בלי הגלולות בגלל הבעיה שלי ואני רוצה לקחת אותן איתי.
עכשיו יש לי כמה שאלות לגבי זה, כמה חפיסות אפשר לקחת איתי, איך לשמור עליהן, יעשו לי בעיות בשדה תעופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכלת
ד''ר ביביאנה חזן19/08/2010הרבה נשים יוצאות עם גלולות למספר חודשים. קחי אותם באריזה, לא נראה לי שיעשו לך בעיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך -נשיכת קוף ,טלי אמא מודאגתטלי15/08/2010
שלום
אם, חלילה ,בני נושא בגופו את נגיף ההרפס B , תוך כמה זמן מיום הנשיכה ,ניתן לבצע בדיקת דם לגילוי הנגיף,וכן מהו הזמן המינימאלי לקבלת תשובה מסוג זה? (בני בד"כ נודד ממקום למקום ,כך שתשובה מסוג זה יכולה ליידע אותו ,מתוך תקווה שינהג בהתאם לצורך)
שוב מודה על השרות ובכלל
טלי -אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלי
ד''ר ביביאנה חזן15/08/2010למיטב ידיעתי לא מבצעים בארץ בדיקות אלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה
טלי -אמא מודא17/08/2010תודה מקרב לב על תגובה מהירה.
השאלה: אני משערת שהתכוונת בארץ,בארצנו ארץ ישראל.הוא כרגע נמצא בתאילנד ושם לא יידעו אותו על האפשרות הזאת,האם שם כדאי לו לעשות בדיקת דם ואם כן תוך כמה זמן מרגע הנשיכה ניתן לראות את נגיפי ההרפס?
ושאלה למטיילים: יש למישהו מושג האם הקופים באי קופיפי הם מסוג מקוק?(רק קופי מקוק נושאים נגיף זה)
תודה מראש
טלי אמא מאוד מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - נשיכת קוף
ד''ר ביביאנה חזן18/08/2010המחלה נדירה ביותר, כך שסביר להניח שבנך לא נדבק.
הביטוי של המחלה מופיע תוך 2-21 יום מהחשיפה עם חום, פריחה , כאבי ראש וסימנים נוירולוגים.
בדיקות דם לזיהוי בעייתיות בשל הדימיון עם נגיף ההרפס הרגיל (1 -2)
קיים טיפול תרופתי שעשוי לעזור בשלבים מוקדמים של המחלה, אך בשביל זה יש לפנות במהירות לבדיקה וייעוץ רפואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה -יישר כוח .
טלי -אמא מודא18/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד לנהוג עקב נשיכת קוף?טלי -אמא מודא14/08/2010
שלום
בני מטייל בתאילנד.לקח בארץ חיסונים חיוניים.לצערי ננשך על ידי קוף באי קופיפי בתאילנד .נודע לי ממנו שהוא מקבל סדרה של חיסונים נגד כלבת לכל מקרה,מה שמטריד אותי שקראתי כי קופי מקוק
נושאים גם נגיף הרפס B 'פוגע במערכת העצבים.
שאלות:
בני ננשך לפני כשבוע.אמור לשוב בעוד שבועיים ,איך עליו לנהוג לגבי נגיף B (על פי קריאה שלי באינטרנט נראה לי שהקופים בקופיפי הם מסוגי מקוק ,אם מישהו יודע -אשמח אם יידע אותי) נצא מתוך הנחה שאכן הם קופים כאלה,מעניין למה לא נתנו לו בבית חולים בתאילנד גם חיסון נגד זה,ואם כן כמה זמן דגירה עג להופעת המחלה,אני מאוד מודאגת אין לי קשר יום יומי עם בני והאם זה לא סיכון לחייו לבוא בעוד שבועיים לארץ? מקווה שהשאלות ברורות.
אשמח לתשובות-איני ישנה בלילות
מודה מראש
אגב:קראתי באיזה פורום שמומלץ גם לקחת חיסון לנוגדנים,מה זה אומר והאם זה מומלץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלי
ד''ר ביביאנה חזן15/08/2010אחרי נשיכת קוף יש מיד להתחיל חיסון כנגד כלבת, סדרה של 5 זריקות בימים 0,3,7,14,28.
בנוסף, חיסון כנגד טטנוס אם חלפו מעל 5 שנים מהחיסון הקודם. אין שום חיסון אחר או בדיקה שיש לעשות בנוגע לנשיכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוקסילין ופטריה בנרתיק...אורית11/08/2010
שלום,
אקדים ואומר, שאני מתעתדת לנסוע ללאוס לחודש, בספטמבר הקרוב.
שמעתי שמחלת המלריה שם פורחת ומלבלבת, וכמובן שאין לי שום רצון להדבק.
הרופא במרפאת המטיילים המקומית (בסורוקה) המליץ לי לקחת דוקסילין כדי להמנע מלהדבק...
לא אספר את הסיפור כולו, אך לפני כ- 4 חודשים סיימתי סאגה ארוכה ומפרכת, של שנה כמעט, שכללה לא פחות מ-5 סוגים שונים של תרופות קונבנציונאליות, טיפולים אלטרנטיביים מכל הסוגים, וצום פחמימות *מושלם* שמטרתם היתה להפטר מפטריה בנרתיק שלא היתה מוכנה להתפנות בשום אופן.
חרדתי מפני הדבקות חוזרת גבוהה אפילו מחרדתי מפני הדבקות במלריה (הלא נודע פחות מפחיד מהנודע, לפעמים...), ונודע לי שבנוטלי דוקסילין אני ככל הנראה נחשפת בסיכוי די גבוה לקנדידה חוזרת...
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוקסילין ופטריה
ד''ר ביביאנה חזן11/08/2010את צודקת, DOXYLLIN לעתים קרובות גורם לפטרת נרתיקית.
יש אפשרות אחרת למניעה של מלריה בלאוס, מדובר בכדור ששמו MALARONE. כדאי לך לחזור למרפאת המטיילים ולקבל הדרכה מדוייקת איך לקבל את התרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוקסילין - תופעות לוואי וטיפולאייל10/08/2010
דוקטור שלום.
אני ואשתי נמצאים בעיצומו של טיול בויאטנם, ולרוע מזלנו (או טיפשותנו) נטלנו כדור
דוקסילין באחד מהלילות ללא מים, ומיד לאחר מכן נשכבנו לישון (זהו השבוע השלישי שאנו
נוטלים את הכדורים, ועד כה לא נתקנו בתופעות לוואי). לאחר כשעה התעוררנו שנינו עם כאבים
חזקים ומעין תחושת עצם שתקוע בגרון. עברו מאז 4 ימים והמצב לא השתפר אלא אף החמיר.
המשכנו ליטול את הכדורים (אנטיביוטיקה) עם כמויות גדולות של מים וללא שכיבה לאחר מכן, אך
הכאבים ממשיכים להיות עזים: עם כל בליעה ישנו כאב אחורי שמתפשט לכיוון הגב, מעין הרגשה
ש"תקוע" לך משהו שם.
נשמח לשמוע את ההמלצה לגבי טיפול (בכל זאת, אנחנו בעיצומו של טיול) - מאכלים מותרים /
אסורים, והאם לדעתך ניתן להמשיך ליטול את הכדורים או לא.
תודה מראש,
ליאת ואייל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי של דוקסילין
ד''ר ביביאנה חזן11/08/2010ידוע שדוקסילין עלול לגרום לדלקת בושט (ESOPHAGITIS )אם נוטלים אותו ללא מים או לפני השכיבה. תנסו להשיג כדור OMEPRAZOLE של 10 או 20 מג, תקחו אחד ביום למשך שבוע. בהרבה מדינות הכדור נמצא למכירה ללא מרשם רופא. אם לא עוזר תפנו לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקיצת עלוקה בסרי לנקהאיתמר08/08/2010
שלום,
חזרתי לפני כמה ימים מטיול בסרי לנקה. במהלך הטיול, לפני כשלושה שבועות, נעקצתי ע"י עלוקת יבשה. שמתי לב לכך רק בדיעבד לאחר שהעלוקה כבר נפלה מהרגל שלי ונותר רק פצע מדמם קטן. לא חוויתי שום תופעות לוואי או מחושים וכיום נותר לי רק סימן קטן על הרגל.
האם יש צורך לערוך בדיקות כלשהן ? האם עלוקות יכולות להעביר מחלות מסוכנות ?
תודה,
איתמר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקיצת עלוקה
ד''ר ביביאנה חזן11/08/2010מעבר לזיהום מקומי באזור הדימום, אין העברה של מחלות.
כדאי לפנות לרופא משפחה לבדיקה כללית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחה תרופותדנה04/08/2010
אורחת מבוגרת שהתה אצלנו למשך מספר חודשים. האורחת מעל גיל שמונים ומתגוררת בדרך כלל בקנדה. כעת נסעה לאירופה לפגוש את משפחתה. בגלל שהיא אישה מבוגרת שכחה את התרופות שלה. האישה במצב בריאות מצויין ואף מדהים והתרופות כללו בעיקר ויטמינים ותרופות נגד לחץ דם לדבריה. ניסיתי לברר עם חברות נסיעות ומשלוחים ואף אחד לא מוכן להעביר תרופות כה רבות ללא מרשמים או צילום של הדרכון שלה. מניסיונכם מה כדאי לעשות? האם עליה לפנות לרופא שם? היא חוזרת הביתה רק בעוד כחודש וחצי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחה תרופות
ד''ר ביביאנה חזן11/08/2010מצטערת, זה לא תחום ההתמחות שלנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרון03/08/2010
אני טסה למזרח הרחוק בעוד חודשים וצריכה לקבל מיגוון חיסונים ,כולל חיסון לצהבת B.בשנת 2003 שטסתי לדרום אמריקה קיבלתי את חיסון האינג'ריקס לצהבת b ועכשו שאלתי האם אני צריך עוד פעם להתחסן.למרות שבחלק מהתשובות באתר נאמר שלא כי התחסנתי ב 10 שנים האחרונות ,עשיתי בדיקות דם (במסגרת בדיקת דם כללית אצל הרופאה שלי )כלליות וגם ביקשתי ממנה שתתן לי לעשות בדיקה לראות האם אני מחוסנת מכול סוגי הצהבת המוכרים. בתשובה שקיבלתי נאמר במפורש שאני איננה מחוסנת לצהבת B (נאמר לי שיש % מסוים באוכלוסיה שלא נקלט החיסון מסוג האינג'ריקס).הופנתי לקבל את החיסון החדש הנקרא סיי בי וואק (יש לו עוטד שם בקופת כללית). אני גרה ליד כפר תבור ,האם במרפאה בטבריה יש החיסון שאני רוצה סיי בי וואק? תודה האם אני יכולה להתעקש על החיסון הצפציפי הזה ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' ראול רז04/08/2010זה החיסון בו משתמשים היום בכל המרפאות. גם בעפולה ישנה מרפאת מטיילים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשאלה
ד''ר ביביאנה חזן11/08/2010חיסון ה-SCIBVAC עשוי לתת תגובה יותר טובה.
תגיעי לאחד ממרפאות המטיילים (יש בטבריה וגם בעפולה של הכללית) ויחד עם כל החיסונים של המזרח תקבלי גם השלמה לצהבת B* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכות ארוכות בזמן טיולתמי02/08/2010
מה מומלץ בטיול עירוני? חזרתי עכשיו עם רגליים כואבות בטיול בן כמה ימים בעיר באירופה. הלכתי כל פעם כחמש שעות רצוף ( פעמיים ביום בבוקר ובערב כל פעם בן חמש לשבע שעות כמעט רצוף עם הפסקה למנוחת צוהריים במלון). כשאני בטיול אני מתלהבת ומתקשה לקחת הפסקות. רוצה להספיק כמה שיותר. האם יש טיפים לטיול הבא כדי שלא יהיה כל כך קשה וכואב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכות בטיול
פרופ' ראול רז03/08/2010לתכנן שיפור כושר גופני לפני טיול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפון הודו 3 שבועותאחד25/07/2010
שלום לכם,
האם יש לטעמכם טעם בלקיחת כדורי המלרון שקיבלתי במרפאת המטיילים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלרון בהודו
פרופ' ראול רז26/07/2010ממליץ לפעול עפ"י ההנחיות וההדרכה שקיבלת במרפאת מטיילים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופ'. ועוד שאלה
אחד26/07/2010לא קיבלתי במרפאת המטילים כל מרשם אנטיביוטיקה לקחת עימי. אני זוכר שכשטסתי לפני כמה שנים למרכז אמריקה הרופא במרפאת המטיילים כן צייד אותי בסוג מסוים של אנטיביוטיקה לטיפול רחב טווח (לא זוכר את שם התרופה במדויק).
אתם סבורים שעליי לקחת עימי גם אנטיביוטיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
פרופ' ראול רז27/07/2010אכן מומלץ. תפנה לאותה מרפאת מטיילים בה ביקרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפעת החזיריםמירב25/07/2010
אני לא בטוחה איך נגמר הסיפור של שפעצ החזירים. אני נוסעת בקרוב למקסיקו ורציתי לדעת האם אני צריכה לעשות חיסון גם נגד שפעת חזירים ? האם הוא קיים בכלל כבר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפעת החזירים במקסיקו
פרופ' ראול רז26/07/2010חיסון קיים ובהחלט מומלץ לעשות אותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוסע לאוגנדה לעבודיונתן18/07/2010
שלום ד"ר שמי יונתן בן 27 סובל מאסטמה קלה מאוד תפקודי ריאה במנוחה 108 אחוז
בחודשיים הקרובים אני נוסע לאוגנדה לעבוד שם בבניית גשרים וסלילת כבישים מטעם חברה ישראלית מוכרת
שאלתי היא כזו אזה חיסונים אני צריך לעבור העים חיסונים אלה הם בגדר חובה
ומה עלותם ?
בברכה יונתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך עבודה באוגנדה
יונתן18/07/2010אני נוסע לתקופה של שנתיים וכול 3 וחצי חודשים אני חוזר לארץ לשבועיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיונתן ואוגנדה
פרופ' ראול רז26/07/2010ההמלצתה לפנות למרפאת מטיילים אינה משתנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסונים לאוגנדה
פרופ' ראול רז18/07/2010כן, יש צורך בחיסונים. עליך לפנות למרפאת מטיילים הקרובה לאיזור מגוריך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנודע לאוגנדה לעבוד
ד''ר ביביאנה חזן18/07/2010חיסון אחד הוא בגדר חובה: קדחת צהובה. יש עוד מספר חיסונים שמומלצים. עליך לפנות למרפאת מטיילים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבודה באוגנדה
פרופ' ראול רז21/07/2010צריך חיסונים, חלקם חובה וחלקם בהמלצה.
לא נהוג דרך אי מייל למסור את שמות החיסונים ובודאי לא את עלותם
עליך לפנות למרפאת מטיילים הקרובה לאזור מגוריך
פרופ' ראול רז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים לפני נסיעה לתאילנדyuli16/07/2010
שלום,
אני נוסעת לתאילנד עוד חודש בדיוק לתקופה של שבועיים ותהיתי אם אני צריכה לעשות חיסונים ואם כן איזה חיסונים?
אני חוששת שאולי לא נשאר זמן מספק לעשות חיסונים?
אם תוכלי בבקשה להמליץ לי על מרפאת מטיילים בירושלים אני אודה לך מאוד (אם זה משנה אני שייכת לקופת חולים מכבי).
אם ניתן לעשות חיסונים בבית החולים הדסה עין כרם?
המון תודה על העזרה
יולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה לתאילנד
פרופ' ראול רז18/07/2010כן, יש צורך בחיסונים.
ישנן שת מרפאות בירושלים, אחת של משרד הבריאות ואחת של שרותי בריאות כללית
לא ידוע לי על מתן חיסונים בהדסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם נדרש חיסון קדחת מוח יפנית לנסיעע.15/07/2010
שלום,
אני נוסע לסין למשך חודש וחצי.
האזורים אליהם אני נוסע:
גאנסו, סיצ'ואן, יונאן, בייג'ינג, שיאן, גווילין, הונג קונג.. יש אזורים שאהיה בהם עם כפרים שלא כל כך מתויירים.
אני מחוסן כבר לצהבת A,B,טיפוס הבטן
ברצוני לדעת האם עלי להתחסן בחיסון בקדחת מוח יפנית?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קדחת מוח יפנית לסין
פרופ' ראול רז18/07/2010אם אתה נוסע ליותר מחודש - כן, יש צורך בחיסון נגד קדחת מוח יפנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)