התקץ אפילפתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקץ אפילפתי
    שולי אוחיון
    02/04/2012

דוקטור שלום. אני מטפלת אצל הרופא נוירולוג בקופה שלי הרבה זמן ומקבלת אותה תרופה הרבה שנים, ויש לי התקפים כמה פעמים בחודש. האם אפשר לשפר את המצב? מה להגיד לרופא שלי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התקץ אפילפתי

הוספת תגובה

• התקץ אפילפתי - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    02/04/2012

שלום שולי,
    מטרת הטיפול התרופתי באפילפסיה היא להפסיק לגמרי את ההתקפים ואכן רוב חולי האפילפסיה (כ- 70%) חופשיים לגמרי מהתקפים אפילפטיים תחת טיפול תרופתי. ניתן להשיג שיפור בשליטה על התקפים על-ידי עליה במינון תרופה קיימת, החלפה או תוספת של תרופה אחרת. חשוב שהטיפול התרופתי יתאים לסוג האפילפסיה. בנוסף, קיימים טיפולים שאינם תרופתיים, כמו קוצב או ניתוח אפילפסיה, אותם מציעים לחולים המתאימים. במקרים מסוימים, הערכה מעמיקה, באמצעים כדוגמת ניטור וידאו-EEG, במסגרת רפואית המתרכזת בטיפול בחולי אפילפסיה עשויה לסייע לשיפור השליטה בהתקפים.
    מאחלת לך הצלחה רבה בהמשך הטיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

שולי אוחיון
    02/04/2012

זה בסדר להמשיך ללכת לרופא שלי או ללכת לרופא מומחה באפילפסיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    03/04/2012

אני חושבת שכדאי שתדברי עם הרופא שלך, תביעי בפניו את תסכולך מכך שעדיין יש התקפים ותשאלי אילו פתרונות הוא מציע או האם הוא חושב להפנות אותך לאפילפטולוג.
    כעקרון כל רופא נוירולוג מטפל באפילפסיה, אבל לנוירולוגים שונים יש מידות שונות של ידע וניסיון בטיפול בכל אחת ממגוון המחלות הנוירולוגיות. לפיכך, לכל נוירולוג יש ידע בטיפול ומעקב בסיסיים באנשים עם אפילפסיה וחלקם מיומנים גם בטיפולים ובירורים יותר מסובכים. לעומת זאת, בירור והחלטות לגבי טיפולים בחולים מסובכים במיוחד או כאלה שמועמדים לניתוח או להשתלת קוצב מתבצעים ע"י אפילפטולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו