מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קפרה טופמקס וחשיבהקוסטה08/07/2012
1)האם זה יכול להיות שהגוף יגיב לקפרה בעת ההפסקה שלו כמו שמכור מגיב לסמים כש לוקחים לו אותם?
2)האם זה הגיוני שהקפרה יעזור ובמקביל יגרום להתקף גם הוא הוא חלש יחסית?
האם נעשו מחקרים על תגובה כפולה כגון זו?
3)זה הגיוני שהטופמקס התחיל לעבוד רק אחרי שהקפרה יצא מהגוף לגמרי?
אפילו כשהפסקתי למיקטל אחרי חמישה שנים הגוך שלי לא הגיב קשה כמו שהוא הגיב לקפרה ולמעשה נאלצתי לקחת במשך שבוע רבע כדור 60 מג'' כדי למתן את התופעה ובכלל לנסות להימנע מטריגרים לגמרי כדי להרגיש כמה שפחות וזה משהו שאף פעם לא נאלצתי לעשות בעבר.
4)האם טופמקס במינון של 50 מג'' פעם ביום מספיק או שצריך לקחת לפחות 100 מג ביום?
בגלל המחצית חיים הארוכה העדפתי לקחת את הטופמקס פעם ביום וכך להרגיש את השפעותיו פחות.
היום זה היום השני שאני על 50 מיליגרם והצלחתי לסגור עיניים בבוקר גם בתאורה בהירה אשר קשה יותר וגם בפלאשים ידניים שעשיתי לעצמי וגם במצבי לחץ ודיי התגרתי במזל, בנתיים הכל נראה תחת שליטה. הסיבה שאני שואל את זה הינה כי אני מרגיש שאני לוקח כדור פלסבו, כשהייתי לוקח קפרה הייתי מרגיש אחרי זמן מסויים שמשהו משתנה בי וגם יותר ביטחון, בטופמקס לא, למעשה קראתי שיש לו מליון תופעות לוואי ואצלי ב 25 מג'' לא היה כלום אז אפילו לא חיכיתי שבוע ואחרי 4 ימים העלתי ל 50 מג'' וההרגשה הינה אותה הרגשה, של כלום.
5)אני חושש שהאפילפסיה שלי תלויה באספקט פסיכולוגי ואפילפטי במקביל. אם אני מרגיש בטוח הסיכוי להתקף הרבה יותר נמוך והפעולה של הכדור הרבה יותר אפקטיבית אולם כל המצבים שקרו לי התקפים בהם לדוגמא סגירת עיניים בבוקר או פלאשים עם עצמת עיניים, נחרטו לי בזיכרון וכל בוקר אני נזכר בזה בדיוק לפני שאני עומד לשטוף פנים או במצב אחר וזה כאילו כימית משהו מתשנה במוח באותו הרגע ויש מלחמה במוח אשר אותה אני מרגיש על ידי הפחד שנוצר ולכן תמיד יש סיכוי שיהיה התקף כל עוד אני לא מרגיש בטוח במאה אחוז. מה עושים במצב כזה?
הפחד עצמו יש לו דרגות ומן הסתם תרופות גורמות לו להיות מורגש פחות אבל זה העניין שגם כשהתחלתי קפרה הרגשתי פחד עצום, הוא פתאום נעצר רגע לפני שקרה משהו, לפחות התחלה עד שהמוח איכשהו הצליח לעקוף את הקפרה מידי פעם ואז אולי נהייתי דיי רגיש אליה כמו שציינת.
מצטער מראש על מספר השאלות הרב.
ותודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפרה טופמקס וחשיבה - תגובה
ד''ר דנה אקשטיין10/07/2012שלום קוסטה,
ניתן לחלק את השאלות שלך ל- 2 קבוצות: א. בנוגע להשפעת התרופות - העלמת התקפים, החמרת התקפים והתמכרות; ב. בנוגע למקום של השפעות פסיכולוגיות.
א. בגדול כמעט כל דבר תואר לגבי התרופות האנטי-אפילפטיות וההשפעה שלהן יכולה להיות מאד שונה באנשים שונים וכאלו עם סוגי אפילפסיה שונים. בהחלט תואר שתרופות אנטיאפילפטיות (כולל קפרא) יכולות להחמיר התקפים אפילפטיים. לגבי המינון של טופמקס - הוא מאד נמוך לדעתיי וגם בד"כ מומלץ כן לקחת פעמיים ביום, אבל אתה נכנס בשאלותיך לנקודות שלא ניתן להתיחס אליהן בצורה מדויקת בפורום. כדי לקבל המלצות ספציפיות על הטיפול התרופתי שלך אתה חייב לפנות לנוירולוג או האפילפטולוג שמטפל בך.
ב. בהחלט יתכנו השפעות פסיכולוגיות על קיום התקפים אפילפטיים. אכן תואר שלחץ נפשי יכול להוות טריגר להתקף באנשים שסובלים מאפילפסיה. כמו כן, חרדה בשל מחשבות על התקפים ועל תופעות לוואי של תרופות ועצם הקיום של מחלה כרונית - משפיעה לרעה על איכות החיים ומצריכה לכן לפעמים טיפול ספציפי ע"י אנשי מקצוע (פסיכיאטרים, פסיכולוגים). בנוסף, לפעמים קשה לחולה וגם לרופאים המטפלים שלו להבדיל במדויק בין אירועים שהם התקפים אפילפטיים לבין התקפי חרדה במהלכם לחולה נדמה שחווה התקף. הבדלה זו מאד חשובה לצורך החלטה על הטיפול התרופתי המיטבי והדרך לעשות אותה היא באמצעות בדיקת וידאו-EEG במהלכה מקליטים את הפעילות החשמלית המוחית תוך כדי התקפים ואירועים שונים.
מקווה שהצלחתי לענות על רוב הדברים שמדאיגים אותך ושוב - פגישה אישית ושיחה עם הנוירולוג או האפילפטולוג שמטפל בך תתרום הרבה יותר להבנה של התופעות הספציפיות שקורות אצלך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לניורולוגים ואפיליפטולוגים
קוסטה10/07/2012כבר הלכתי לשני אפיליפטולוגים וממשיך ללכת לניורולוג, כולם מסנים לעזור אבל המצב שלי נראה דיי מיוחד ואני לא חושב שיש הרבה כמוני אם בכלל.
כשדיברתי על ההיבט הפסיכולוגי לא התכוונתי ל psuedo seziures התכוונתי האם זה יכול להיות שהטריגר של ההתקף מתחיל ממקור פסיכולוגי (זיכרון או ידיעה שדבר X יוצר דבר Y ) ואז הופך להתקף שלמעשה הינו אפילפטי ( מיאוקלוני).?
Higher brain function as precipitant of seizure נראה לי זה הנושא שקשור לשאלה שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)