מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שילובי תרופות ,תופעות לוואי ובדיקותקוסטיה09/08/2012
שלום רב, כיום אני לוקח קפרה ודפלפט כרונו, בעבר לקחתי טופמקס לבד ולפני זה קפרה לבד.
כשהייתי על טופמקס לבד הוא החזיק אותי דיי טוב אפילו במינון מצחיק של 25 מג'' ונתן לי הגנות מטריגרים, דפלפט כרונו לעומת זאת לא ורק החליש את עוצמת ההתקף כשנחשפתי לטריגר. לאחר כמה ימים הוספתי את הקפרה כשראיתי שהדפלפט לבד לא עוזר יותר מידי.
האם עדיף לשלב בין קפרה לטופמקס מאשר בין קפרה לדפלט כרונו על סמך העובדה שטופמקס לבד עבד הרבה יותר טוב מדפלפט?, כרגע יש לי את אותה הבעייה פחות או יותר אשר הייתה לפני כן כשהייתי על קפרה לבד, אך אני הרבה יותר עייף עקב הכרונו, ולא ניסיתי להיות על קפרה וטופמקס במקביל.
כמו כן האם תופעות לוואי של טופמקס כגון חולשת שרירים,נשירת שיער ,ריבוי שתן ,קושי לדמיין דברים ולהתרכז בהם יכולות לעבור עם הזמן? אם כן כמה זמן בערך יש לתת לפני שאני מרים ידיים? השתן החולשה ונשירת השיער היו בעייתים אבל הצד החיובי של טופמקס הינו שלא הייתי עייף במהלך היום.
אחרי כמה זמן יש לבדוק תפקודי כבד ורמת תרופה בדם של דפלפט?
יש לי עוד חודשיים תור לניורולוג ואני צריך לדעת אם לבקש שוב פעם להיות על טופמקס הפעם בשילוב עם קפרה מאשר להיות על דפלפט כרונו וקפרה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילובי תרופות ,תופעות לוואי ובדיקות - תגובה
ד''ר דנה אקשטיין25/08/2012שלום קוסטה,
בנוגע לשאלתך על תופעות הלוואי של טופמקס - אכן עם כל תרופה יש תקופת הסתגלות של הגוף, במהלכה תופעות הלואי עשויות להשתפר באופן משמעותי, אך היא נמשכת בד"כ עד מספר שבועות בלבד. כך שאם עבר חודש או יותר והדברים לא השתפרו - לא היתי מצפה שזה יקרה בעתיד.
לגבי בדיקת רמות דפלפט ותפקודי כבד - עושים את הבדיקה כשבוע-שבועיים אחרי תחילת הטיפול או שינוי המינון ואח"כ עוקבים אחרי הבדיקות כל מספר חדשים לערך.
לגבי שאלותיך על הטיפול שהכי יתאים לך - לא ניתן לענות עליהם בפורום. אלו דברים שאתה צריך לדסקס לעומק עם הרופא המטפל שלך ואתם צריכים להחליט ביחד מה יהיה הכי מתאים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)