תופעות לוואי של תרופות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעות לוואי של תרופות
    ניסים
    03/09/2012

שלום.
    השאלה שלי היא כזאת אני חולה אפילפסיה כבר 19 שנה.
    קיום אני נוטל אורמוקס 250 מילגרם כדור 1 ביום.
    טגריטול cr 400 פעמיים ביום.
    למיקטל 125 מיליגרם פעמיים ביום.
    האם מכדורים אלה ישנן תופעות לוואי כגון התפרצויות זעם
    עצבים והרמת קול מיותרת בזמן שיחה.
    ושאלה נוספת יש לי איבודיי זיכרון אני שוכח מה מספר הנייד שלי. ת"ז
    איפה אני גר. מתווכח עם עובדים בחנויות מסויימות שאני לא הייתי שם ואכן נראה שכן הייתי.
    יד שמאל רועדת לא מצליח לעבוד בהתאם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי של תרופות

הוספת תגובה

• תופעות לוואי לתרופות. - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    03/09/2012

שלום ניסים,
    מטבע הדברים, תרופות נגד אפילפסיה פועלות על המוח כדי לדכא את הנטיה להתקפים אפילפטיים ולכן פעמים רבות יש תופעות לוואי שקשורות לתפקוד המוח במישורים אחרים. תרופות אלה יכולות להיות קשורות להפרעה בזכרון, אך גם התקפים אפילפטיים יכולים לגרום להפרעה דומה בעיקר אם הם קיימים בשכיחות גבוהה. עצבנות יתר אינה תופעת לוואי מאד אופיינית לתרופות שאתה לוקח (אולי יותר ללמיקטל), אם כי התופעות יכולות להיות לעתים בלתי צפויות. בשל המורכבות של התופעות ומכיוון שאמנם יש אפשרות שהן קשורות לטיפול התרופתי, אך גם אפשרי שהן משניות לפעילות אפילפטית או כלל לא קשורות לאפילפסיה או לטיפול בה, מומלץ מאד להתיעץ עם הנוירולוג המטפל לגבי האפשרויות השונות והדרכים להיטיב את מצבך.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסיון שלי

me
    05/08/2015

גם אני סובל מעצבים שבאים והולכים ושמטריפים לי את הדעת
    ושלא מאפשרים לי להיות במקום עבודה עם אנשים עקב תופעות הלואי של הכעס
    לצערי אני לא יודע איך לפתור את זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסיון שלי - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    08/08/2015

שלום,
    כעסים יכולים בהחלט להיות תופעת לוואי של טיפול אנטי-אפילפטי. כדאי להתיעץ עם הנוירולוג המטפל על אפשרות לשינוי תרופתי וניתן גם ללמוד דרכי הרפיה, למשל במספר פגישות אצל פסיכולוג, שתעזורנה לך להפחית את הלחץ כאשר הוא מופיע.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו