מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקף אחרון לפני כשבע שניםנורה09/09/2012
אני בת 61 לפני כשמונה שנים היה לי התקף שזוהה כאפילפסיה ולאחר מס חודשים עוד אחד לא היו לי לפני כן התקפים וגם לא מאז, אני לוקחת כ200 מג טגרטול פעם אחת ביום, בבדיקת EEG נאמר:כעבור דקה של נישום יתר נרשמה התפרקות כללית קצרה של גל איטי מחודד אין שינוי בגירוי אור, לסיכום תרשים גבולי, הנורולוג אמר שאולי כדאי להמשיך לקחת את התרופה ואולי לא שאחליט לבד ואני לא יודעת האם כדאי להפסיק. ושאולי המינון הנמוך ממילא לא משמעותי או להמשיך לקחת את התרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף אחרון לפני כשבע שנים - תגובה
ד''ר דנה אקשטיין10/09/2012שלום נורה,
החלטה על הפסקת טיפול תרופתי היא אף פעם לא פשוטה, בשל הסיכון הכרוך בה לחזרה של התקפים. למעשה, באף מקרה לא ניתן לדעת בודאות אם ההתקפים יחזרו ולא קיימת בדיקה שמנבא באופן חד משמעי את שיקרה אחרי הפסקת הטיפול.
יחד עם זאת, ישנם נתונים שמעלים את הסיכון לחזרת ההתקפים ונתונים שמורידים סיכון זה ושכלול של כל הגורמים במטופל מסוים יכול לרמז על הסיכון היחסי שלו. הנוירולוג יכול אז להציג למטופל את תוצאת אותו שכלול ולהחליט יחד עם המטופל כיצד להמשיך. ההחלטה חייבת להתקבל יחד עם המטופל, מכיוון שאנשים שונים מתיחסים באופן שונה לסיכון דומה: יש מי שיעדיף לקחת אף סיכון של 80% לחזרת ההתקפים ולהפסיק את הטיפול ומלבד שלא יצטרך לקחת את התרופה (במיוחד במקרים שיש תופעות לוואי מהתרופות) ויש מי שלא יקח אף סיכון קטן מחשש שהתקף עלול להשפיע באופן מאד משמעותי על אורח החיים.
דוגמאות של נתונים שמעלים סיכון לחזרת ההתקפים: בדיקת הדמית מוח (CT או MRI) שאינה תקינה, EEG בלתי תקין. נתונים שמורידים את הסיכון: שימוש בכמות קטנה בלבד של תרופה אנטי-אפילפטית, התקפים שאירעו בעבר רק בזמן קיצוני כלשהו של מחלה או לחץ מאד משמעותיים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)