שילוב תרופות דפלפט כרונו וקפרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שילוב תרופות דפלפט כרונו וקפרה
    קוסטיה
    10/09/2012

שלום רב, דפלפט כרונו חצי כדור מניסיון אישי גורם לי לפחות עייפות מקפרה 250 מ"ג שזה בערך אותו מינון. בעבר כשלקחתי 500 מ"ג של קפרה ביום בין אם את כל המינון בלילה או 250 מ''ג בוקר וערב הייתי עייף אך לא עייף כמו עכשיו.

לא ניתן לתאר אפילו את הקושי לקום מהמיטה והרצון ללכת לישון שעה אחרי שהגעתי לעבודה. אני לוקח את שני הכדורים בלילה אך כמו שאמרתי כשלקחתי קפרה בעבר 500 מ"ג בלילה לא הייתי עייף בצורה כזו, למעשה הדבר היחיד שמציל אותי זה קפיאין.

השאלות שלי הינן:

1. האם עצם השילוב של שני התרופות יכול לגרום לעייפות קיצונית כל כך
    להבדיל מלקיחה של כל אחת מהתרופות בנפרד במינון שווה ערך?

2. אני חושב לבקש להחליף את הדפלפט בטופמקס ולהישאר עם הקפרה, מכיוון שטופמקס לא גרם לי לעייפות במהלך היום האם ישנה אפשרות שאני יהיה פחות עייף משילוב זה?

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שילוב תרופות דפלפט כרונו וקפרה - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    10/09/2012

שלום קוסטה,

בנוגע לשאלה הכללית בדבר האפקט המצטבר של 2 תרופות על עייפות - התשובה היא שאכן הרבה פעמים עומס של 2 תרופות מתבטא הרבה יותר בעייפות מאשר כל תרופה בניפרד.

לגבי השאלות המעשיות על הטיפול שהכי יתאים לך - אין באפשרותי להגיב על כך בפורום. מלאכת התאמת טיפול למטופל הינה מלאכה עדינה שדורשת הכרות מעמיקה בין המטופל למטפל ודו-שיח ולכן יש לעסוק בה רק במסגרת מרפאה ולא מעל דפי האינטרנט.

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו