חולשה בצד ימין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חולשה בצד ימין
    אנה
    10/10/2012

בחודשים האחרונים אני מתעוררת לעתים עם חולשה בצד ימין - בפנים, בכף היד ובכף הרגל. כשזה התחיל הייתה לי גם מעין תחושה של ניתוק לשבריר שנייה, בעיקר לפני השינה ואחרי.

מה יכול לגרום לזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חולשה בצד ימין

הוספת תגובה

• חולשה בצד ימין - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    11/10/2012

שלום אנה,

קודם כל אני מאד ממליצה לך לפנות לנוירולוג לבירור התופעה. חולשה או הפרעה בתחושה בחצי גוף יכולות לנבוע מדברים שונים שמתרחשים במוח או בחוט השדרה הצווארי, כולל תופעות של הפרעה בזרימת הדם, לחץ על מבנים עצביים מסוימים או דלקות.
    מכיוון שזהו פורום אפילפסיה ואת גם מציינת שלפני הופעת התופעה את גם מרגישה ניתוק, אני יכולה להתיחס יותר לכיוון זה. אחרי התקף אפילפטי שמתבטא בצורות שונות, כמו תנועות בלתי רצוניות בחצי גוף עם או בלי ניתוק, הפרעות תחושה, פרכוס כללי, בהחלט יכולות להשאר למשך דקות ועד שעות חסרים נוירולוגיים מסוימים. מכיוון שאת גם כותבת שהדבר מופיע כשאת מתעוררת בבוקר, ישנה גם אפשרות של פעילות אפילפטית שמתרחשת תוך כדי שינה ואת לא מודעת אליה ורק התופעות המאוחרות שאחרי נשארות לזמן הערות.
    בכל אופן, יש צורך בתשאול ובדיקה נוירולוגיים מעמיקים ואולי גם בדיקות עזר אחרות ובדיקות הדמיה ע"מ להחליט מה סיבת התופעה אצלך.
    בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו