השפעת תרופת דפלפט כרונו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השפעת תרופת דפלפט כרונו
    אנונימי
    04/12/2012

שלום רב,

ברצוני לדעת אלו השפעות יש לתרופה זו על המטופל..?
    האם פוגעת בתפקוד הנפשי, גופני ומיני .. לאחר פרק זמן מסויים, בהווה ובעתיד הרחוק? ומה בנוגע לפוריות הגבר, האם משפיעה עליו?
    תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השפעת תרופת דפלפט כרונו

הוספת תגובה

• השפעת תרופת דפלפט כרונו - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    04/12/2012

שלום,

קודם כל אני חייבת להתחיל בלכתוב לך שתופעות לוואי של תרופות הן דבר מאד אישי ושעם אותה תרופה בדיוק ובאותו המינון אנשים שונים ירגישו שונה מאד. כמו כן, בטיפול באפילפסיה יש תמיד לשקול ולהגיע לאיזון הנכון בין שליטה טובה ככל האפשר בהתקפים האפילפטיים לבין המינימום האפשרי של תופעות לוואי מהטיפול.

בנוגע לדפלפט, או דפלפט כרונו, זוהי תרופה שבד"כ נסבלת בהחלט היטב. לעתים גורמת להשמנת יתר, אך ברוב המקרים הדבר קורה ע"י הגברה של התאבון כך שתזונה נכונה יכולה למנוע תופעה זו. יש גם מטופלים שמדווחים על הגברה מסוימת בנשירת שער. מבחינת היכולת השכלית ושל ריכוז, ברוב המקרים אין כלל ירידה, אך יש מטופלים שמדווחים על הפרעה מסוימת. דפלפט יכולה גם להשפיע לרעה על יצירת תאי דם ובעיקר טסיות ועל הפעילות של הכבד ולכן יש צורך במעקב של בדיקות דם, אך תופעות אלו הן ברוב המוחלט של המקרים הפיכים אם מפסיקים את הטיפול. דפלפט אינה משפיעה לרעה מבחינה נפשית ואף יש לה השפעה של איזון מצב-הרוח. מבחינת פוריות הגבר, בחלק מהמקרים יש פגיעה מסוימת בתנועתיות ואיכות הזרע שהן גם תופעות הפיכות. כמובן שניתן לבדוק זאת ע"י בדיקת זרע.
    בנוגע לתופעות לטווח ארוך - הדבר המשמעותי שרואים למעשה במטופלים בכמעט כל התרופות נגד אפילפסיה הוא ירידה בצפיפות העצם ולכן מומלץ שכל מי שמקבל טיפול תרופתי יותר מ- 5 שנים יעבור בדיקה של צפיפות עצם ובמידת הצורך טיפול בויטמין D ובסידן.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דפלפט

אנה
    08/12/2012

האם "דפלפט" גורם ל-PCO שחלות פוליציסטיות ולשיעור יתר בגוף?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דפלפט - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    08/12/2012

אכן נמצא קשר בין שימוש בדפלפט לבין שחלות פוליציסטיות ותשעורת יתר. אולם, לא ניתן לומר באופן גורף שדפלפט גורם לתופעות אילו ובנוסף, לא כל הנשים שנוטלות דפלפט מפתחות אותן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלוהים ישמור אני עכשיו מפסיק לקחת א

yaniv
    23/12/2012

שלום , שמי יניב , לאחרונה החלטתי לבדוק מדוע אני מתעלף ומאבד הכרה נושך לשון , בריחת יציאות ובלה בלה בלה בלה ..... מסתבר שאני חולה אפילפסיה מהסוג הקשה כנראה זה הוחלט משום כמות ההתקפים .
    כאשר הייתי מתעלף הייתי קם מתנקה שוטף פנים ולמחרת הולך לעבודה וחיי את חיי , מאז הובחנתי כחולה אפילפסיה חיי הפכו גהינום תרתי משמע , לקחו לי את הרישיון , נאלצתי להתפטר מהעבודה שפרנסה אותי בכבוד , החליפו לי עד כה 5 סוגי תרופות כגון דיפלפט כרונו 1000 מ"ג יומי , מסתבר שזה לתווך הארוך גורם לנשירת שיער , להשמנה ( בעוד כל חיי אני מנסה לשמור על גזרה תקינה ) , ועוד הוחלט שאני נכה בעוד אני אישית מרגיש שאני בריא לחלוטין עד לכל ה"חרה " הזה , אין לי מושג איך אני מתנהל בהמשך .
    מה שבטוח שלאחרונה הפסקתי לקחת את הכדורים ללא התייעצות רופא מסתבר שאני מרגיש היטב בלי סחרחורת שליווי אותי בזמן לקיחת תרופות .

מה ההשלכות של הפסקת תרופות חולה אפילפסיה משהו קלוני .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפילפסיה ופוריות

טליה
    02/08/2016

שלום.אני בת 18 וחודש ומאובחנת כחולת אפילפסיה כבר 4 שנים כמעט.עד עכשיו הייתי במרפאת ילדים מטופלת תחת דפלפט בידיעה שזה לא טוב לאישה אבל בכל זאת החלטנו בייעוץ שזה בסדר וכשאגיע להריון וזה יצמידו לי מעקב ולאט לאט אבל עכשיו כיוון שאני בת 18 והחלפתי נירולוג ילדים לנוירולוג מבוגרים אמרו לי שיכול להיות שאצטרך להחליף תרופה כי זה פוגע בפוריות ובביציות..עכשיו זה הדאיג אותיי כי אני יותר מבינה .אז רציתי לדעת אם יוכלו לפרט לי מה ההשלכות של הדפלפט והאם אצטרך להחליף כדורים עד שהתאזנתי ואין לי התקפים כבר שנתיים וזה מפחיד אוצי שוב לחזור לימיפ המפחידיפ האלו ולהרגיש תמחלה האכזרית הזאת שוב...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפילפסיה ופוריות - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    07/08/2016

שלום רב,

כעיקרון זה נכון שדפלפט פחות מומלץ בזמן הריון מתרופות אנטיאפילפטיות אחרות כי באופן כללי הסיכון שלו לגרום למומים בעוברגבוה יותר מאשר של תרופות אנטיאפילפטיות אחרות. כמו כן, תוארו מקרים של אוטיזם בילדים שנטלו דפלפט בהריון ותוארה ירידה קלה ברמת המשכל של ילדים בגיל 3 ו- 6.
    יחד עם זאת, יש לשקול בצורה דקדקנית ושקולה את כל היתרונות והחסרונות של טיפולים אנטיאפילפטיים שונים באדם מסוים, כולל הסיכון להתקפים, על בסיס הקושי בשליטה בהתקפים בעבר, סוג האפילפסיה, EEG וכך הלאה. צריך גם לזכור שהסיכון של דפלפט לגרום למומים תלוי במינון שלו ואם המינון אינו גבוה הסיכון פחות וגם במינונים גבוהים של דפלפט עדיין הסיכוים ללילדת תינוק בריא הרבה יותר גבוהים מאשר לידת תינוק בעל מום. מדובר בעליה בשכיחות מומים מ- 2% שיש לכל אישה לעד כ- 10% וברוב המקרים אלו מומים שניתן לזהות בסקירות מוקדמים באולטרא-סאונד. בהחלט ישנן נשים רבות שיולדות תינוקות בריאים וחכמים תחת דפלפט.
    מקווה שעניתי חלקית על שאלתך, אך חשוב מאוד שתתיעצי באופן פרטני בנתונים שלך עם הנוירולוג - אפילפטולוג שעוקב אחריך.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו