אשמח לעצה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשמח לעצה
    אנטון
    09/04/2013

הי,
    אני חולה אפילפסיה יציב במצב לא מיוצב עם 2 התקפים קטנים בממוצע כל יום כבר מספר שנים, למרות מספר שינויי תרופות שביצעתי בעבר,
    במשך הארבע ימים האחרונים היה לי התפןצצות של התקפים קטנים הן מבחינת עוצמה ומבחינת תדירות. באמצע הילה אחד מההתקפים היה מעל ומעבר לכל סקלהת בזמן ההתקף חשבתי לעצמי שהנה זהו Grandmal. אך נגמר ללא איבוד הכרה, אך הגוף היה מותש ומבחינה נפשית הייתי שבור וחששתי להתקף נוסף יותר גרועת שינה טובה כבר לא היה לי.
    כשהגעתי לשבוע העבודה ניסיתי ליצור קשר עם הניורולוג שלי (שילר-רמבם), רופאים אחרים שהכרתי ומכירים אותי, אי"ל. אף אחד לא זמין, ויעוץ רפואי אני לא מצליח להשיג מאדם שמכיר את התחום.
    אני חי התחושה שאוטוטו זה בא עוד פעם.
    ןמרגיש שאין לי עם מי לדבר וייחוד בשעת משבר רפואי.

אני כבר לא יודע מה לעשות,,,,,,

אשמח לכל עצה
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אשמח לעצה

הוספת תגובה

• אשמח לעצה - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    10/04/2013

שלום אנטון,
    החמרה או יציאה מאיזון באפילפסיה עלולה להופיע ללא סיבה נראת לעין, אך גם כתוצאה מגורמים מסוימים כמו דילוג על נטילת תרופה, החלפה ליצרן אחר של תרופה, התחלת טיפול בתרופה חדשה שאינה תרופה אנטיאפילפטית, מחלת חום כמו שפעת או התקררות, שלשולים, הקאות, וגם לחץ וחסר שינה. במידה והתחלת לאחרונה לקחת איזושהי תרופה, ויטמינים או תכשיר טבעי מומלץ להפסיק את הנטילה, כמובן תוך התיעצות עם רופא המשפחה או רופא אחר שנתן את ההמלצה. כדאי גם לבדוק אם לא קיבלת מבית המרקחת לאחרונה תרופה של יצרן אחר ממה שהית רגיל (כמו לבטיראצטאם במקום קפרא או למיקטל במקום לאמוג'ין) ואם כן - להחליף חזרה לתרופה שהית רגיל אליה. כמו כן, אם אתה נוטל תרופות שאת ריכוזן בדם ניתן לבדוק, אזי לבדוק כעת את הריכוזים. בנוסף - להוריד חום עם תרופות מתאימות במידה ויש, להקפיד על שעות שינה ומנוחה מרובות בתקופה זו.
    פרופ' שילר הוא אפילפטולוג מצוין ומוכר ומומלץ לפנות למרפאתו באמצעות המזכירות, להודיע שמחלתך יצאה מאיזון ולשמוע מהם המלצות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אנטון
    10/04/2013

ראשית, תודה על התגובה.
    היציאה מ"איזון" (למצב של כ-2 התקפים ביום) הוא למעשה מצב נתון זה מספר רב של שנים, בלי קשר תרופות אותן אני נוטל או מחליף, המצב פשוט מתדרדר באופן מתון עם הזמן.
    מניסיון עבר אני מסרב לקבל תרופות דומות ורק לוקח את המקוריות.
    גם לא הייתי חולה או ולא היתי במצב יוצא דופן שאני לא מתנהל בו באופן רגיל.
    אכן הגיע הזמן לבדיקת הטגרטול בדם אך הרמות הן מאוד יציבות בדר"כ,

המאורע בסופשבוע האחרון הוא יוצא דופן בכל קנה מידה המוכר לי במאות ההתקפים שאני מקבל מידי שנה (אני מנהל יומן של מספר התקפים יומיים). וכמו שציינתי הוא דמה יותר ל- grand mal מאשר להתקף קטן גם לפי תגובת הגוף שלי אחרי (עייפות שרירים, דופק בשמיים, רעידות בידיים וכו',)
    תגובת המזכירות של שילר היה לקבוע תור לעוד 3-4 חודשים (וגם אז לא לשילר עצמו) או לפנות למיון (האירוע קרה ליל שישי שהיה), שתי האופציות האילו לא ניראות לי מתאימות לשינוי קבוע וביחוד זמני במצב האיזון שלי.

את הרופא/ה הראשון שאני מקבל ממנו תגובה למה שקרה, אפילו את הרופא משפחה אני אראה רק ביום שישי הקרוב (שבוע אחרי).

אני עדיין לא יודע מה לעשות לא לגבי האיזון הלא מאוזן שלי, המאורע היוצא דופן שהתרחש, ומה עלי לעשות אם כל אירוע או מקרה או שאלה עתידית שעלול לדרוש תגובה של רופא מומחה בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    15/04/2013

שלום אנטון,

אין ספק שלנוכח ההחמרה במחלתך ואשר לפי מה שאני מבינה אינה קשורה לדבר-מה חיצוני אתה צריך להבדק ע"י אפילפטולוג שיוכל להדריך אותך, על סמך כל הנתונים שקשורים למחלתך, מה לעשות הלאה. שמעתי שיתכן שפרופ' שילר בשבתון ויתכן שלכן קיבלת תור למישהו אחר. אני בטוחה שהם יוכלו לראות את כל המידע הישן עליך ויעזרו לך. אני בטוחה שאתה מבין שלא ניתן להכנס לפרטים כאלו ולתת המלצות רפואיות מפורטות דרך האינטרנט.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אנטון
    17/04/2013

האם יש הבדל גדול בין פניה לאליפולוג ובין פניה לניורולוג "רגיל"?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו