מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גלגול עינייםיפעת19/04/2013
1. האם יכול להיות שבהתקף חרדה חד פעמי (רעידות בידיים ובלב כמו מן קפיצות כאלה) יש גם גלגול עיניים? או שזה אופייני רק לאפילפסיה ? האם אפשר לומר שלפי זה היה התקף אפילפטי?
יש לציין שהייתה לי שליטה על הסוגרים ואפילו התאפקתי להטיל שתן בערך שעתיים לפני שזה התחיל, ההתקף נמשך חצי שעה והייתי עם שלפוחית מלאה ולא ניגשתי לשירותים כי באותו זמן שכבתי מבלי לנסות לקום, ואין לי מושג אם יכולתי לקום או לא אבל הבנתי מה קורה.
2. האם יכול להיות שהיה לי גלגול עיניים בזמן התקף חרדה חד פעמי או התקף אפילפטי חד פעמי כשאני הייתי בהכרה אבל לא הרגשתי את זה? מה מרגישים בגלגול עיניים ? מה רואים בגלגול עינייים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלגול עיניים - תגובה
ד''ר דנה אקשטיין19/04/2013שלום יפעת,
גלגול עינים איננו מונח רפואי-מדעי ועיניים אינן יכולות באמת להתגלגל. בד"כ כאשר עד לאירוע מסוים מתאר גלגול עיניים הוא מתכוון לכך שהמבט סוטה באופן קיצוני כלפי מעלה. תופעה זו יכולה אכן להופיע גם בהתקפי חרדה וגם בהתקפים אפילפטיים והיא אינה מסוכנת כשלעצמה.
בכל אופן, את כן מעלה כאן נקודה חשובה - של קושי שקיים לעתים להבדיל בין התקף אפילפטי להתקף חרדה. קודם כל, קיימים סוגים שונים של התקפים אפילפטיים והסוגים שיכולים להיות דומים להתקף חרדה אינם הסוגים שבהם מאבדים לגמרי הכרה, נופלים, מפרכסים בכל הגוף ולעתים מאבדים שליטה על שתן או נושכים הלשון (דהינו התקף טוני-קלוני כללי). קיימים גם התקפים אפילפטיים שבהם חשים חרדים ומעט מעורפלים, מבלי לאבד לגמרי הכרה ומבלי לאבד שליטה על שתן. על-מנת להבדיל בין התקף אפילפטי מסוג זה לבין התקף חרדה יש להגיע לנוירולוג ו/או לפסיכיאטר אשר ינסו להגיע לאבחנה על-פי מכלול ההיסטוריה הרפואית שלך, התסמינים בזמן, לפני ואחרי ההתקף ובמידת הצורך בדיקות עזר שונות. מבין פיסות המידע שסיפקת כאן, הזמן של האירוע שציינת שהיה חצי שעה, מתאים יותר להתקף חרדה מאשר להתקף אפילפטי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)