לדוקטור דנה אקשטיין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לדוקטור דנה אקשטיין
    אנה
    16/02/2014

שלום רב! אני בת 25 ויש לי אפילפסיה מסוג jme מגיל 12. ההתקפים היחידים שיש לי זה קפיצות מיוקליניות בבקרים. רציתי לשאול אם המחלה שלי יכולה לעבור לגראנד מל ויהיו לי גם התקפים טוניים קלוניים? ואם אני יכולה להוציא רישיון? תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לדוקטור דנה אקשטיין

הוספת תגובה

• לדוקטור דנה אקשטיין - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    21/02/2014

שלום אנה,

ב jme יכולים להיות 3 סוגים שונים של התקפים: מיוקלוניות (קפיצות), אבסנסים (ניתוקים קצרים) והתקפים טונים קלונים כלליים (מה שאת קוראת לו גרנד מל). לאנשים שונים יש במהלך החיים שילובים שונים של 3 סוגי ההתקפים. זה נכון שככל שעוברות השנים ואין התקפים טונים קלוניים אז הסיכוי שהם יקרו יורד, אך זו תמיד אפשרות. לכן, במרבית המקרים גם אם יש מיוקלוניות בלבד ממליצים על טיפול אנטיאפילפטי מונע. כמו כן, הקפדה על שעות שינה מספיקות ומסודרות, המנעות משתית אלכהל ובמקרים מסוימים המנעות מחשיפה להבהובי אור עשוים להוריד את הסיכון לחוות התקף פרכוסי.

בנוגע לנהיגה, המצב יותר פשוט, כי על פי החוק חל איסור רק אם יש אירועים של אבדן הכרה או ניתוק במשך שנה אחרי אירוע כזה. מיקלוניות, במיוחד אם קיימות בבוקר בלבד וניתנות לחיזוי אינן מונעות נהיגה.

מקוה שעניתי על שאלותיך.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדוקטור דנה אקשטיין

אנה
    21/02/2014

תודה רבה לך דוקטור!!! אני כבר ממחר אתחיל ללמוד לתאוריה! תמיד חשבתי שאסור. מאוד שימחת אותי!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמליץ לך קודם כל למלא טופס

קוסטה
    26/02/2014

שעליו חותם רופא משפחה ואותו שולחים למכון לבטיחות בדרכים, לאחר מכן תקבלי טופס שבוא את מצהירה על ההתקפים שיש לך תדירותם ותרופות שאת לוקחת וגם תצטרכי חתימת עורך דין בטופס הזה וטופס נוסף אשר ימולא על ידי הניורולוג/אפילפטולוג המטפל שבו הוא יתאר את מצבך העכשווי ולמעשה ייתן המלצה.

גם לי מאז ומעולם היו רק התקפים מיאוקלונים אשר קרו רק במצבים מסוימים קבועים לפחות בתקופה שהייתי ללא טיפול תרופתי אך אם גם את ללא טיפול תרופתי המכון לבטיחות בדרכים יוכל לסרב מכל מיני סיבות לכן עדיף לקבל אישור חיובי לגבי האפשרות לעשות רישיון ורק אז להשקיע בלימודי התאוריה.

שוב זאת רק המלצה על סמך הניסיון השלילי שהיה לי איתם, מן הסתם ההחלטה בידיך אם להתחיל ללמוד עכשיו או אחר כך.

בהצלחה בכל אופן!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו