תופעות לוואי למיקטל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעות לוואי למיקטל
    אמיר,
    29/07/2014

שלום רב,

אני בחור צעיר ובריא בד"כ, לאחר שעברתי פרכוס ככל הנראה כללי ראשון הוחלט להתחיל לי טיפול בכדור למיקטל.
    הדבר שמטריד אותי לגבי הכדור הוא שהבנתי שתיתכן, במיעוט של המקרים, פגיעה קוגניטיבית.
    רציתי לשאול האם באמת יש סיכוי לפגיעה קוגניטיבית ואם כן האם זה נדיר, האם ידוע לפי מחקרים רפואים, מבחינה סטטיסטית מהו הסיכוי לפגיעה שכזו? כלומר, אדם אחד מתוך כמה עלול לחוות פגיעה שכזו.
    כמו כן, אם באמת תתקיים פגיעה שכזו האם היא תתקיים רק בזמן נטילת התרופה או שהיא תהיה בלתי הפיכה?
    תודה מראש ומתנצל על ריבוי השאלות אך הנושא חשוב לי,
    אמיר,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי למיקטל

הוספת תגובה

• תופעות לוואי למיקטל - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    29/07/2014

שלום אמיר,
    למיקטל הינה דוקא אחת התרופות נוגדות הפרכוסים עם תופעות הלוואי הקוגניטיביות המעטות ביותר. למעשה נדיר מאוד שאנשים יתלוננו על תופעות כאלו תחת טיפול בלמיקטל ויש אף המדווחים על תחושת שיפור ביכולות הקוגניטיביות כאשר נוטלים תרופה זו. כמובן שבכל אופן כל תופעה שעלולה להגרם הינה הפיכה, כלומר חולפת אחרי הפסקת השימוש בתרופה.
    לדעתי אתה יכול להיות שקט בנוגע לטיפול שקיבלת.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו