מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אפילפסיה והריון - שיקוליםשירנג10/10/2014
שלום לכולם,
אני בת 28, מאובחנת עם אפילפסיה כללית מגיל 18.
בשלוש שנים האחרונות אני נוטלת 1000 מ״ג קפרה.
אני מעוניינת להיכנס להריון בזמן הקרוב וקשה לי ולבן זוגי להגיע להחלטה:
האם להמשיך עם הטיפול התרופתי (ובכך להעלות את הסיכון/סיכוי להיווצרות מומים ביילוד), או האם להפסיק את הטיפול (ובכך להסתכן בקבלת התקף שהשלכותיו ברורות על היילוד)?
אשמח לשמוע כל דעה וכל שיקול מכל אחת/ אחד שהתלבטו בנושא...
תודה מראש,
שירן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה והריון - שיקולים - תגובה
ד''ר דנה אקשטיין11/10/2014שלום שירן,
ההמלצה הרפואית היא חד משמעית להמשיך את הטיפול. התקף בזמן הריון, מעבר להיותו לא נעים ומחזיר אחורה למבחינת רישיון נהיגה ומבחינת הביטחון של העדר התקפים, כרוך גם בסיכון לך ולעובר. לעומת זאת, ככל הידוע היום, על פי מעקב אחרי מאות נשים עם אפילפסיה שנטלו קפרא בהריון, תרופה זו אינה מעלה סיכון למומים בעובר.
יתרה מזאת, לעתים יש צורך לעלות מעט במינון הקפרא במהלך ההריון. הסיבה לכך קשורה לעובדה שהגוף מפרק מהר יותר תרופות במהלך הריון בשל השינוים שחלים בו. לכן, על מנת להשאר עם אותו ריכוז תרופה בדם כמו לפני ההריון יש צורך לפעמים בעליה במינון הנלקח מידי יום. בשל כל זאת, מומלץ לפני הריון לבדוק את ריכוז התרופה בדם (בבוקר, טרם נטילת הכדור של הבוקר) לצורך ידיעה של הרמה עליה יהיה צורך לשמור בהמשך. כרגע קיים מקום אחד בלבד בו ניתן לעשות בדיקה זו בארץ, בבית חולים אסף הרופא. ממליצה שתתיעצי על אופן ביצוע הבדיקה עם הנוירולוג שמטפל בך.
בכל אופן, יש לקחת תוספת של חומצה פולית (שהינה ויטמין חיוני להתפתחות התקינה של העובר) לפחות החל מ- 3 חדשים לפני כניסה להריון ובשל הטיפול התרופתי לאפילפסיה עדיף לקחת באופן קבוע, במינון של 5 מ"ג ליום.
המון בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)