מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התייעצות לאחר חבלת ראשגיורא10/11/2015
שלום,
אני גבר בריא בן 49. לפני 3 חודשים עברתי חבלת ראש במשחק כדורגל - נפילה אחורה ומכה בראש מהרצפה. הגעתי למיון עקב סחרחורת חזקה, בחילות ונפיחות אוקסיפיטלית תת-עורית גדולה.
במיון לא נמצאה פגיעה נוירולוגית, אך נשלחתי לביצוע CT.
בביה"ח:
1. בד' CT ראשונה - "קו שבר אוכסיפיטאלי עדין לכיוון לכיוון מסטואיד שמאל. דמם אפידוראלי קטן 5 מ"מ ללא דחיקת קו האמצע וללא לחץ תוך גוגולתי מוגבר.2-3 בועות אוויר קטנות מאד מתחת לשבר".
2. בד' CT שנייה (לאחר פחות מ-24 שעות מהראשונה) - "דימום אפידוראלי אוקסיפיטאלי משמאל ללא שינוי בגודלו מבדיקה קודמת. שבר קווי אוקסיפיטו-פריאטלי משמאל. ללא אפקט מסה וללא סטיית קו האמצע. שאר הממצאים ללא שינוי"
3. שוחררתי למחרת ולקחתי את ה-Depalept לפי המלצה.
במעקב שאחרי האישפוז:
דיווחתי לנוירולוגית על תחושות ריח (ריח שרוף לא ברור) מאז החבלה. היא רוצה לשלול אפילפסיה, שאולי נוצרה בעקבות החבלה, ולכן:
1. רוצה שאקח Carbamazepine - 200 מ"ג X פעמיים ביום
2. שלחה לבדיקת EEG בחסך שינה - תרשים עירות ושינה בגבולות הנורמה
3. ממתין לבדיקת MRI
שאלותיי:
1. אני חושש מתופעות הלוואי, ולכן עדיין לא לקחתי את ה-Carbamazepine. בנוסף, האם יש לדעתך צורך לקחת היום 3 חדשים אחרי הפציעה?
2. מה יקרה אם לא אטול את התרופה?
3. אני סובל מבעיות קשב וריכוז, ושוקל להתחיל ריטלין. האם תיזמון נטילת ריטלין קשור לנטילה או אי נטילה של ה-Carbamazepine?
4. אני מרגיש בריא ורגיל לחלוטין (מלבד הריח). האם אני יכול לחזור לפעילות ספורטיבית וגופנית כרגיל?
תודה מראש,
גיורא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות לאחר חבלת ראש - תגובה
ד''ר דנה אקשטיין16/11/2015שלום גיורא,
אפילפסיה עלולה בהחלט להתפתח אחרי חבלת ראש ולרוב אינה מופיעה מיד אחרי הפציעה, אלא כעבור חודשים ולפעמים אפילו כעבור מספר שנים.
הפרעה בריח מהסוג שאתה מתארת יכולה להוות ביטוי של התקפים אפילפטיים, אך אחרי חבלה ישנם גם מנגנונים נוספים באמצעותם יכולה להגרם הפרעה בחוש הריח. לכן, ובמיוחד אם האירועים של הפרעה בריח אינם מלווים בתופעות אחרות האופייניות להתקפים אפילפטיים, יש מקום להתאמץ ולהוכיח את קיום האבחנה של אפילפסיה. ניתן לעשות זאת, בפרט אם האירועים של הפרעת ריח מופיעים על בסיס יומי או מספר פעמים בשבוע, ע"י ביצוע של בדיקה הנקראית וידאו-EEG, בה ישנו ניסיון לרשום את הפעילות החשמלית המוחית במהלך האירועים. דרך אחרת לנסות להגיע לאבחנה הינה באמצעות ניסיון טיפולי בתרופה אנטיאפילפטית, כאשר אם בעקבות הטיפול התסמינים נעלמים מסיקים מכך שהתופעה היתה אפילפטית. זה כנראה מה שהציעו לך באמצעות הטיפול בקרבמזפין. תרופה זו הינה תרופה אנטיאפילפטית בשימוש נרחב ואנשים רבים סובלים אותה היטב. אחרים עלולים להתלונן על תחושת סחרחרת, בחילה, חסר יציבות, עייפות, קושי בריכוז. אם לא תיקח טיפול והפרעת הריח הינה אכן ממקור אפילפטי אזי היא עשויה להמשך ואף יכולים להתפתח התקפים חמורים יותר.
מבחינת הטיפול בריטלין - באופן כללי לא כדאי להתחיל 2 תרופות שונות בו זמנית. אתה יכול בהחלט לחזור לפעילות ספורטיבית, אך להמנע משחיה במקומות ללא מציל ומספורט אקסטרים כמו צלילה או סנפלינג.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)