אפילפסיה מאוזנת עם רשיון נהיגה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אפילפסיה מאוזנת עם רשיון נהיגה
    מיכל
    22/02/2017

שלום ☺,
    אובחנתי לפני כמעט 3 שנים כאפילפטית לאחר שבמשך שנים עברתי ניתוקים מספר פעמים בחודש,( לרוב לפני מחזור/ביוץ ) וסביב גיל 20 וקצת איבדתי הכרה כאשר הייתי לבדי כך שלא ניתן היה לדעת מה קרה באותו הזמן. לפני שלוש שנים, עברתי התקף בשנתי לפנות בוקר, כזה שלווה בפירכוסים וקשיחות של הגוף. בן זוגי היה לצידי ולאחר אי יכולת להעיר אותי הוא הזמין אמבולנס. ההתקף היה ארוך וחזרתי להכרה היתה לאחר חצי שעה ויותר כאשר התעוררתי בבית החולים.
    עשיתי את כל הבדיקות הנדרשות ולא נמצא עד היום המוקד במוח. אם אני זוכרת ומבינה נכון, מדובר באפילפסיה מוקדית.
    נרשמו לי אז תרופות רבות בנסיון לאזן את הניתוקים (נטען כי ההתקף הזה שאירע ועימו הגעתי לבית החולים הינו נדיר ביחס לסוג האפילפסיה שלי ) ולאחר מספר חודשים לא פשוטים (העיכול של הידיעה, לקיחת רשיון הנהיגה.. כל אלו הורידו את מצבי הנפשי ולכן כפי הנראה היה קשה לגופי להרפות ולתת לתרופות לנסות לאזן..)
    היום, אני מאוזנת מזה שנתיים כמעט. רשיון הנהיגה שלי הוחזר לפני שמונה חודשים. נוטלת באופן קבוע ליוותרים 1000 מ״ג בוקר וערב וחומצה פולית. במקביל, נעזרת בקנאביס רפואי שמחולל נפלאות אצלי וסייע להורדת המתח העצום ששהיתי בו ובכך תרמתי מאד לאפילפסיה לתפוס מקום... אין לי רשיון לקנאביס כיוון שאני מאוזנת באמצעות התרופות (ולטעמי, לא רק כיוון שמאז אותו התקף לקחתי את חיי ועזרתי לעצמי להשתחרר מעכבות ילדות קשות אך זה כבר נושא אחר..)

שאלתי מחולקת למספר שאלות למעשה. אשמח אם תסייעו לי.
    קבעתי תור לנוירולוגית שלי. אני רוצה מאד להפסיק עם התרופות או להתחיל בהורדת המינון שלהן. אני חושבת שלתרופות יש חלק בלתי נפרד בתופעות לוואי של מצב רוח ירוד לעיתים אצלי וכן העובדה שאני חושבת שהיום גופי יוכל להתמודד בלי. השאלה היא, האם לאחר כמעט 3 שנים ושנתיים ללא התקפים, האם אפשרי בשלב הזה להוריד את מינון התרופה או להפסיקה?
    ובעניין הקנאביס. מבינה שהנושא רגיש ולא בעל תמימות דעים. האם במצבי (ועם רשיון הנהיגה שהוחזר אליי ) יש לי זכות/זכאות לבקשה של קנאביס?
    תודה רבה,
    מיכל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיפול אנטי אפילפטי

ד``ר מרינה בוקסר
    26/02/2017

שלום מיכל.
    1. לגבי הורדה או הפסקת טיפול אנטי אפילפטי, זה שאלה לדיון עם נוירולוג שלך, החלטה תלויה בבדיקת EEG , MRI. לפעמים מחליטים להפסיק טיפול שנתיים לאחר הפסקת התקפים, לא תמיד. סיכון לחזרת התקף עדיין קיים, בעיקר בשנה ראשונה, לכן זה תמיד החלטה משותפת עם מטופל, בעיקר לגבי תיפקוד יומיומי כולל רישיון נהיגה.
    2. קנביס רפואי. במידה ואת מאוזנת עם טיפול אנטי אפילפטי , לפי הוראת משרד הבריאות את לא זכאית, נכון.
    הכי חשוב, תרגישי טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודות על המענה המפורט:-)

מיכל
    27/02/2017

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו