הזעת יתר בעקבות טיפול לייזר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הזעת יתר ולייזר - המשך

יעל
    02/08/2011

שלום שי,

תודה רבה על ההיענות ועל התשובה המהירה, אבל לצערי היא לא מספקת אותי.

ה-TSH שלי בסדר גמור (בדיקה מלפני שבוע האמת), ואין לי בעיות הורמונליות אחרות ש-"צצו" להן פתאום (לי ולעוד לא מעט מתלוננות ומתלוננים).

בנוגע להסבר שהשיער נהג לספוג את הזיעה וכעת משהוא הוסר יש תחושה מוגברת של זיעה, אך הזיעה עצמה לא השתנתה בכמות/תדירות - גם אני בשיטוטיי באינטרנט מצאתי אותו, אבל הוא לא כל כך הגיוני או משכנע. הרי כמעט כל חיי הבוגרים אני מקפידה שלא יהיו לי שיערות בבתי השחי - כלומר גם לפני טיפולי הלייזר לא היה שם שיער שיספוג את הזיעה!!!!
    אפילו להפך: בחודש האחרון בכלל לא נגעתי ולא גלחתי את השיער (בהמלצת המכון שבו אני מטופלת) לקראת הטיפול השני, ככה שלמעשה יש לי עכשיו יותר שיער מאשר לפני הטיפולים, כלומר המצב הפוך לגמרי מההסבר המוצע.

האם יש בכל זאת תשובה מתקבלת יותר על הדעת לבעיה, כמו אולי למשל פגיעה של הלייזר בבלוטות הזיעה, שגרמה לשיבוש פיזיוולגי ולהזעת יתר? - איכשהו זה נשמע לי יותר הגיוני, בעיקר לאור העובדה שאני ממש לא המקרה היחיד שמדווח על הזעת יתר בעקבות טיפולי לייזר להסרת שיער באיזורים אלו.

הרבה תודה,
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזעת יתר ולייזר - המשך - תגובה

שי שחר
    02/08/2011

היי יעל

משתמע מטון תגובתך כאילו אני או מי מבעלי המקצוע שעוסקים בתחום ,נמצאים בעמדה שהיא נגד המטופלים או שחלילה יודעים משהו ולא אומרים וזה בהחלט לא כך.
    אישית אני יודע שקרן לייזר או IPL בד"כ מפחיתים הזעה ומנסיוני עם לקוחותי לא ידוע לי על מקרים של הזעת יתר בגלל טיפולים. לכן גם ניסיתי לכוון אותך לאופציות אפשריות שעלולות לגרום להזעת יתר.
    אם ההסבר שרשמת נשמע לך הגיוני בעיינייך, אני מציע לך לפנות לרופא שיבדוק את התאוריה הזו ואשמח אם תשתפי כאן את כולנו בדיאגנוזה.
    שיהיה הרבה בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנצלות והבהרה

יעל
    03/08/2011

שלום שי,

ראשית, אנא קבל את התנצלותי!
    בהחלט לא התכוונתי להאשים אף אחד, ובטח שלא אותך או את שאר היועצים בפורום המצוין הזה.

פשוט החיפוש אחר הסברים אידיופאתיים נראה לי קצת מוזר לאור העובדה שמסתבר שזו תופעה לא נדירה בכלל, ושיש לא מעט שמתלוננים עליה.

אגב, אני במקביל מתיעצת עם רופא העור שלי, ואם יהיו לי תובנות - אשתף בהן...

אני פשוט אשמח מאוד לדעת האם ידוע על מקרה דומה, ואם כן - האם במשך הזמן התופעה פחתה/השתפרה/החמירה?

הרבה תודה - יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנצלות והבהרה - תגובה

שי שחר
    04/08/2011

היי יעל

כמובן שנמשיך כידידים, אין בעיה.
    ההסברים הם לא אידיופאטיים (מהיכן את שואבת את הביטויים הללו), אנו מנסים תמיד לבדוק את כל התמונה
    את יכולה לראות כאן בפורום עוד פניות של גולשים שמדברים על אותה הבעיה.
    את פנייתך בדקתי באופן אישי עם מיטב המומחים בנושא ושוב,כפי שרשמתי לך, בתיאוריה,לא אמור לקרות דבר כזה ובפועל, הלייזר גורם לייבוש וניטרול החיידקים הגורמים לעיתים לריח מן הזיעה.
    אני אישית לפני שבועיים טיפלתי בעצמי עם מכשיר שברשותי במטרה להפסיק להזיע ואני כרגע כמעט לא מזיע מבית השחי.
    אני אשמח אם תשתפי אותנו כאן בדיאגנוזה של הרופא לגבי הנושא הזה

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לייזר והזעת יתר - המשך

יעל
    04/08/2011

שלום שי,

את הביטויים שלי אני שואבת מאוצר המילים שלי (והוא כולל בין השאר מונחים שקשורים באנטומיה, פיזיולוגיה ופתולוגיות שונות :-).

התיעצתי היום עם המכון בו אני מטופלת. שם אמרו לי שהם כן (!!!) מכירים את התופעה הזו של הזעה לאחר טיפולי לייזר, ושלפי נסיונם זהו ענין זמני, שאמור לעבור תוך 3 שבועות עד חודש.
    בינתיים ביומיים האחרונים אני גם חשה בהקלה קטנה בתופעה, ומקוה שהיא באמת תחלוף לגמרי.

יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזעת יתר בעקבות טיפול לייזר
    יעל
    01/08/2011

שלום רב,

לפני פחות מחודש עברתי טיפול ראשון להסרת שיער בלייזר בבתי השחי ובמפשעות. מאז אני מזיעה בשני האיזורים הללו מאוד גם במשך היום וגם בלילה - מה שלא היה קיים לפני כן (לא בבתי השחי ובטח שלא במפשעות). לפעמים אפילו סתם בישיבה, גם כשלא חם מאוד, הזיעה מוגברת. הדבר מאוד מאוד מאוד מפריע לי!!!

משיטוטים באינטרנט אני רואה שזו לא בעיה שלי בלבד, ויש די הרבה אנשים שזה קורה להם. עם-זאת כל אנשי המקצוע והגורמים ה-"מוסמכים" בפורומים מתעקשים שאין קשר סיבתי בין הסרת שיער בלייזר להזעת יתר (זאת למרות השכיחות הגבוהה של "צירופי מקרים" שכאלו).

כמובן שכשהייתי בייעוץ לפני התחלת הטיפולים לא נאמר לי שזו יכולה להיות תופעת לוואי של הטיפול.

אשמח לכל מידע נוסף לגבי הענין הזה, בדגש על השאלות הבאות:
    א. האם כבר יש אישור רשמי לקשר בין התופעות?
    ב. האם ידוע אם התופעה מתאזנת/מחריפה/משתנה לאורך הזמן/הטיפולים?
    ג. אני לא יודעת אם להמשיך את הטיפולים (יש לציין שמבחינת דילול השיער אני מאוד מרוצה).

הרבה תודה - יעל

הוספת תגובה

• הזעת יתר בעקבות טיפול לייזר - תגובה

שי שחר
    01/08/2011

שלום יעל

בת כמה את בבקשה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזעת יתר בעקבות לייזר

יעל
    01/08/2011

בת 31

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזעת יתר בעקבות לייזר - תגובה

שי שחר
    02/08/2011

שלום יעל

בעיקרון על פי בדיקות שבדקתי, אין קשר בין טיפולי לייזר/שעווה להסרת שיער, לבין הזעת יתר.
    ונהפוך הוא,בד"כ מטופלים מדווחים על הקלה בזיעה.
    אני סבור שכאשר יש שיער באיזור כמו בית שחי ששם מזיעים תמיד , או מפשעות, ההזעה לא תמיד מורגשת אולם כאשר מורידים את השיער,היא מורגשת יותר.
    רציתי גם להפנות את תשומת ליבך לכך שהזעת יתר נובעת מפעילות יתר של בלוטת התריס ואולי כדאי לבדוק בכיוון הזה

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו