מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה ספציפית לשי שחר- שיער הורמונליגל17/08/2012
היי שי.
צומחות לי שיערות בעמוד השדרה בגב, בצידי הגב לא צומחות לי שיערות. השיער פלומתי, אבל ללא ספק אפשר להגיד שהוא נראה לעין ויש בו מספיק צבע (הצבע לא כהה מאוד, אבל גם לא בהיר). הייתי בפגישת ייעוץ במכון לייזר כדי לשאול אם אפשר להסיר אותו או לא, היו מחלוקות לגבי זה, לבסוף רופאה בעלת ניסיון העיפה מבט חפוז ואמרה שבגלל שאני עוד צעיר (עוד מעט בן 23) אז לא לגעת בשיער כי לא סיימתי את ההתפתחות ההורמונלית שלי עדיין ושהגוף יצמיח עוד שיער, היא אמרה שהטיפול יהיה אפקטיבי כי השיער נראה לעין ולכן יתפס טוב בלייזר, אבל היא הוסיפה שבסביבות גיל 27 הגוף יצמיח שיער כפליים, לכן הציעה לי לעשות שעווה עד גיל 26-27 ורק אז לבצע את הטיפולים. אני חייב לציין שלדעתי הגוף הפסיק את צמיחת השיער מהסיבה שכבר מגיל 16 הגוף הוציא הרבה מאוד שיער מה שגרם לי להתחיל לייזר כבר בגיל 18 והתוצאות מגיבות מעולה, העור שלי מאוד מאוד לבן והשיער ברוב הגוף כהה. קשה לי מאוד לחכות 4-5 שנים כדי לטפל בשיער שצומח לי בעמוד השידרה משום שהוא בולט מאוד לעין, אמרתי להם שאני מוכן לקחת את הסיכון שהגוף יצמיח שיער יותר ממה שהיה קודם משום שבמצב שלי אין לי מה להפסיד. רציתי לשאול אם הטיפולים הם חסרי סיכוי ושבאמת יש רק סיכוי מאוד קטן שלא יצמח לי כפליים ושהשיער הפסיק את צמיחתו, מה הסבירות שהגוף שלי כבר הפסיק את צמיחת השיער באופן סופי? והאם יש סיכוי שהטיפול יצליח ויעבור חלק? בבקשה אני אשמח אם תפרט קצת על הנושא הזה מה הסיכויים ומה הסיכונים והאם אני באמת צעיר מדי.. אני ממש אובד עצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה ספציפית לשי שחר- שיער הורמונלי - תגובה
שי שחר20/08/2012היי גל
אני שמח שהיו מספיק הוגנים איתך כדי לתאר לך סיטואציה שעלולה לקרות במידה ותבצע טיפולים בגב.
בגוף האדם ישנו בנק ענק של זקיקים,חלקם הגדול רדומים וחימום האיזור בהם הם נמצאים עלול לעורר אותם. הצמיחה באה במחזורים ולכן טעות בידך שהשיער הפסיק לצמוח.
שינויים הורמונליים בגוף גם הם משפיעים על צמיחה.
לדעתי כן יש לך מה להפסיד במידה ותעשה לייזר ,למרות דעתה של הרופאה ,ולעיתים,טיפולי שעווה עשויים להחליש את השיער ולדלל אותו מבלי לעורר צמיחה של זקיקים רדומים.
מציע שתחליט עם הראש ולא עם הרגש
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשי שחר עוד שאלה קטנה ..
גל20/08/2012הרופאה שדיברה איתי אמרה "כל גבר ממשיך להצמיח שיערות חדשות עד גיל 30". העניין הוא שכל האנשים שאני מכיר לא הצמיחו שיערות לעולם לאחר גיל 21, אז למה בעצם היא כל כך בטוחה שכולם יום אחד יהיו שעירים? אין אנשים חלקים בגילאי 20,30,40 ?
עכשיו לשאלה הרלוונטית.. החלטתי כן לבצע את ההסרה בגב, כפי שכתבתי בהודעה הקודמת אני עוד מעט בן 23, השיער בגב לא כהה מדי, אך ללא ספק בעל צבע הנראה לעין והעור שלי מאוד לבן- מה הסבירות על פי נסיונך שהטיפול יהיה אפקטיבי? כלומר לפי אחוזים מהאנשים שבהם טיפלת מה הסיכוי שהטיפול יהיה אפקטיבי ויסיר ביעילות, או מצד שני מה הסיכוי שהגוף יעשה פעולה הפוכה ויצמיח יותר שיער? (אם תוכל לכתוב באחוזים זה ממש יהיה לי הרבה יותר קל, למרות שאני מבין באופן אבסולוטי שזה אינדיווידואלי ושאין להסתמך חד משמעית על התשובה שלך כתעודת אחריות, אני מבקש רק לצורך סטטיסטיקה).
שי סליחה מראש על הפרטים הרבים שאני מבקש, פשוט הנושא מאוד חשוב לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשי שחר עוד שאלה קטנה .. - תגובה
שי שחר27/08/2012אין לי מה להוסיף על מה שכבר כתבתי לך.
שיהיה לך בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מכשיר ייעודי הסרת שיערות לבנות
הסרת שיער בלייזר בפי הטבעת לאחר ניתוח פיסורה
לאחר טיפול לייזר ראשון- גב חזה ובטן
פרופורציה או אמריקן לייזר הסרת שיער
שיער שיבה ולייזר בן 56
שאריות אחרי טיפול ipl- הסרת שיער במפשעה
ליייזר- הסרת שיער לצמיתות בפנים
מכשיר לייזר להסרת שיער- חוות דעת
בחירת מכשיר ipl ביתי- מהיכן לרכוש
ערוץ הבריאות
.jpg)