כווייה מלייזר?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כווייה מלייזר?
    מורן
    21/02/2013

שלום,
    עברתי טיפול לייזר ברביעי בבוקר - ידיים שוקיים ובתי שחי (טיפול שני בכל האיזורים הללו).
    מאז נורא שורף לי תחת מים חמים במקלחת - על גב זרוע ימין, ומעט בקדמת השוקיים...
    הרופאה אמרה שהיא העלתה לי את העוצמה מהטיפול הראשון לשני - יכול להיות שזו כוויה?
    האם זה מצב נורמלי? והאם צפוי לעבור בקרוב?
    על העור אין סימנים מיוחדים.

(בת 22)
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כווייה מלייזר?

הוספת תגובה

• בכל טיפול מעלים את העוצמה

אריק
    23/02/2013

בכל טיפול מעלים את העוצמה של המכשיר. אם שורף לך במים חמים אז אל תתקלחי במים חמים כי כנראה העור עוד מעט רגיש וזה טבעי לגמרי. את יכולה לראות בעצמך אם נוצרה לך כוויה או לא, תראי אם יש שלפוחית. בכל אופן, הטיפולים בדרך כלל כואבים והעור נותר רגיש. חכי כמה ימים ותראי שהכל יחזור למה שהיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאריק.

מורן
    24/02/2013

קודם כל תודה על התגובה.
    מה שהתכוונתי כשאמרתי ששורף:
    מכיר את ההרגשה שנשרפים מהשמש, ואח"כ יש חוסר סבילות בעור למים חמים? ממש שורף כזה? זו בדיוק ההרגשה שהייתה לי במשך כמה ימים.
    אני מודעת לכך שמעלים את העוצמה, ואני מודעת לכך שהטיפולים כואבים ואני מתמודדת עם זה בסדר... הבעיה שזה הרגיש אותו דבר כמו כווייה מהשמש, ונמשך מספר ימים.
    היום זה כבר עבר, אבל אני חוששת שאם יעלו לי את העוצמה שוב בטיפול הבא, אכווה ממש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כווייה מלייזר? - תגובה

סופי ברנר
    24/02/2013

היי מורן,

אחת ההמלצות לאחר טיפול בלייזר או ב IPL היא לא להתקלח עם מים חמים משום שזה מייצר גירוי חזק עד לכדי צריבה ואדמומיות של השטח המטופל.
    היות והתקלחת במים חמים מיד לאחר הטיפול את חשה כרגע בצריבה הזאת.

כוויה לרוב, מאופיינת בסימני גלד כמו שריטות או סימנים כחולים/שחורים כמו של מכה, במידה ואין לך כאלו או שלא היו לך כאלו אז סביר להניח כי מדובר בתגובה של העור למים החמים בהם התקלחת לאחר הטיפול.

בשלב הזה תנסי להתקלח במים פושרים עד אשר יחלוף.
    במידה ואת מזהה כי לא חל כל שינוי גשי להתייעצות עם רופא

בהצלחה
    סופי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לסופי

מורן
    24/02/2013

שלום סופי, תודה על תגובתך...
    עכשיו שאת מציינת את זה, באמת יש לי גלד על גב כף היד, שנראה כמו מספר שריטות מקבילות (בדיוק באיזור ששרף לי במקלחת). חשבתי שהן נוצרו מגילוח פזיז מדיי לפני הטיפול.
    אם אכן זו כוויה קטנה, מה עליי לעשות בטיפול הבא?
    לא הייתי שזופה בכלל, וגוון עורי בהיר עם שיער כהה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לסופי - תגובה

שי שחר
    25/02/2013

היי מורן

אם זו את שמבצעת את הגילוח לפני הטיפול,דאגי לבצע אותו יום לפני הטיפול.
    בכללי אם את מטפלת באיזורים חשופים כמו גב היד,הקפידי למרוח שם מקדם הגנה עם כל יציאה לשמש.
    אין להתקלח עם מים חמים מידי מס' ימים לאחר הטיפול.
    במידה ויש גירוי בעור לאחר הטיפול, יש למרוח משחת ביאפין למשך מספר ימים.אותו כנ"ל במידה ואת רואה סימני צריבה/כוויה.

מקווה שעזרתי,בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם גב היד הוא איזור הורמונלי?

אביב
    25/02/2013

האם גב היד הוא איזור הורמונלי? מה טיב התוצאות שלו? איזור קל להסרה או קשה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם גב היד הוא איזור הורמונלי? - תגובה

סופי ברנר
    28/02/2013

היי אביב,

גב היד אינו אזור הורמונלי והתוצאות בו משתנות בהתאם לגיל, לגוון העור וסוג השיער בו.

בהצלחה
    סופי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו