מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כווייה מלייזר?מורן21/02/2013
שלום,
עברתי טיפול לייזר ברביעי בבוקר - ידיים שוקיים ובתי שחי (טיפול שני בכל האיזורים הללו).
מאז נורא שורף לי תחת מים חמים במקלחת - על גב זרוע ימין, ומעט בקדמת השוקיים...
הרופאה אמרה שהיא העלתה לי את העוצמה מהטיפול הראשון לשני - יכול להיות שזו כוויה?
האם זה מצב נורמלי? והאם צפוי לעבור בקרוב?
על העור אין סימנים מיוחדים.
(בת 22)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכל טיפול מעלים את העוצמה
אריק23/02/2013בכל טיפול מעלים את העוצמה של המכשיר. אם שורף לך במים חמים אז אל תתקלחי במים חמים כי כנראה העור עוד מעט רגיש וזה טבעי לגמרי. את יכולה לראות בעצמך אם נוצרה לך כוויה או לא, תראי אם יש שלפוחית. בכל אופן, הטיפולים בדרך כלל כואבים והעור נותר רגיש. חכי כמה ימים ותראי שהכל יחזור למה שהיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאריק.
מורן24/02/2013קודם כל תודה על התגובה.
מה שהתכוונתי כשאמרתי ששורף:
מכיר את ההרגשה שנשרפים מהשמש, ואח"כ יש חוסר סבילות בעור למים חמים? ממש שורף כזה? זו בדיוק ההרגשה שהייתה לי במשך כמה ימים.
אני מודעת לכך שמעלים את העוצמה, ואני מודעת לכך שהטיפולים כואבים ואני מתמודדת עם זה בסדר... הבעיה שזה הרגיש אותו דבר כמו כווייה מהשמש, ונמשך מספר ימים.
היום זה כבר עבר, אבל אני חוששת שאם יעלו לי את העוצמה שוב בטיפול הבא, אכווה ממש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכווייה מלייזר? - תגובה
סופי ברנר24/02/2013היי מורן,
אחת ההמלצות לאחר טיפול בלייזר או ב IPL היא לא להתקלח עם מים חמים משום שזה מייצר גירוי חזק עד לכדי צריבה ואדמומיות של השטח המטופל.
היות והתקלחת במים חמים מיד לאחר הטיפול את חשה כרגע בצריבה הזאת.
כוויה לרוב, מאופיינת בסימני גלד כמו שריטות או סימנים כחולים/שחורים כמו של מכה, במידה ואין לך כאלו או שלא היו לך כאלו אז סביר להניח כי מדובר בתגובה של העור למים החמים בהם התקלחת לאחר הטיפול.
בשלב הזה תנסי להתקלח במים פושרים עד אשר יחלוף.
במידה ואת מזהה כי לא חל כל שינוי גשי להתייעצות עם רופא
בהצלחה
סופי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לסופי
מורן24/02/2013שלום סופי, תודה על תגובתך...
עכשיו שאת מציינת את זה, באמת יש לי גלד על גב כף היד, שנראה כמו מספר שריטות מקבילות (בדיוק באיזור ששרף לי במקלחת). חשבתי שהן נוצרו מגילוח פזיז מדיי לפני הטיפול.
אם אכן זו כוויה קטנה, מה עליי לעשות בטיפול הבא?
לא הייתי שזופה בכלל, וגוון עורי בהיר עם שיער כהה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לסופי - תגובה
שי שחר25/02/2013היי מורן
אם זו את שמבצעת את הגילוח לפני הטיפול,דאגי לבצע אותו יום לפני הטיפול.
בכללי אם את מטפלת באיזורים חשופים כמו גב היד,הקפידי למרוח שם מקדם הגנה עם כל יציאה לשמש.
אין להתקלח עם מים חמים מידי מס' ימים לאחר הטיפול.
במידה ויש גירוי בעור לאחר הטיפול, יש למרוח משחת ביאפין למשך מספר ימים.אותו כנ"ל במידה ואת רואה סימני צריבה/כוויה.
מקווה שעזרתי,בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם גב היד הוא איזור הורמונלי?
אביב25/02/2013האם גב היד הוא איזור הורמונלי? מה טיב התוצאות שלו? איזור קל להסרה או קשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם גב היד הוא איזור הורמונלי? - תגובה
סופי ברנר28/02/2013היי אביב,
גב היד אינו אזור הורמונלי והתוצאות בו משתנות בהתאם לגיל, לגוון העור וסוג השיער בו.
בהצלחה
סופי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מכשיר ייעודי הסרת שיערות לבנות
הסרת שיער בלייזר בפי הטבעת לאחר ניתוח פיסורה
לאחר טיפול לייזר ראשון- גב חזה ובטן
פרופורציה או אמריקן לייזר הסרת שיער
שיער שיבה ולייזר בן 56
שאריות אחרי טיפול ipl- הסרת שיער במפשעה
ליייזר- הסרת שיער לצמיתות בפנים
מכשיר לייזר להסרת שיער- חוות דעת
בחירת מכשיר ipl ביתי- מהיכן לרכוש
ערוץ הבריאות
.jpg)