מנגנון שיער הגוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מנגנון שיער הגוף
    ניר
    09/05/2013

האם יש מקומות בגוף שבהן השיער מסתיים לצמוח באותו הזמן ?
    למשל - רגליים(מהקרסול עד לבטן), ישבן וידיים...האם הם מפסיקות לצמוח באותו הזמן ?

אני בן 17.3
    -מהקרסול ועד לבטן וישבן יש לי שיערות די ארוכות-לא מאוד מאוד שעיר אבל די שעיר(מאמין שלא יצמח שם יותר).
    -במפשעה, בבית השחי ומתחת לטבור השערות גם די ארוכות.
    -לגבי החזה והבטן - בבטן יש מתחת לטבור ויש שערות שחורות קצרות שמכסות את הבטן...שערות שרואים רק באור מנורה, ובחזה השיעור התחיל לצמוח בחודשים האחרונים.
    -בכתפיים יש לי שערות ארוכות כאלה דלילות.

השאלה לגבי השיער ביידים, מהתיאור הזה הגיוני שהיידים ישארו חלקות ? אני מקווה שלא יהיו כמו ברגליים... יש שם זקיקים של שער ביידים אבל שער קצר מאוד שרואים רק מקרוב.

מישהו אמר לי שאם אני שעיר ברגליים עד למעלה, אני בטוח גם יהיה עם שערות ידיים ארוכות,
    ומישהו אחר אמר לי, שהמנגנון של השיעור ברגליים מסתיים ביחד עם הישבן והיידים, כלומר שבמקרה שלי הצמיחה ברגליים הסתיימה ומכאן שגם ביידים...

מה דעתך ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מנגנון שיער הגוף

הוספת תגובה

• מנגנון שיער הגוף - תגובה

שי שחר
    10/05/2013

שלום לך
    צר לי,אך יש לי תשובה אחת בלבד עבורך.
    אי אפשר לנבא מתי שיער מסיים את צמיחתו הסופית. הכל תלוי בגנטיקה ובמבנה הורמונלי של הגוף.
    בגדול, ישנם איזורים שהתבגרות השיער מסתיימת באיזור גיל 30, כתפיים וגב עליון
    יש איזורים כמו צידי הבטן, אחורי היד העליונה, שגם צמיחתם מסתיימת בגיל מאוחר, 25-30.
    בכל איזור בגוף שציינת,גם סוג השיער ועומקו שונים.

מקווה שעזרתי, מבלי יכולת להיות נביא.
    שבת שלום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ניר
    10/05/2013

זה אומר שזה שהרגליים סיימו את הצמיחה ויש שיערות ארוכות עד הבטן והישבן, לא אומר שגם היידים הסתיים (עד המפרק) ? היידים והרגליים לא מסתיימות לצמוח באותו זמן ?
    זה אומר שלדעתך אני יהיה שעיר גם ביידים או יכול להיות מצב שהיידים ישארו חלקות עם שערות הקצרות מהרגליים, מה יותר סיכוי?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ??n

ניר
    19/05/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לניר על הצמיחה

אריק לביא
    20/05/2013

אני יכול להגיד לך מניסיון שלי ושל אנשים באופן כללי שאני מכיר- פלג הגוף התחתון מסיים את הצמיחה בגיל מוקדם יחסית (כבר בגיל 17-18), וגם הזרוע של היד עד המרפק מסיים באותו הזמן. פלג הגוף העליון (מהבטן, הגב התחתון ומעלה) מסיים את הצמיחה לגמרי לגמרי בסביבות גיל 27-28. כמובן שאיזורים כמו החזה והבטן הצמיחה נגמרת כמה שנים לפני, אבל כתפיים, גב, גב עליון ועוד כמה מקומות צומחים עד גילאים מאוחרים. קח הכל בעירבון מוגבל כי כמובן שיש אנשים שאצלהם לא צומחות שיערות בגב או בכתפיים ומעט מאוד ברגליים, אבל בכל אופן אצל רוב האוכלוסייה כן צומח שם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועד איזה גיל השיער בידיים צומח?

ניר
    20/05/2013

עם בגב זה עד 30..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו