שתי שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שתי שאלות
    haim
    07/10/2013

האם לבנים בני תשע עשרה כבר אפשר לעשות טיפולים בחזה ובבטן ביעילות ובלי להסתכן בתוצאות שגויות שכוללות עלייה בשיעור?(וגם בהתחשב בזה שלא כל השיערות הן בשיא הטרמינליות שלהן, כלומר בצבע השחור ובעובי)
    דבר שני, האם אפשר עיצות והדרכה איך בדיוק להתגלח על מנת שלא יווצרו פצעים לאחר גילוח שמזדהמים וריפואם אורך הרבה זמן,בהסתמך על נסיון קודם..

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שתי שאלות

הוספת תגובה

• שתי שאלות - תגובה

ד''ר יוסי מילבאום
    07/10/2013

חיים שלום,
    א. בגיל 19 ניתן בהחלט לבצע טיפולי הסרת שיער בחזה ובבטן וביעילות בתנאי שגוון העור בהיר והשיער כהה (חום עד שחור).
    ב. הסיכון להתגברות השיעור (paradoxal hypertrichosis) קיים לגבי כל מטופל והוא עומד על כ- 10%. אין כיום דרך למנוע תופעה זו.
    ג. ממליץ להתגלח 2-3 ימים לפני הטיפול בעדינות ועל עור לח ולא יבש (אחרי מקלחת וניגוב עדין). הגילוח צריך להיות בכיוון גדילת השיער ולא נגד כיוון צמיחת השיערות.
    בברכה,
    דר' יוסי מילבאום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

haim
    09/10/2013

בהמשך לשאלה עם הגילוח-אני רק אקדים ואומר שאחרי כל טיפול שעברתי ברגליים התמלאתי בפצעים שבמכון הסבירו שנגרמים מגילוח, פצעים אדומים חלקם מוגלתיים שלוקח להם המון זמן להירפא. ומטיפול לטיפול(שלשה במספר) הקפדתי יוצר על גילוח עדין. אמנם רק ערב לפני וחא יומיים כמו שאמרת, אך עדיין על עור לח ובעדינות.
    ובכל זאת שבועיים לאחר הטיפול האחרון התמלאתי יותר מהפעמים הקודמות בפצעים.(יש לציין אולי שאני מנסה להוציא את השיערות הנפלטות מכשבוע אחרי הטיפול,ומשפשף עם ספוג קוצני אבל לא באגרסיביות) אז הלכתי לרופא עור בשבוע שעבר והוא הביא לי אוגמנטין 875 מג לקחת במשך שבוע פלוס משחה שומנית. ועבר שבוע והפצעים אמנם כבר לא מוגלציים למעט בודדים אבל הם אדומים ולא נעלמו. ואין לי מושג מה לעשות כדי שהם יירפאו וחא יחזרו להופיע, ואני גם לא יודע אם כדאי לי בכלל להמשיך לעבור את זה. מה לעשות?איך לנהוג?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד''ר יוסי מילבאום
    10/10/2013

חיים שלום,
    קשה לייעץ מבלי לבדוק את אופי הפצעים.
    הרושם שאני מקבל מקריאת הדיווח המפורט שלך הוא שמדובר בדלקת של זקיקי השיער (פוליקוליטיס) שיתכן והובילה אף לזיהום בעור.
    מייעץ לך לפנות לרופא עור שיבדוק אותך וימליץ על אופן הטיפול המקדים להסרת שיער ויקבע האם אתה רשאי לבצע את הטיפול.

בברכה,
    דר' יוסי מילבאום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

haim
    10/10/2013

אבל הייתי אצל רופא עור וזו האנטיביוטיקה שהוא נתן לי אוגמנטין 875מג פלוס משחה שומנית כזו.. אני מבין שאפילו מבחינת רצינות נטו רופא לא ייתן חוו'ד בלי לראות בעצמו אבל תבין שאין לי זמינות לרופא שוב פעם. וזה לא שהוא הזכיר או אסר עליי להמשיך בטיפולים אלא בסהכ נתן לי את הטיפול הרפואי לפצעים ולכן חשובה לי דעתך בנקודות הבאות:
    1.האם כמו שכתבתי בהודעה הקודמת אני גרמתי לזיהום בעקבות השימוש בספוג והנסיון להוציא שיערות נפלטות
    2.האם טיפול בסגנון שהרופא נתן לי גם אתה היית רושם
    3.האם טיפול כזה ימנע הופעת פצעים בהמשך, האם מה שאפשר לעשות כדי למנוע זיהום מסתכם בדברים שכתבת בראשית דבריך שזה להתגלח יומיים קודם ועור לח.
    4.האם בכלל זה טוב להוציא את השיערות הנפלטות או שזה צריך לצאת לבד, כי נראה לי שזה כמעט לא יוצא לבד

תודה רבה ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה - תגובה

ד''ר יוסי מילבאום
    25/10/2013

חיים שלום
    1. להערכתי אתה לא גרמת לזיהום של העור באמצעול השימוש בספוג או בניסיון להוציא שערות.
    2. קרוב לוודאי שאם הייתי מתרשם מזיהום (לא תהליך דלקתי) על גבי העור הייתי רושם אוגמנטין אבל אני מניח שהייתי מזמין לביקורת בתום הקורס של האנטיביוטיקה.
    3. אני מעריך שהפצעונים הם פוליקוליטיס שלא בהכרח הופעתם תימנע על ידי הטיפול האנטיביוטי הנוכחי. לא ממליץ על טיפול אנטיביוטי מונע במקרה שלך או בכל מקרה אחר דומה. להערכתי גילוח מספר ימים לפני טיפול מספק את המניעה הנחוצה.
    4. עקרונית אין צורך למרוט את השערותצ לאחר הטיפול אך גם אם תחפוץ להוציאם, זה לא אמור לשנות מאומה משום שהשערות מנותקות מבסיסם (אחרת היה כואב לך מאד בניסיון למרוט אותם).
    כל הכתוב לעיל הוא בהסתייגות שלא בדקתי אותך אישית.
    סוף שבוע נעים חיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה+עוד דבר

haim
    30/10/2013

אני אקדים בתודה על הסבלנות והתשובות
    ויש עוד דבר, לאחר חודש שסיימתי את האנטיביוטיקה באמת. היה לי מקום מוגלתי שזה עזר לו להתייבש ושם שיערה עמוקה יצאה מעצה
    אבל למעט זה, יש לי עוד(חודשיים אחרי הטיפול) עוד הרבה שיערות שלא נשרו ובחלקן יש כתמים אדומים דהויים כאלה מסביב לשיערה שנשארים גם אחרי (הרבה אחרי) שאני שולף את השיערה וזה מאוד לא נעים כי זה נראה כמו נגעים על גבי הרגל ותהיתי מה אפשר לעשות כדי שהם ייעלמו..
    (חשבתי שאולי כל מקום אדום כזה זה סימן שיש בפנים שערה שלא הצליחה לצאת אבל אני לא יודע אם זה נכון לכל המקרים) תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיים, בוא נסכם

הראל
    30/10/2013

אתה משלם על שירות להסרת שיער. האנשים שמטפלים בך אמורים לזהות אם הבעיה חמורה או בעיה נפוצה, אם נפוצה אז תחכה שבוע- שבועיים. אם המטפלים מזהים בעיה רצינית אז יבקשו ממך לבדוק אצל רופא (במידה והמטפלים אינם רופאים). אם אין לך זמן ללכת לרופא, אך אתה מצד שני רוצה לקבל חוות דעת רצינית אז תצטרך לוותר על אחת מהאופציות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה+עוד דבר - תגובה

ד''ר יוסי מילבאום
    03/11/2013

חיים שלום,

קשה מאד לספק עיצה מבלי לראות את הנגעים שאתה מתאר.
    מציע שתפנה למנהל הרפואי בסניף בו אתה מטופל או לרופא עור בקופת חולים בה אתה חבר, על מנת לגבש את האבחנה והמתווה הטיפולי בעתיד.
    באופן זה יפחת הסיכון לסיבוכים כגון פוליקוליטיס.

בהצלחה,
    דר' יוסי מילבאום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו