שיעור יתר - ילדה בת 5

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיעור יתר - ילדה בת 5
    בן
    16/08/2010

מהן האפשרויות הקיימות להורדת שיער לילדה והאם קיימת מגבלת גיל מינימום לטיפולים אלה?
    ברור לי שהתשובה הראשונית היא: האם השיער מפריע לילדה? והתשובה היא: כרגע לא, אבל ברגע שהילדים בגן או בבי"ס יתחילו להעיר זו כבר יכולה להיות טראומה להרבה שנים. לכן ברצוני להימנע מכך אם אפשר.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיעור יתר - ילדה בת 5

הוספת תגובה

• לבן

16/08/2010

שלום בן,
    נהוג לומר שמומלץ להתחיל טיפולי הפחתת שיער, בתום שלב ההתבגרות המינית שזה כ-4 שנים מיום קבלת המחזור.לפני שזה מפריע לילדה אין צורך לעשות דבר,אלא לתת לה להיות ילדה רגילה ואהובה. אם השעירות מאד מודגשת, אולי שווה לבצע ברור אצל רופא הילדים או אנדוקרינולוג ילדים.
    אם השעירות תורשתית,צריך לחזקה ריגשית ואישיותית ולטפל, כשניתן יהיה.
    לצערינו, אנחנו לא יכולים להגן עליהם/ן מכל מכאוב או צרה ובהחלט,יש גדולות יותר,לא?...
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר אהרונוביץ תודה על התגובה אך...

בן
    17/08/2010

היא נראית לי רומנטית משהו. כמובן שהמצב הרצוי הוא שהסביבה המפנקת והתומכת בבית תספק את כל צרכי בתי ותספק לה ביטחון אופטימלי בעצמה. לצער כולנו המצוי קצת שונה וגם לסביבה השפעה לא קטנה. אני חושב שדווקא במקרה כזה כדאי לנקוט בגישה של "רפואה מונעת" ולא להמתין עד אשר הצלקת (הנפשית) תיווצר כי אז הטיפול עלול להיות כואב הרבה יותר.
    אם תשובתך היא שבגיל צעיר כל כך אסור לבצע טיפולים של הסרת שיער משום סכנה כלשהי, אז אני מבין ומקבל. אך אם זה אפשרי מבחינה בריאותית אשמח לייעוץ מה כדאי והיכן.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו