מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אלרגיה לאקרילדנה04/04/2008
אילנה שלום .
מבקשת את עזרתך בבעיה שנגרמה לי עקב הדבקה ובניית ציפורניים.
נתגלה לי כי אני אלרגית לחומר האקריל ובעקבות השימוש בחומר בהדבקה ובנייה נהיו לי דלקות בציפורניים ופריחה על הפנים . הציפורן ממש שינתה את צורתה (הפכה נישרית מחוספסת והתעקמה לגמרי - כמו בפטריה ) הייתי אצל כל רופא עור אפשרי ונאמר לי בפירוש כי זו אינה פטריה ואין שום טיפול וכך הציפורן תישאר.
הבעיה שלי היא אסטטית הגעתי למצב שאני ממש מסתירה את ידי מבושה ומצד שני גם איני יכולה לעשות בנייה כדי ל"העלים" את מצב הציפורניים .התברר לי כי ישנם חומרים חדשים שלא מכילים את חומר האקריל (ג'ל סיליקון או משהו אחר ) האם הם אכן לא מכילים אקריל ?והאם היית ממליצה לנסותם? והאם יש לך איזושהי עצה כלשהי מה לעשות משום שאני ממש אובדת עצות ומיואשת מכך
אודה לך על תשובתך וזמנך .
דנה .
נ.ב. האם שמעת אי פעם על מקרה כמו שלי ?
שוב תודה - דנה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה
אילנה כסיף06/04/2008שלום דנה,
מתי קרה המקרה?
באופן אישי לא שמעתי על מקרה כה חמור של אלרגיה אבל אני אבדוק עם רופאי העור שאני מכירה.
למעשה כל חומרי הבניה הם אקריל - פלסטיק בצורה כזו או אחרת. האם האלרגיה שלך היא לאבקה או לנוזל או לדבק?
אנא עני לי כדי שאנסה לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה לאקריל
דנה06/04/2008שלום אילנה
תודה על תשובתך אני מעריכה זאת מאוד!
האלרגיה שלי התחילה לפני כשנה וחצי שנתיים רק שלא הייתי מודעת לה ובאיזשהו שלב כשכבר לא יכולתי לעשות בנייה או להדביק ציפורניים (כיוון שהכל היה דלקתי)הפסקתי עם זה ואז החלו השינויים בציפורן עד כדי עיוות שלה ממש במקביל יצאה לי גם פריחה בפנים רק שאז עוד לא הבנתי שזה מהבנייה .הייתי אצל כל רופא עור אפשרי ואף אחד לא ידע מה זה עד שלפני מס' חודשים עשיתי בנייה (לאחר תקופה ארוכה שלא העזתי )לפני ארוע חשוב וכל התופעות שהזכרתי חזרו שוב ואז " נפל לי האסימון" והבנתי שהאלרגיה הזו באה מהבנייה ומההדבקות כך שאני לא ממש יודעת לאיזה מהחומרים בדיוק אני אלרגית אני מניחה ורק מניחוש שזה לחומר האקריל בכללותו ולדבק האקריל בפרט.
האם אין שום שיטה של בנייה שבה לא מעורב חומר האקריל משום שנדמה לי ותקני אותי אם אני טועה שבכל שיטות הבנייה צריך לעשות הדבקה של ציפורן מלאכותית ובכך תמיד מעורב דבק האקריל ?!
תודה רבה רבה על התייחסותך זמנך והתעניינותך!!! מודה לך מאוד
דנה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה
אילנה כסיף08/04/2008הביטי דנה, אני במקומך לא היתי לוקחת עוד סיכונים ופונה לאלרגולוג- רופא אלרגיות - כן יש דבר כזה בכלל...:-) הוא יערוך לך טסטסים עם חומרי הבניה אותם עליך להביא איתך מטכנאית הציפורניים שלך ואז נדע לבטח למה את אלרגית ומשם נתקדם. הבדיקה היא פשוטה הרופא ישים מעט חומר על העור ויסגור עם פלסטר וכך תסתובבי מספר ימים ולפי התגובה בעור נדע למה את אלרגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם כל דבק ציפורנים מכיל אקריל?
נסיכת הצבעים21/04/2008או יש גם בלי
בדרכ האלרגיה זה לנוזל לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין קשר בין דבק לאקריל
אילנה כסיף21/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאה אני שאלתי על דבק כי את בתגובה של
נסיכת הצבעים24/04/2008שלך ציינת נוזל אבקה או דבק
אז חשבתי שיש קשר
אז אין שום קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לאקריל סיכונים? זה מסרטן ? איזה
אלונה10/10/2008יש לאקריל סיכונים? זה מסרטן ? איזה חומר זה בדיוק ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נראה לי
אסתי19/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקריל וחומרי בניה אחרים והקשר לסרטן
אילנה כסיף19/10/2008המחקרים ב 25 השנים האחרונות שנעשו בטכנאיות ציפורניים בארה,ב אינם מראים על קשר ישיר בין חומרי הבניה לסרטן. אחוז מקרי הסרטן בקרב בונות הציפורניים זהה לאחוז מקרי הסרטן באוכלוסיה הכללית כך הדבר לגבי מומים בוולדות - אין הבדל סטטיסטי בכמות ההפלות או מקרי וולודות שנולדו עם פגמים . הדבר היחיד שמבדיל בונות ציפורנים משאר האוכלוסיה הוא אחוז האלרגיות. לכן יש להגן על עצמנו. לשים כפפות ומסכות ולעבוד עם חומרים שיש להם אישורים של משרד הבריאות כך שכמות המתכות הכבדות יהיה מזערי או לא קיים (במוצרי OPI למשל אין מתכות כבדות כלל).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה עם החומרים שכן קיימים?
רונית20/10/2008בלק יש פורמלין חומר מסרטן ומאד מסוכן, וניטרוצלולוזה האצטון יכול לגרום נזק לכליות, לכבד, ולמערכת העצבים. האם האקריל הוא "אקריל אמיד" חומר מאד מאד מסוכן ? איך מתגוננים מהם? תמיד צריך ללבוש מסכות וכפפות? איך אפשר לדעת מה יש בדיוק בחומרים האלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרונית
אילנה כסיף20/10/2008ראשית לא בכל הלקים יש פורמלדיהד בלקים של OPI למשל אין לא פורמלדהיד ולא טולון.
האצטין הינו חומר מסיס אשר אינו מסוכן כלל - בודאי לא בשימוש חיצוני זהו חומר מתנדף שאינו מזיק לא במגע ולא באויר בשל ההתנדפות המהירה שלו - יש על כך מחקרים רבים באינטרנט ובספרות המקצועית.
לגבי האקריל- החומר המסוכן הוא (metacric -metacrilat (MMA והוא אסור בשימוש. החומר שמשתמשים בו ויש לו אישורים לשימוש גם על ידי הFDA וגם על ידי משרד הבריאות הינו ETHIL METACRILA ACRILIC (EMA
שוב כמו שצינתי למעלה, חומרי האקריל הם איריטנטיים לכן יש לעבור הכשרה מתאימה לשימוש בהם.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
זאת אלרגיה או פטריה וכיצד מטפלים
בנייה בציפורניים ותגובה אלרגית
אודם וכאבים אחרי הורדת בנייה
התנתקות הציפורן ויצירת חלל לבן
מנטרל חומציות האם יש עוד שמות כמו אקולייזר?
הסרת לק ג`ל במכונת שיוף או עם אצטון?
החלפת ראש שיוף במכונת שיוף מרתון
ציפורניים מתנתקות לאחר בניית לק ג`ל
חיטוי ידיים באלכוהול ג`ל כשעושים לק ג`ל
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)