כיצד מזהים פטריה בצפורניים עם בניה

מנהל הפורום

אבי שגיא
אבי שגיא
לקביעת תור אצל אבי שגיא ללא פרסום בפורום

• כיצד מזהים פטריה בצפורניים עם בניה
    רוחמה
    14/11/2007

שלום,
    עשיתי בניה בג'ל לפני מספר חודשים במקום איכותי ומקצועי. בפעם שעברה שעשיתי מילוי שמתי לב שהצפורן נראית אדומה. שאלתי את הטכנאית האם זה בסדר, והיא אמרה שזה לא קשור לבניה שכנראה קיבלתי מכה. ברצוני לדעת האם זו יכולה להיות פטריה, וגם לקבל טיפים איך ניתן לזהות אם יש פטריה כשעושים בניה?

תודה
    רוחמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זיהוי פטרת בציפורנים

אילנה כסיף
    14/11/2007

רוחמה ערב טוב,
    יש הרבה מאד מחלות ציפורנים ועור ואני , כידוע לך , אינני רופאה ואפילו לא אחות כך שאני לא הסמכות לשאול מה זה האדום שיש לך בציפורנים. אבל, ניתן לזהות פרטת ציפורנים לפי מספר אינדיקציות: קודם כל יש הפרדות - נתק- בין לוחית הציפורן למיטת הציפורן וברווח בנוצר בינהן יווצר מעין מרקם קמחי בעל ריח חריף וגוון צהבהב. עלי לציין שיש מספר רב של סוגי פטרות וכאן מתוארת רק הפטריה הקמחית - אם יש לך ספק לכי לראות רופא.
    אגב, פטריות לא נגרמות בגלל בניה, אפשר להדבק בפטרת אם הסניטציה במקום שבו את מטופלת ירודה או אם יש ירידה במערכת החיסונית שלך. שילוב של השנים יבטיח הדבקה.
    אילנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתגובתך

רוחמה
    15/11/2007

אילנה, תודה על תשובתך.
    האם ידועה לך סוג של פטריה שעונה על התאור שלי, אודם במרכז הציפורן? אני רוצה לציין שהמקום בו אני עושה את הבניה (אני גרה בחו"ל) הוא מקום ברמה בעל סניטציה מאד מאד גבוהה.

תודה

רוחמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיהוי פטריה

אילנה כסיף
    15/11/2007

לדעתי, לפי התאור שלך, זהו שיוף יתר של לוח הציפורן ולכן נוצרה אדמומיות - אבל , שוב, אין לי תאור מדויק של מראה האדמומיות ואני לא מוסמכת לזהות אותן- אין לי הכשרה רפואית. אם תוכלי לפרט איך נראית האדמומיות או לשלוח תמונה זה מאד יעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתגובתך

רוחמה
    15/11/2007

קשה לי יהיה לצלם את זה, כיוון שזה לא מספיק בולט בשביל להראות בתמונה. בכל אופן זה מן כתם אדום כזה לא סימטרי. והאמת שההשערה שלך שזה שיוף יתר נשמעת לי הגיונית....
    אני מבינה שבדרך כלל פטריות לא נראות כך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטריות אכן לא נראות כך

אילנה כסיף
    16/11/2007

אבל אם זה מציק לך ואת לא שקטה, לכי לראות רופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו