מה הסיבה להתקפי אלרגיה בשעות הבוקר המוקדמות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה הסיבה להתקפי אלרגיה בשעות הבוקר המוקדמות?
    צביקה
    09/05/2020

הי, אצלי התקפי האלרגיה (אף מגורה מאוד ונזלת אלרגית זורמת נון סטופ) הם בעיקר בעונות מעבר או שהם באים כ"שלב ב" מייד לאחר כאבי גרון (יש לי כאבי גרון כל כמה חודשים).

בטסט שעשו לי לפני 3 שנים יצא שאני אלרגי ללענה, זית, קרדית ואבק וחתולים.

לשאלה שלי: שמתי לב שלעיתים התקפי האלרגיה קורים בשעות המוקדמות של הבוקר (5AM עד 8AM) ואני סקרן לדעת מה כ"כ "מיוחד" בשעות הללו שהאלרגיה מתעוררת: מצד אחד אולי זה הקרדית אבק במיטה ובכריות אבל מצד שני אם זה היה נכון אז זה היה אמור לקרות לי *בכל השנה* (כי תמיד יש סביבנו אבק הרי) אבל כמו שציינתי אצלי האלרגיות באות בעונות.

בקיצור אשמח למחשבה שלך: מה כ"כ מיוחד בשעות הבוקר המוקדמות שאז האלרגיה שלי מתעוררת (ומפריעה לשינה שלי)?

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

תמונה

• אלרגיה בבוקר

ד``ר יורם פייטלסון
    09/05/2020

אני לא בטוח שזו האלרגיה שמתעוררת אצלך מוקדם בבוקר אלא יתכן והשינה שלך בשעות אילו אינה עמוקה ואתה פשוט מרגיש אז את הסימפטומים ביתר קלות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

צביקה
    09/05/2020

הי ד"ר יורם תודה,
    כתבת "יתכן והשינה שלך בשעות אילו אינה עמוקה ואתה פשוט מרגיש אז את הסימפטומים ביתר קלות": הסימפטום זה אף מגורה שמנזיל ללא הרף ו*לא* הרגשתי את זה לפני שהלכתי לישון או במהלך כל היום שלפני - אז הסימפטום לא היה קיים לפני אותו הבוקר.
    מה עוד יכולה להיות הסיבה לפי דעתך לתחילת ההתקף בשעות הבוקר מוקדמות ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• נזלת בבוקר

ד``ר יורם פייטלסון
    10/05/2020

שעות הבוקר המוקדמות הן לאחר מספר שעות בהן אתה נחשף לקרדית האבק ביתר שאת לאחר שכיבה ממושכת על הכרית. יתכן וזו הסיבה אצלך להופעת הסימפטומים בבוקר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו