מידע רפואי
פורומים
- קרטוקונוס, עדשות מגע
- פרקינסון, הפרעות תנועה
- רפואה סינית
- פטרת ציפורניים
- גוף נפש, רפואת גוף נפש
- רפואת ילדים, מחלות ילדים
- פסיכולוגיה ילדים
- רפואת משפחה
- טיפולי ורידים, דליות, מחלות כלי דם
- הפרעות קשב וריכוז
- ניתוחים קוסמטיים בנרתיק
- סרטן ילדים, המטואונקולוגיה ילדים
- הפרעות קצב הלב, הפרעות לב
- כושר גופני
- יוגה, מדיטציה
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אליעזר גירש
אמבריולוג קליני בכיר מנהל מעבדה להפריה חוץ גופית (IVF) בביה"ח ברזילי, אשקלון. מנהל מעבדה אנדרולוגית בבנק הזרע Cryobank ברמת השרון. בוגר אוניברסיטה העברית (Ph.D) ומכון ויצמן למדע (פוסט-דוקטורט).ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלרגיה - בדיקת RASTנועה16/08/2010
שלום,
אני בת 29, בשלוש השנים האחרונות פיתחתי סוג של אלרגיה (ההתקף כולל פריחה מורמת בכל הגוף, גירוד, קוצר נשימה וחסימה של הגרון (בצקות לפי רופא המיון)- בביקור במיון קיבלתי זריקת סטרואידים ובהתקף האחרון הזרקתי לעצמי אפיפן)
ביצעתי בדיקת אלרגיה (מחטים ביד) אצל אלרגולוג ולא נמצאה אלרגיה לשום דבר.
הופניתי לבדיקת RAST ואלו התוצאות (שאני מבינה גם פה שאין אבחנה חד משמעית?!)
Egg White F1 0.1 KU/L -מ ןטק
Milk F2 0.1 KU/L -מ ןטק
Wheat F4 0.2 KU/L
Soybean F14 0.1 KU/L -מ ןטק
Peanut F13 0.2 KU/L
Codfish F3 0.1 KU/L -מ ןטק
Chicken F83 0.1 KU/L -מ ןטק
Orange F33 0.2 KU/L
Apple F49 0.2 KU/L
Banana F92 0.1 KU/L -מ ןטק
Tomato F25 0.2 KU/L
Avocado F96 0.2 KU/L
Strawberry F44 0.1 KU/L -מ ןטק
Rice F9 0.2 KU/L
Corn F8 0.1 KU/L
Almond F20 0.4 KU/L
Pecan F201 0.1 KU/L -מ ןטק
Sesame Seed F10 0.1 KU/L -מ ןטק
לוכי םוסמוסל תושיגרל דשחב
.הדבעמל תונפל לפטמה אפורה
Carrot F31 0.2 KU/L
Peach F95 0.2 KU/L
Chick Pea F309 0.1 KU/L -מ ןטק
Kiwi Fruit F84 0.1 KU/L -מ ןטק
Mango F91 0.1 KU/L -מ ןטק
Salmon F41 0.1 KU/L -מ ןטק
Trout F204 0.1 KU/L -מ ןטק
האם התוצאות מעידות על אלרגיה לשקדים? האם קיימת אלרגיה לאלכוהול ומדוע זו לא אופציה שנבדקת בבדיקת ראסט? כמעט ברוב הפעמים שהופיע התקף אלרגיה שתיתי אלכוהול. מה עליי לעשות עכשיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה - בדיקת RAST
ד``ר ולרי טפליצקי17/08/2010שלום נועה.
בדיקת RAST תקינה כלומר אין אלרגיה לסוגי מזון שנבדקו כולל שקדים.
בקשר לשאלות נוספות וטיפול בפריחה תצטרכי לפנות אלי ד"ר טפליצקי או לד"ר וורנר לבדיקה ישירה בקליניקה.
הטלפונים והכתובות רשומים האתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבחן RAST
לבנה12/10/2023שלום רב
עברתי מבלן RASTץ כל התוצאות הן קטנות מ0.1 . מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Acarizax האם התרופה הזאת נמצאת בסל תרופות קופ"ח כלליתחי30/08/2023
Acarizax האם התרופה הזאת נמצאת בסל תרופות קופ"ח כללית ?
רשום שנמצאת חלקית בסל התרופות ולא מובן מה זה חלקית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - אלרגיה לחלב תוצאות בדיקת דםחגית28/08/2023
שלום וברכה
בני בן שנה וקצת. היה על הנקה מלאה
הגיב בגיל פחות מחודש למטרנה בכמות מאוד קטנה
פריחה בכל הגוף שלפוחיות שהתנפחו מאוד מהר בכל אזור הפנים בגב ובבטן, והגענו למיון.
בגיל 4 חודשים ביצענו בדיקה עורית והמשכנו בהזנה ללא חשיפה לחלבי.
קיבלנו תוצאות של בדיקת דם,
34.20KU/L MILK
CASEIN 14.80 U/ML
מה הפירוש של התוצאות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - קוצר נשימה בתגובה לשהייה עם בן הזוגמאיה28/08/2023
אני סובלת מאסטמה אלרגית . היו שנים של רמיסיה עד שהכרתי את בעלי ומאז כבר 10 שנים שאני נזקקת למשאפים ולתורפה יומית נגד אלרגיה . יש לי יותר אירועי קוצר בנוכחותו. כשהוא נוסע לחול אני מרגישה מעולה. מה יכול להיות הקשר? מערכת היחסים שלנו נפלאה ואנחנו מאוד אוהבים, כך שלא נראה לי שזה משהו רגשי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - יש רגישות לטלפאסט ואריוסאוונגרד22/08/2023
אני סובלת מאורטיקריה כרונית מזה כשנה - טופלתי בתחילה בטלפאסט שעזר אבל לאחר שימוש של 3 חודשים גרם לי לדפיקות לב מהירות והתקפות פאניקה. בהפסקת השימוש פסקו התופעות. לאחר מכן קיבלתי אריוס שעזר קצת פחות אבל עדיין היתה הקלה והתופעה חזרה לאחר כ-3 חודשים שימוש. הפסקתי והתופעה פסקה. כרגע אני אובדת עצות ולא יודעת איזה אנטי היסטמין לא יעשה לי שוב תופעות לוואי קשות כאלה - אני בינתיים עם לורטדין שלקחתי שנים ללא תופעות לוואי לאלרגיה לאבק אבל עוזר מעט מאד. אשמח לדעת אילו תרופות עובדות במנגנונים שונים מהטלפאסט והאריוס ואולי יוכלו להקל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - בירור רגישות לחלב לתינוקסולי15/08/2023
שלום רב
האם ישנה בדיקה שניתן לגלו באמצעותה אם תינוק בן חודש וחצי רגיש לחלב מעבר לבדיקה של ריר בצואה או דם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - פריחה בעור בעת אכילת פירותרן23/02/2023
לפני חודשיים הייתה לי דלקת ריאות, קיבלתי אנטיביוטיקה (למרות שלא בוצע משטח) ומשאף terbutalin וגם סטירואידים פרידנזון.
לאחר השימוש במשאף, התחיל עקצוץ בלשון. הפסקתי את השימוש במשאף. - כל זה נמשך בערך 3 שבועות.
אינני נוטל תרופות כלל מזה חודשיים.
אולם, לאחר כשבוע מסיום הטיפול, הלשון שלי החווירה, ללא ציפוי לבן. ביצעתי משטחים ובדיקות לבקטריה ובדיקות לקנדידה. כולן שליליות. בדיקות דם תקינות.
אבל כעת, כשאני אוכל סוכר, או פירות כלשהם (כל פרי מתוק), לאחר כמה שעות 2-5 ש', מתפתחת פריחה על הצוואר, והחזה שלי. הפריחה עוברת בלקיחת דסלורטדין. הייתי אצל רופא מומחה למחלות זיהומיות ומין, אאג, משפחה. כולם אובדי עצות. זה מטריד נורא, אני לא יכול לאכול כלום כמעט.
דבר נוסף ששמתי לב, שאכילה של מוצרים שהם יותר אלקליין (מאשר חומצתיים) פחות מגרים את הלשון. כשאני אוכל משהו מתוק \ חומצי, הטעם שלי בפה משתנה והרוק שלי נהיה חומצי מאוד.
למי אפשר לפנות? אימונולוג? מה זה יכול להיות? אני די נואש. בתודה, רן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף - נפיחות בבטן
רן23/02/2023כשאני אוכל פרי, זה גורם לנפיחות נוראית בבטן, שלשול וריחות מאוד לא נעימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון אלרגיהיכ ונכ.14/06/2011
גיליתי שאני אלרגי לBERMUDA, OLIVE, וAGROSTIS. הרופא הציע שתי אפשרויות טיפול : לקחת כדורים ולהשתמש במשאף בזמן האביב ( ועשיתי את זה מגיל 14, היעילות של זה ירדה עם השנים והתופעות מציקות לי הרבה יותר היום מאשר בעבר) ואפשרות שנייה היא חיסון. הרופא אמר שאצטרך לקבל חיסון/זריקה כל שבוע במשך שנה וחצי... זה הגיוני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון אלרגיה - תגובה
ד``ר בן רנר14/06/2011שלום
זה הטיפול אבל הזריקות ניתנות במשך חצי שנה בלבד אחת לשבוע ואחר כך המרווח קופץ לפעם בחודש .הטיפול מצויין וממלץ ואין לך אפשרויות אחרות להוציא טיפול תרופתי כל עונה.אז תבחרי !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת קדמית ואחורית ואלרגיה לקרדית האבקיעל3905/07/2020
שלום, אובחנתי כאלרגית לקרדית אבק הבית. יש לי נזלת רגילה והרבה אחורית שנתקעת כליחה כבר שנים. רופא נתן לי סטרונאז ובליקסטן. הנזלת הקדמית חלפה ברובה אבל האחורית רק השתפרה קלות, לוקחת את זה כחודשיים. הוא החליף לי לפקסופאנדין ואין שיפור גדול יותר.
השאלה שלי: האם זה אומר שייתכן שהנזלת ממקור אחר (בזמנו עשיתי בדיקות ריאה וריפלוקסים והכל יצא תקין), או שזה אומר שהתרופה לא מספיק חזקה לעצור את זה לחלוטין ויש סיכוי שחיסונים כן יוכלו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת אלרגית
ד``ר יורם פייטלסון05/07/2020למרבה הצער לא תמיד התרופות מספקות מענה אפקטיבי. בהחלט כדאי לשקול חיסונים אם אין שיפור מספק עם התרופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפה נפוחה בבוקר האם אלרגיה או יתוש?דיאנה08/08/2017
היי בעלי התעורר הבוקר עם שפה נפוחה מאוד והפנים קצת מתעפתות לו, לא יודעת עם זאת אלרגיה או יתוש הרפס אין מצב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בשפתיים
ד``ר בן רנר27/08/2017שלום זוהי תגובה אלרגית .פנו למרפאה לבדיקה .הסיבות מרובות ויש לבדוק את הסיבה לאלתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפיחות בפנים
ד``ר יורם פייטלסון17/06/2020מציע להגיע לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת אלרגית אצל ילד בן 11 וחצימיכל14/06/2020
בני בן 11 וחצי... התחיל לסבול מנזלת לפני 5 חודשים... התחלנו בסוף פברואר טיפול באבאמיס שעזר.
ברגע שהפסיק ים התרסיס הנזלת חזרה. הומלץ לנו לחזור לעוד שבועיים לאבאמיס אבל הפעם עזר חלקית. קבענו לעוד 3 חודשים לבירור אלרגיה. איך ניתן לטפל בינתיים בנזלת ומה מומלץ לעשות?
האבא ז"ל סבל מאסטמה. האם אנחנו בדרך לשם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת אלרגית
ד``ר יורם פייטלסון14/06/2020כדאי להוסיף גם סירופ או כדור נגד אלרגיה כגון היסטזין, אריוס, לורטידין וכ'ו. יתכן שיפתח גם אסטמה אלרגית בעתיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לבוטנים אצל תינוק בן שנהעדי08/06/2020
בני ב"ה יחגוג שנה בעוד כשבועיים. בנובמבר האחרון טסט לבוטנים 5 מ"מ. לפני מספר ימים ביצענו טסט נוסף שהראה 8 מ"מ.
ראסט לבוטנים יצא 2.7.
אציין שאוכל מדי יום כמויות קטנטנות של חמאת בוטנים.
1. האם לפי תבחין העור האלרגיה החמירה או שזה טבעי שעם הגיל יש עליה בתבחין העור?
2. אם אכן האלרגיה החמירה, איך זה הגיוני לנוכח העובדה שצורך כמויות קטנות של חמאת בוטנים?
3. לאור הנתונים שציינתי, האם יש סיכוי שהאלרגיה תעבור?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון טעות
עדי08/06/2020הטסט של ה5 מ"מ היה בפברואר האחרון. בנובמבר יצא טסט שלילי לבוטנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה לבוטנים
ד``ר יורם פייטלסון08/06/2020בשנים הראשונות לחיים האלרגיה תשתנה ויכולה להשתפר או להחמיר. רצוי לחשוף לכמויות קטנות שאותם אוכל ללא קושי ולהמשיך מעקב כל חצי שנה עד שנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה לבוטנים תינוק בן שנה
עדי08/06/2020יש סיכוי שתחלוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה לבוטנים
ד``ר יורם פייטלסון09/06/2020כן, בהחלט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בשפה התחתונה - ממה יכולה להיגרם?דיקלה אפשטיין07/06/2020
שלום,
אתמול בלילה השפה התחתונה שלי התנפחה בשינה, הזמנתי רופא ממוקד חירום כדי לקבל טיפול נתן לי כדור אלרגיקס. והתחיל לרדת הנפיחות.
לא ידוע לי על רגישות או משהו שאני אלרגית, הוא אמר שזה כלי דם, ולא כל כך הבנתי.
ממה זה יכול לקרות?
תודה דיקלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בפנים
ד``ר יורם פייטלסון08/06/2020ישנם מספר סיבות אפשריות, מעקיצה באזור ועד תופעות אוטואימוניות. ממליץ לקבוע פגישה עם אלרגולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרונאז טיפול באלרגיה לקרדית האבקנאור05/06/2020
שלום ד"ר,
הרופא רשם לי סטרונאז פעם ביום בכל נחיר לטיפול באלרגיה לקרדית האבק.
לדבריו, אם אקח את הטיפול במשך חצי שנה, האלרגיה תפסיק לתמיד.
אשמח לדעת אם זה נכון/אפשרי, ומה הרציונל שעומד מאחורי זה? תימוכין מחקרי אם יש. תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לקרדית
ד``ר יורם פייטלסון05/06/2020טיפול סטרונאז הוא טיפול מקובל ויעיל לנזלת אלרגית אך במרבית המקרים אינו פותר את הבעיה מהשורש והנזלת חוזרת לאחר זמן מסוים (משתנה בין מטופל למטופל). הטיפול היחיד שהוכח כמרפא לתמיד נזלת אלרגית הינו חיסונים (אימונותרפיה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה פארהפנילן דיאמין ל P.P.Dמיכל04/06/2020
שלום לאחר אבחנה יש לי אלרגיה ל P.P.D
אפשרי לרשום לי איזה מוצרים אסור לי להשתמש
הבנתי שכל מה שקשור לצבע שחור
אפשר פירוט בבקשה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Ppd
ד``ר יורם פייטלסון04/06/2020אני לא מחזיק רשימת חומרים עם ppd. יש לבדוק את שם החומר ברשימת הרכיבים המופיעים על כל מוצר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPPD
מיכל04/06/2020לא הבנתי איך אדע מה שם החומר
אפשרי לרשום לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPpd
ד``ר יורם פייטלסון04/06/2020שם החומר על המוצר יהיה Paraphenylenediamine או בקיצור PPD
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה פארהפנילן דיאמין ל P.P.D
מיכל04/06/2020תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?