כאבי בטן לאחר אכילת פטריות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי בטן לאחר אכילת פטריות
    לירון
    27/05/2020

היי
    כשהייתי ילדה החלו לי כאבי בטן חזקים מאוד לאחר חלק מהארוחות, הייתי סובלת ומתקפלת שעות עד שהכאב היה עובר. עם הזמן הצלחתי לקשר את הכאב לפטריות, מבושלות או חיות
    אף פעם לא בדקתי זאת אך מאז למשך שנים נמנעתי מאכילתן.
    לאחרונה התחלתי לאכול שוב פטריות, תחילה דבר לא קרה אבל לאחר כמה פעמים שהופיעו בארוחותיי הכאב שב,
    ואני שוב עם אותם הכאבים כמו פעם מתקפלת חסרת אונים עם כאב נוראי וחד בבטן שלא עובר במשך שעות.
    שוב הפסקתי לאכול פטריות.
    היום אכלתי המבורגר צמחוני שהקציצה הכילה כמות מזערית של פטריות ואני עם הכאב ההיסטרי שהחל הפעם בצורה מאוד אגרסיבית ונסחב כבר שעות.

האם מעבר להימנעות מוחלטת מאכילת פטריות וכל מה שמכיל פטריות יש צורך לבצע בדיקות נוספות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

תמונה

• כאב בטן לאחר פטריות

ד``ר יורם פייטלסון
    28/05/2020

לא, אין טסטים אלרגים לתלונות שאינן אלרגיות קלאסיות כגון פריחה ונפיחות כך שאין צורך בבדיקות נוספות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אז פשוט להמנע מפטריות באשר הן? לא ניתן לברר איזה פטריות בעייתיות לי?

יעל
    30/05/2020

אני סובלת בדיוק ממה שלירון כתבה כאבי תופת לאחר אכילת פטריות. אגב, אותו דבר לאחר אכילת אבוקדו. האם לא ניתן לבדוק אילו סוגי פטריות גורמות לכאבים? עליי להמנע כל החיים מכל סוגי הפטריות? תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• כאב בטן מפטריות

ד``ר יורם פייטלסון
    31/05/2020

כן, רצוי להימנע מכל סוגי הפטריות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו