מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא יודעת מה לעשות ....חן10/07/2011
שלום
שמי חן בת 29
לפני שנה בערך הכנסתי למודעות את נושא הבריאות. אני טבעונית, אוכלת המון פירות ירקות קטניות ודגנים מלאים, שותה הרבה מים ועושה פעילות גופנית.
לפני שנה הפסקתי גם להשתמש במוצרי קוסמטיקה רגילים ועברתי למוצרים טבעיים בלבד.
העור שלי תמיד היה טיפה בעייתי אך מאז גיל 22 בערך היה רגוע ויחסית בסדר חוץ מקצת שחורים.
מאז שעשיתי את השינוי לכיוון הבריאותי אני לא מבינה מה קרה, העור שלי נראה איום ושמנוני מלא פצעים אפילו בצוואר ואני כבר מתביישת לצאת מהבית :(
ניסיתי את כל הדברים שאמרתם בנוגע לניקוי נכון והמצב רק מחמיר ... אני לא יודעת מה לעשות ואני מתה ללכת למישהו שיעזור לי להחזיר את המצב לקדמותו אבל אין לי אפשרות כלכלית לטיפולים :(
האם מצבי הגיוני ? אני יודעת שאנשים שמנהלים אורח חיים דומה לשלי רק שיפרו את מראה העור שלהם ... אני ממש לא יודעת כבר מה לעשות
אשמח לעצה כלשהי ...
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודעת מה לעשות .... - תגובה
זילי אורבך10/07/2011שלום חן,
פצעי בגרות ועור שמנוני קשורים בין יתר הגורמים , לפעילות יתר של בלוטות החלב שמושפעות מפעילות הורמונאלית. כמו כן, תזונה טבעונית יכולה לגרור אחריה חוסרים תזונתיים כמו חוסר ויטמין B12 המצוי בעיקר במזון מן החי. יש להשקיע את התכנון היומיומי למזון מאוזן, לצרוך מכל אבות המזון.הבעיה שלך אינה קשורה ישירות לתזונה, יש לך עור שמנוני ואת צריכה לדעת שכדי להקל על המצב חשוב להקפיד על מספר כללים, כגון:
ניקוי עמוק ויסודי של העור
ניקוז בלוטות החלב מהשומן והמוגלה
ייבוש הפצעון והסרת הסימנים המתלווים לבעיה
הקפדה על תזונה נכונה
המנעות ממזון מטוגן ושמן וממתקים.
אני מציעה שתגשי לייעוץ אצל רופא עור ותקבלי טיפול בסיסי דרך קופ"ח בה את מבוטחת.הוא יאבחן את עור הפנים שלך וימליץ לך על הטיפול המתאים.
במקביל, המשיכי לנקות היטב את הפנים עם הסבונים שיש לך בבית.
הכיני לעצמך פילינג עדין מחומרי גלם שישי בבית,לדוגמא מסיכה לעור שמן: 1 כף חימר לבן או ירוק, כף שמרי בירה, 1 כפית שמן חוחובה, 1 כף מים. לערבב את כל החומרים להוסיף 2 טיפות מאחד השמנים הנדיפים : שמן לימון, שמן גרניום, שמן אילנג אילנג, שמן לבנדר, שמן רוזמרין. רכשי אחד מהשמנים הללו לבנדר ולימון למשל, הוסיפי לכל כפית 4-5 טיפות מסך השמנים שיש לך. אפשר להוסיף שמנים לכפית ג'ל אלוורה או כל ג'ל שיש בבית.
אפשר להכין ג'ל טבעי לעור שמן בבית:
100 מ"ל מים רותחים או מי פרחי בבונג
1 כפית טפיוקה( קונים בבתי טבע, בסופר וכו')
מרתחים עד שהטפיוקה מתמוססת. מסננים את הגושים דרך גזה או דרך גרבונים נקיים ויבשים. כשהנוזל מתקרר מתקבל ג'ל בסיס. לתוכו הוסיפי שמנים אתריים. על כל גרם 1 טיפה שמן נדיף.
נסי מסיכה מלפפונים לקיץ:
מלפפונים הם מכווצים טבעיים(astringents) והיא מצויינת לימי הקיץ החמים והדביקים. היא מותחת את הפנים ומעניקה לו מראה רענן וחלק
1 מלפפון קטן
1-2 כפות חלב דל שומן
1 כפית דבש
2-3 טיפות חומץ תפוחים
2-3 כפיות קרח מרוסק
לחתוך מלפפון לחתיכות קטנות, להכניס למערבל מזון, להוסיף חלב,דבש,חומץ תפוחים וקרח לערבב היטב לקבלת קרם.
למרוח על הפנים והצוואר, לשבת ולהירגע.
אפשר לשים פרוסות מלפפונים על העיניים למשך 15 דקות, ולאחר מכן לשטוף עם מים קרים.
נסי להפחית מתח ולחץ זה רק מחריף את הבעיה. הרגעי וטפלי בעצמך בצורה נבונה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
חן11/07/2011זילי תודה רבה על התגובה המהירה
הבעיה היא שהסבונים הטבעיים עשויים משמנים ואני מרגישה שהם לא מנקים לי את העור ואני ממש לא רוצה לחזור לשימוש בסבונים עם כל הכימיקלים שבהם השתמשתי בעבר והם כן עזרו למצבי ... האם יש איזושהי דרך לנקות את עור הפנים בצורה טובה ללא כל הכימיקלים ? אגב, רופאי העור של קופת חולים רצו לרשום ראקוטן וגניקולוגית המליצה על גלולות ואני לא מסכימה להכניס את הדברים האלה לגוף שלי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה איילה
חן11/07/2011תודה איילה
העניין הוא שאני ממש מעדיפה להשתמש בחומרים טבעיים והמוס עליו המלצת עמוס בכימיקלים ... פה בדיוק הבעיה - כל הסבונים עם הכימיקלים עוזרים לי ומקלים על המצב אבל אני ממש לא רוצה להשתמש בהם ומחפשת דרך טבעית לטפל בבעיה שלי
תודה רבה בכל זאת :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)