צלקות אקנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צלקות אקנה
    בן
    17/07/2011

קוראים לי בן ואני בן 16 וחצי..יש לי צלקות אקנה באזור הלחיים.. שמעתי שמיי ורדים ולימון עוזרים להבהרת הצלקות... קראתי בהרבה מקומות שמריחה של תמצית לימון עם מי וורדים וקצת מים על הפנים למשך 20 דקות מבהירה את הכתמים.. האם זה נכון? ועם כן באיזה מינון ותדירות להשתמש בזה? כבר קניתי מיי ורדים אז עם יש משהו אחר להבהרת כתמים עם מי ורדים יותר יעיל זה יעזור לי.... רציתי לדעת גם עם יש סיכון בזה? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צלקות אקנה

הוספת תגובה

• צלקות אקנה - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    17/07/2011

בן שלום
    מתכוני סבתא אינם יעילים בטיפול בפיצעי בגרות בנוסף לגילך שהמערכת ההורמונלית עדיין אינה מאוזנת.
    לכן המלצתי לכך לגשת לטיפול מיקצועי.
    תופעת האקנה קשורה למספר גורמים:
    1. הפרשת חלב מוגברת ובלוטות מוגדלות.
    2. סתימה בנקבוביות העור.
    3. התרבות חיידקים.
    4. דלקת הנובעת מהתרבות חיידקים. התפתחות הדלקת קשורה בהרס הנקודות השחורות ובשחרור תוכן בלוטות החלב אל הרקמה שמסביב. בדרך כלל, החיידקים המעורבים באקנה הם חלק מהאוכלוסייה הטבעית של העור.

הטיפול הינו בעל חשיבות קריטית. חוסר טיפול נכון בזמן הנכון יותיר אחריו צלקות וכתמים. יש להקפיד על טיפולים בתדירות של פעם בשבוע בהתחלה ולרווח אותם בהתאם לשיפור. הטיפול מתרכז בהמסת שכבות העור הקשה ובייבוש נקודתי של פצעים. ההמסה חשובה במיוחד באקנה ציסטי (פצעים עמוקים וללא ראש מוגלתי). חשובה ההקפדה על ניקוי נקודות שחורות והחדרת חומרים מרפאים. יש לסיים במסכות מחטאות ומרפאות. כשהעור נרגע יש לחזור על סדרת ההמסות כתהליך מאיץ ריפוי.
    טיפול ההמשך בבית הוא חשוב לא פחות ומהווה גורם משפיע בהצלחת הטיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צלקות אקנה - תגובה

זילי אורבך
    18/07/2011

שלום בן,
    צלקות שנגרמות מפצעי אקנה דורשות טיפול עמוק יותר של הדלקת וניקוז השומנים והזיהום מבלוטות החלב.
    שלב ראשון יש לפנות לרופא עור מומחה לקבל אבחנה מקצועית ואולי להיעזר בתרופות מרשם בנדון.
    יש צורך להקפיד על :
    ניקוי עמוק ויסודי של העור על ידי סבון חומצי.
    למרוח תכשיר שמסייע בקילוף תאי עור מתים ומצולקים.
    למרוח סרום שמסייע בטשטוש צלקות כמו סרום ויטמינים C-E.
    לייבש את הפצעונים ולחטא על ידי צמחי מרפא ותכשירים מייבשים.
    למרוח קרם מסנן שמש בבוקר ולפני החשיפה לשמש.
    להקפיד על תזונה נבונה, ישנם מאכלים הגורמים להחרפת הדלקת כמו: מוצרי חלב, אגוזים, עוגות קרם,שמנת,גבינות שמנות,אלכוהול ואוכל מטוגן כמו: צ'יפס, פיצה, בורקס וכדומה.
    מי ורדים ולימון לא יכולים להזיק, ללימון יש אפקט של פילינג קל, מי הורדים מרגיעים ומרעננים. אבל, אין להם תכונות נוגדות צלקת. אפשר למרוח אותם כל יום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו