מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סבון פנים ושעראן20/07/2011
שלום.. קודם כל הפורם הזה מדהים תודה על הטיפים והעצות
יש לי עור בעיתי לפני שנתיים סבלתי מאקנה ששום דבר לא עזר לו.. ואז התחלתי לקחת ראקוטן זה עזר לי והעלים לי את כל הפצעונים. אבל העור שלי עדיין בעייתי אולי בלי פצעים.. ממש מידי פעם.. הבעיה שאני סובלת מאדמומיות כאילו כתמים כאלו הוא לא אחיד וחלק.. הוא ממש יבש אני כל היום שמה קרמים וממש מפחדת לשתוף את הפנים עם סבון, למרות שזה סבון לעור רגיש זה לא עוזר אחרי זה יש לי יובש בפנים שממש קשה לי להיפטר ממנו.. הפנים שלי אדמומיות עם כתמים ונורא יבשות.. הייתי שמחה אם תוכלו לתת לי מתכון לסבון ביתי לפנים...וגם אם תוכלו לתת לי מתכון לשמפו לשער דליל.. השער שלי נורא חלש ודליל עד כדי כך שניהיו לי מפרצים ואני לא כלכך מבוגרת..משהו שיזרז את הגדילה ויצור יותר נפח..
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבון פנים ושער - תגובה
ד''ר קובי שמיר20/07/2011אן שלום.
סבונים נוזליים הם מעין חומר ניקוי, וסבונים מוצקים עשויים מחומרים כימיים המגיעים מתעשיית הנפט (חומרי הקצפה SLS). אומנם הניקוי בסבונים אלו הוא טוב, אך החומרים אינם טבעיים ואינם בריאים לעור. מבחינה חיצונית, עור בריא לא יראה הבדל בשימוש, אך עור רגיש יבחין מייד בהבדל.
סבון הוא מאד לא פשוט ודי מסוכן להכנה לחובבים בגלל הסודה קאוסטית, ובמיוחד סבון לעור בעייתי
עצתי שתירכשי לך תחליב סבון שמיועד לעורך.
כשמכינים שמפו מחומרים אורגנים (גם שמפו בהכנה אישית מחומרים סינטטים) כל הרעיון הוא להכין את השמפו לפי סוג הקרקפת וסוג השיער וכמובן התוצאה הרצויה.
לדוגמא אם השיער שלך שומני מאוד, לא מומלץ להשתמש בחומרים שומניים בשמפו ואם הוא יבש מאוד לא מומלץ להשתמש בחומרים סופחי שומן או מפרקי שומן.
אם הוא צבוע לא מומלץ להשתמש בחומרים שעלולים להוריד את הצבע ואם הוא פגום לא מומלץ להשתמש בחומרים חריפים שעלולים להרוס אותו.
מתכון לשמפו טבעי:
מרכיבים:
מים מזוקקים, מש טחון, בירה לבנה, שמן צמחי בכבישה קרה, בורקס ושמנים אתריים לפי סוג השיער. (עבורך הייתי בוחר שמן בסיס חוחובה.
שמן רוזמרין, שמן ארז ,קורנית,מרווה רפואית.שמן אורגנו פראי,ושמן קוקוס.
אופן הכנה:
יש להרתיח במשך 5 דקות 40 גרם מש טחון עם חצי ליטר מים מזוקקים. לסנן ולהוסיף לחומר המסונן את כל החומרים האחרים, מלבד השמנים האתריים. יש לערבב ולצקת לבקבוק. כעת להוסיף את השמנים האתריים ולנער היטב. יש לשמור את השמפו במקרר.
לייבש את השיער עם מגבת בתנועות עדינות –ספיגת המים .
· להבריש את השיער עם מברשת רכה ולא צפופה
· להימנע מהחלקות שיער ,סלסול, צבע או שטיפות.
מסכה מזינה לשיער דליל.
חצי כוס דבש
רבע כוס שמן זית
2 כפות שמן שומשום
1 חלמון ביצה
לערבב להשאיר על השיער עד שעתיים ולשטוף במים .אח"כ חפיפה עם השמפו
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבון פנים ושער - תגובה
זילי אורבך21/07/2011שלום אן,
מאחר וקבלת טיפול ברואקוטן מרופא עור, רצוי שתחזרי אליו להתייעצות נוספת על מנת שיאבחן בצורה מקצועית את מצב העור שלך נכון להיום. היובש נגרם מהתרופה, יובש יתר בעור גורם לאדמומיות ועקצוץ. בדקי את כל התכשירים הקוסמטיים שבהם את משתמשת, אם הם לעור בעייתי ושמן, הם בדרך כלל מייבשים. הפסיקי השימוש בהם וראי אם חל שיפור. במקביל, אני ממליצה שבשלב זה לא תשתמשי בסבון. נסי תחליב רחצה או מגבונים לחים. נסי למרוח שמן הזנה כמו שמן שקדים עם מעט ויטמין E ושמן אתרי לבנדר. השאירי ל 20 דקות או יותר ושטפי.זה ישמן לך את העור וירגיע.
הכיני ג'ל מזרעי פשתן. השרי 2 כפות זרעי פשתן בכוס מים ללילה. מרחי את הג'ל שנוצר מעל הזרעים ושטפי.
את יכולה להכין תחליב ניקוי משבולת שועל:
1 כוס שבולת שועל
4 כוסות מים . להביא לרתיחה, לקרר, לסנן. להוסיף רבע כוס שמן זית, כפית דבש, 1 כף חלב או יוגורט, 1 חלמון ביצה.לערבב היטב. למרוח על הפנים לעסות בעדינות, להשאיר 20 דקות ולשטוף.
שנית, הוסיפי למזון חומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3, תוכלי לרכוש כמוסות אומגה 3 ולבלוע, או צרכי אותה מהמזון כמו דגי ים צפונים כמו סלמון, זרעי פשתן טחונים וכו'.
שתי מים אך צרכי גם שמן צמחי, כמו שמן זית, מעט אגוזים וכו'.
לגבי נשירת שיער, בדקי חוסרים תזונתיים כמו ברזל וויטמין B12, ויטמין D וכו'.הקפידי על אכילת חלבונים, ירקות טריים, פירות, דגנים מלאים, קטניות, מוצרי חלב פרוביוטים.
הפחיתי את המתח, הוא מחמיר את התסמינים שיש לך. הפעילי שיקול דעת, התייעצי עם רופא, בצעי בדיקות מקיפות, שמרי על תזונה ופעילות גופנית.
תוכלי להכין שמפו צמחי ביתי לנשירה על בסיס צמחים כמו סרפד ורוזמרין
הכיני חליטת צמחים מ 1 כפית סרפד ו 1 כפית עלי רוזמרין בכוס מים רותחים. השרי כ חצי שעה ויותר, סנני. הוסיפי חצי כוס שמפו רגיל . ערבבי היטב. הכניסי לבקבוק אטום היטב. אחסני במקרר למשך 24 שעות. נערי היטב לפני השימוש.
במקום שמפו אפשר להכין חליטת צמחים ולשטוף בסוף החפיפה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)