סבוריאה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סבוריאה
    יונתן
    31/07/2011

אני בן 16,
    כבר מלפני שנה יש לי אף ממש שומני, כל הזמן הוא נראה רטוב כזה ושמנוני.
    בנוסף יש בו הרבה נקודות שחורות קטנות שלפעמים הופכות להיות בולטות ועושים שכבה חיצונית של מה שנראה כמו קשקשים כאלה..
    וגם הוא אדום כל הזמן
    בנוסף מאז ומתמיד היה לי שיער עם הרבה קשקשים.

ניסיתי למרוח ספירטסליצל בהמלצת רופא עור, וגם קרם של סבוקלם - התכשירים אולי שיפרו במזעריות את הבעיה אבל שום דבר לא באמת עזר

אני נואש.. זה נראה ממש רע..

מה לעשות בשביל להעביר את הקשקשים ולעזור לטפל בבעיה? יש איזה תכשיר\תרופה שיכולה לעזור?
    האם טיפול אצל קוסמטיקאית שתוציא לי את השחורים והקשקשים מהאף יכול לעזור מבחינה אסתטית? ולהפחית את השמנוניות?
    האם הסבוריאה הזאת תעבור לי אחרי גיל ההתבגרות ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סבוריאה

הוספת תגובה

• סבוריאה - תגובה

זילי אורבך
    04/08/2011

שלום יונתן,
    סבוריאה היא מצב דלקתי בשכבות העור העליונות, הנובע מהפרשה מוגברת של חלב - SEBUM, ומתבטא בהופעת קשקשים יבשים או שומניים בעיקר בקרקפת, בפנים, מאחורי האוזניים, לאורך קו השיער, על הגבות, מסביב לאף ועל החזה.
    דלקת זו מתגלה לעיתים כתופעה משפחתית ומזג אוויר קר ומתח נפשי מחמירים את הסמפטומים.
    הטיפול המומלץ הוא שימוש בתכשירים קוסמטיים על בסיס מים, בריכוז שומן נמוך ביותר.
    לעיתים ימליץ הרופא על תכשירים נגד פטריות שמקלים על בעיית הסבוריאה.
    אני ממליצה לשנות את התזונה, לבלוע תוסף מזון הנקרא ביוטין או ויטמין B קומפלקס בתוספת ויטמין C.
    לשתות צמחי מרפא המטהרים את הכבד כגון שן הארי, גדילן מצוי, סרפד, תלתן אדום, וכו'.לכבד השפעה על העור.
    במקביל כדאי להוסיף גם צמחים המרגיעים מתחים כגון: פסיפלורה, שיבולת שועל, מליסה, נפית חתולים, לבנדר, בבונג.
    לשפר את התזונה, להפחית סוכר וממתקים, להפחית מלח ומוצרי חלב בעיקר חלב פרה ניגר.
    לשתות מים במקום משקאות ממותקים ומוגזים.
    לצרוך פירות וירקות טריים.
    לא להשתמש בספירט סליציל בסבוריאה זה יגרום לקילוף נוסף שמימלא יש לך.
    לשטוף את הפנים עם סבון חומצי ( PH3.5-5.5), למרוח קרם לחות על בסיס מים, למרוח בבוקר מסנן קרינה.
    ללכת לרופא עור לקבל קרם למצבים חריפים.
    לא להיכנס לפניקה, להירגע ולשמור על אורח חיים נבון המיטיב עם הבעיה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו