כתמי שמש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כתמי שמש
    רותי
    28/08/2011

היי, אני בת 30 ויש לי כתמי שמש על המצח (אולי פיגמנטציה) שהם די בולטים, כי אני מאוד בהירה. יש גם חלק קטן שנראה כאילו יש בו כתם לבן.

האם עדיף לטפל אצל רופא עור או אצל קוסמטיקאי פרא-רפואי?

התייעצתי גם עם רופא עור (שאמר שיתן לי מישחה בחורף) וגם עם קוסמטיקאי שאמר שצריך טיפול משולב במרפאה+תמיכה.

הקוסמטיקאי עובד עם מוצרים של חוה זינגבוים - האם אתן מכירות אותם? האם הם מומלצים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כתמי שמש

הוספת תגובה

• כתמי שמש - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    28/08/2011

הייתי ממליץ לך לקבל המלצות בנושא זוהי הדרך הטובה ביותר לבחור את מה שמתאים לך.
    בהצלחה.
    כעיקרון טיפול קוסמטי מיקצועי יכול להיות פיטרון מצויין עבורך.
    למעבדות המיקצועיות יש קרמים מצוינים להבהרה על בסיס טבעי וניתן לרכוש אותם אצל קוסמטיקאיות מוסמכות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתמי שמש - תגובה

זילי אורבך
    29/08/2011

שלום רותי,
    כתמי עור נובעים ממקורות שונים: פעילות הורמונלית, הריון, נטילת גלולות למניעת הריון, פיגמנטציה שלאחר זיהומים, פיגמנטציה עקב תרופות, אלרגיות (בשמים...) וחשיפת יתר לקרני השמש.
    הטיפול המקובל הוא למרוח קרם הבהרה בערב ובבוקר למרוח קרם עם מקדם הגנה גבוה על מנת למנוע התכהות הפיגמנטים והופעתם מחדש.

החומר הפעיל בקרמים להבהרה נקרא הידרוקינון, הוא מצוי בקרמים ללא מרשם בריכוז של 2% ו% 4. ההידרוקינון מסייע למנוע יצירת מלנין (צבען) ולהפחית במידה משמעותית את כמות הפיגמנט.
    יש למרוח את קרם ההבהרה רק על שטח העור בו מצוי הכתם.
    שילוב נוסף הוא של סרום ויטמין C שאף לו יש הפשעה מבהירה על העור.

כמו כן, תוכלי לבקש מרשם מרופא לרקיחת קרם הבהרה חזק יותר המכיל ריכוז גבוה יותר של הידרוקינון בשילוב עם חומצה רטינואית וחומרים נוספים. ואכן, קרם זה מומלץ למרוח בחורף.

אין צורך לפנות לקוסמטיקאית זו או אחרת לרכוש קרם.
    פני לרופא עור מוסמך שירשום מרשם ואיתו גשי לבית מרקחת במקום מגורייך ויכינו לך.
    בינתיים תוכלי לרכוש קרם הבהרה ללא מרשם בכל בית מרקחת וברשתות הפארם מרחי אותו בערב בזהירות. בצעי בדיקת רגישות על קטע קטן של עורך.
    בבוקר מרחי קרם הגנה ומעליו מייק אפ שגם לא השפעה מבודדת קרינה.
    המנעי מחשיפה לשמש יוקדת באופן יזום.

יעילות התכשירים לטיפול בכתמי עור, משתנה מאדם לאדם. טיפול בכתמי עור הוא עניין לטווח ארוך, שמהלכו אין לגרות את העור ולא לחשוף אותו לשמש.
    ארגני לך אורח חיים תחזוקתי לעור שימנע יצירת כתמי עור נוספים .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ועוד שאלה

רותי
    29/08/2011

המון תודה על התשובה המפורטת.

האם יש סכנות בקרמים להבהרה?
    האם יש סכנה שישנו את צבע העור או יבהירו אותו יתר על המידה?
    האם תוכלו להמליץ לי על קרם ספציפי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ועוד שאלה - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    29/08/2011

רות שלום
    כמו שכתבתי טיפול קוסמטי מקצועי יכות להוות עבורך פיתרון מצויין.
    כמו כן יש למעבדות המיקצועיות קרמים מצוינים להבהרה על בסיס טבעי ולא על בסיס כימי כדוגמת ההידרוקינון.
    מיצאי לך טיפול מיקצועי ומוסמך ובררי שם.
    חשוב לבדוק את סוג עורך ולהתאים לך פרטנית חומרים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו