קוסמטיקה טבעית בבית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קוסמטיקה טבעית בבית
    טל
    21/09/2011

שלום,
    למדתי קורס מבוא קצר של רוקחות טבעית אך לא קיבלתי תשובה ברורה מהמדריכה לגבי החוקים של משרד הבריאות בנושא, האם אני יכולה להכין לחברותיי ולמכור? חברתי שהשתמשה בקרם רגליים שהכנתי לה סיפרה לחברה אחרת שלה והיא רוצה שאני אכין לה גם כזה קרם, האם זה חוקי למכור לה בעוד אין לי אישור משרד הבריאות? ואם זה חוקי, מתי ומה לא חוקי בנושא של מכירת קוסמטיקה? את מי אפשר לשאול/ עם מי להתייעץ בנושא? אני לא יודעת איפה להתחיל..
    אני חושבת אולי להעמיק את הלימודים בנושא אך חשוב לי לדעת את החוקים לפני שאני מתחילה...

בתודה מראש,
    טל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קוסמטיקה טבעית בבית

הוספת תגובה

• קוסמטיקה טבעית בבית - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    23/09/2011

טל שלוום
    כעיקרון מכירה של תכשירים קוסמטים חייבת אישור של משרד הבריאות .
    תוכלי תמיד לפנות לאתר של משרד הבריאות ולברר שם.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משרד הבריאות

טל
    23/09/2011

כן, חיפשתי באתר שלהם ולא מצאתי תשובות, התקשרתי ושלחתי להם הודעות ולא קיבלתי תשובות.... אין עוד מישהו שמכיר את החוקים בנושא ויכול לעזור לי?
    באיזה איש מקצוע אני יכולה להוועץ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוסמטיקה טבעית בבית - תגובה

זילי אורבך
    28/09/2011

שלום טל,
    תמרוקים חייבים להיות מיוצרים במפעל תמרוקים שיש לו רישיון ייצור.
    את הרישיון לתמרוק יש להגיש למשרד הבריאות , אגף הרוקחות בירושלים דרך אותו מפעל תמרוקים שתבחרי.
    צריך לכתוב בטופס מיוחד את הרכב התכשיר המיועד לייצור, להכין. דוגמא לבדיקה במעבדה מאושרת, לשלם אגרות ולבקש רישיון.
    את הקרם או התמרוק רשאי רק מפעל התמרוקים לייצר עבורך לאחר שהוא יקבל את הרישיון. לך אסור לייצר ולמכור.
    לתמרוק צריכה להיות תוית תקנית על האריזה.תסתכלי על תמרוקים וקקמים ותראי מה כתוב. לדוגמא כתוב : מיוצר עבור...... ע״י....... ברישיון משרד הבריאות.
    יש מספר אוצווה ותאריך פג תוקף.
    בהצלחה
    שנה טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו