מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כתמים כתוצאה מפיצוץ חצקוניםמוריה26/09/2011
שלום אני בת 18 ואף פעם לא סבלתי מפצעים לפעמים היה יוצא אחד פה ושם. לפני חצי שנה החלו לצאת לי באופן עיקבי פצעים במצח, וכאשר הם היו מוגלתיים ונורא מגעילים לא יכולתי שלא לפוצץ אותם, ובמשך תקופה ארוכה פוצצתי אותם, וכיום כבר אין לי כ"כ הרבה פצעים הם גם בכלל כבר לא מפריעים לי מה שמפריע לי זה הכתמים שנותרו מפיצוץ החצקונים. זה פשוט שהעור לא חלק כל הזמן אני מרגישה אותו מחוספס ואדמומי. אני משתמשת בתרחיץ פנים של careline לטיפול בפיצעונים ועור שמן מידי בוקר וערב אך זה לא עוזר. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים כתוצאה מפיצוץ חצקונים - תגובה
ד''ר קובי שמיר27/09/2011מוריה שלום.
לכתמים בעור הפנים לאחר אקנה נידרש טיפול יסודי.
הטיפול משלב בין התאמת הטיפול המקצועי בקליניקה לבין התאמת חומרים אישית למטופל/ת לטיפול המשך בבית על מנת לתמוך ולשמר את התוצאות.
1. סדרה של פילינגים מיוחדים להמסת העור, לדיכוי המלנין ולהבהרת העור. הטיפולים מתבצעים כסדרת טיפולים במשך שישה עד שמונה שבועות. לאחר מכן יש לבקר במירפאה אחת לששה עד שניים עשר שבועות כדי לשמור על התוצאות.
2. בנוסף לדיכוי תאי המלנין והעלמתם, מסייע הטיפול להמריץ את ייצור הקולגן - החלבון הבונה את תאי העור, משפר את חילוף החומרים של העור ומעודד את תהליך תיקון התאים הפגועים.
3. החדרה לעור של חומרים מנקים וחומרים נוגדי חימצון בתום סידרת הפילינגים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתמים כתוצאה מפיצוץ חצקונים - תגובה
זילי אורבך28/09/2011שלום מוריה,
הטיפול בכתמי עור הנובעים מפצעים ומחצ׳קונים דורש זמן וסבלנות.
יש להמשיך לטפל בכתמים כמו בפצעונים, למרוח תכשיר צמחי לחטוי המבוסס על פרחי קלנדולה,הממליס,קמומיל וכו. או במי פנים לעור בעייתי רצוי על בסיס הממליס, או בספירט סליציל שאותו אפשר לרכוש בבית מרקחת. לאחר החיטוי יש למרוח תכשיר פיחינג עדין על בסיס חומצה גליקולית לחידוש תאי העור, זה מסייע להסיר תאי עור פגומים ולעודד תאי עור חדשים. אפשר להכין בבית מרקחת על בסיס מיץ לימון ומים ולנגב את הפנים. המשיכי לייבש את אזור החצ׳קון עם תכשיר מייבש לפצעונים כמו תבליל קלמין.
תכשירים עם ויטמין c אף הם מסייעים להבהרה.
אם הכתם הוא צבר של צבען המלנין, יש קרמים המבוססים על הידרוקינון המסייעים בהבהרה.
רצוי ללכת לרופא עור לקבל. אבחנה מקצועית
בבוקר יש למרוח קרם מסנן שמש לעור שמן ובעייתי.
שנה טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)