שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    שאלה
    18/05/2012

שלום,
    אני בת 23. כבר יותר משנה יש לי שני כתמים חומים (אחד מתחת לשני) על השפה התחתונה. (הכתמים קצת יותר גדולים מנמשים). מה זה? איך ניתן להעלים אותם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תגובה לכתמים

שרון אלוש
    20/05/2012

כתמים יכולים להיות עקב חוסר איזון הורמונלי (בעקבות היריון, גלולות וכו) וחשיפה לשמש
    מאחר ולא ניתן להמליץ על מותג, אני כן אייעץ לך (גם מנסיון אישי), שקרמים עם רכיבים סינתטיים דווקא החמירו את הבעייה, אולי זה הפרבנים בחשיפה לשמש. אולם קרם המכיל שמנים אתריים: רוזווד וחי-עד, ממש שיפר את המצב, ובכלל את מרקם העור. אבל אם את רוצה לעשות שימוש לבד בשמנים- חובה למהול בשמן בסיס (כגון שמן חוחובה, זית, חמאת שיאה וכו).
    שמן לימון גם מבהיר אבל פוטוסנסטיבי- כלומר בחשיפה לשמש המצב עלול דווקא להחמיר. אז אם להשתמש- אך ורק בערב!

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

זילי אורבך
    21/05/2012

שלום
    כתמי עור הן עודף צבען(מלנין) הנגרם כתוצאה מסיבות שונות כגון: השפעה הורמונאלית משימוש בגלולות למניעת הריון, הריון, חשיפה לשמש, פצעים, גינטיקה וכו׳.
    שלב ראשון יש לגשת לרופא עור לאבחן כתמי עור ושומות על מנת לשלול תסמינים מסוכנים כגון גידולים טרום סרטניים ובכלל לקבל אבחנה מקצועית לגבי אופי הכתמים.
    במקביל ניתן למרוח קרם הבהרה המונע יצירת עודף מלנין. קרמים להבהרה מכילים חומר בשם הידרוקינון , חומצה קוג׳ית, ויטמין c וכו׳, שמסייעים להבהרת הכתמים.
    שלב נוסף חשוב מאוד הוא להימנע מחשיפה לשמש. יש למרוח קרם מסנן שמש עם מקדם הגנה גבוה 15-50spf. ללכת בצל, לחבוש כובע. אפשר למרוח מייק אפ.
    לא ניתן להעלים כתמים אלא להבהירם. דרושה התמדה וסבלנות בטיפול.
    הטיפול בכתמי עור אינו חד פעמי. יש להופכו לדרך חיים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו