כתמים שחורים מתחת לעיניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כתמים שחורים מתחת לעיניים
    יעלה
    15/08/2012

אני סובלת מפגמנטציה של כתמים שחורים מתחת לעיניים.
    הלכתי לרופא עור מומחה שנתן לי למרוח משחה על המקום שרק החמירה את המצב ויצרה פצעים בנוסף לכהות. (ברגע שהפסקתי להשתמש הפצעים נעלמו)
    חשוב לי לציין שכל כמה שנים הכהות מתחזקת,האם יש חומר שיכול להבהיר במקצת את האיזור?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כתמים שחורים מתחת לעיניים - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    17/08/2012

יעלה שלום.
    שקיות כהות מתחת לעיניים נגרמות משלוש סיבות עקריות:
    נטייה גנטית, הזדקנות, ומחסור בשינה.
    עם השנים סיבי הקולג'ן האחראים לגמישות העור נשחקים והעור שלנו נעשה יותר דק ועדין. תופעה זו בולטת במיוחד באיזורים בהם העור נמתח על מבנה עצמות ללא הפרדה של שכבות שומן ושריר, כמו למשל כפות הידיים או הגולגולת, במיוחד סביב אזור העיניים. מכיוון שהעור סביב העיניים נעשה דק עם השנים נחשפים כלי הדם ומתקבלים כתמים כהים סביב העיניים. התופעה קשורה בנטייה גנטית אך מחמירה כאשר העור נחשף לאורך השנים לקרינת שמש חזקה או עישון כבד.
    יתכן והן קשורות גם לחוסר אספקת דם, מחסור בשינה גורם אף הוא לכתמים כהים ושקיות מתחת לעיניים.
    לקרר את אזור העיניים ע"י שקית קרח או קרם עיניים שקורר במקפיא.
    לקרר את העיניים בעזרת פרוסות מלפפון או שקיות תה צמחים קפואות.
    להמנע מגירוד העור סביב העיניים.
    להמנע מהתייבשות העיניים.
    להקפיד על 9-7 שעות שינה מדי לילה.
    לשתות 10-8 כוסות מים כל יום.
    להמעיט באכילת מלח.
    ישנם כיום טיפולים המתמקדים בניקוז והפחתת הנפיחויות והעיגולים השחורים שסביב העיניים ע"י שיטות מנואליות לניקוז לימפטי או שיטות טבעיות המשלבות חומרים ותרכובות צמחיות, מינרלים טבעיים בטכנולוגית שחרור מושהה לחומרים פעיליי שטח הממיימים (היגרוסקופיים-סופחי מים), מלחחים ומשפרים את הטונוס והקמטוטים סביב העיניים. שימוש בתרכובות ליפוזומים (נשאים) יישמרו על אזור לח לאורך זמן רב.
    מומלץ כמובן טיפול ואיבחון מיקצועי.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו