פילינג

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פילינג
    אלמוג
    20/02/2013

שלום, אני בת 18 ויש לי תמיד המון נקודות שחורות על האף והסנטר. יש לי עור נורא רגיש ויש לי פריחה אדמדמה כזאת אם אני משתמשת בתכשירים חזקים מדי. איזה פילינג טבעי כדאי לי לעשות? יש לי עור מעורב..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פילינג

הוספת תגובה

• פילינג - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    20/02/2013

אלמוג שלום.
    התופעה קשורה לרמות שונות של הורמונים, לתורשה, לתזונה לקויה ולמתח נפשי.

תופעת האקנה קשורה למספר גורמים:
    1. הפרשת חלב מוגברת ובלוטות מוגדלות.
    2. סתימה בנקבוביות העור.
    3. התרבות חיידקים.
    4. דלקת הנובעת מהתרבות חיידקים. התפתחות הדלקת קשורה בהרס הנקודות השחורות ובשחרור תוכן בלוטות החלב אל הרקמה שמסביב. בדרך כלל, החיידקים המעורבים באקנה הם חלק מהאוכלוסייה הטבעית של העור.

הטיפול הינו בעל חשיבות קריטית. חוסר טיפול נכון בזמן הנכון יותיר אחריו צלקות וכתמים. יש להקפיד על טיפולים בתדירות של פעם בשבוע בהתחלה ולרווח אותם בהתאם לשיפור. הטיפול מתרכז בהמסת שכבות העור הקשה ובייבוש נקודתי של פצעים. ההמסה חשובה במיוחד באקנה ציסטי (פצעים עמוקים וללא ראש מוגלתי). חשובה ההקפדה על ניקוי נקודות שחורות והחדרת חומרים מרפאים. יש לסיים במסכות מחטאות ומרפאות. כשהעור נרגע יש לחזור על סדרת ההמסות כתהליך מאיץ ריפוי.
    טיפול ההמשך בבית הוא חשוב לא פחות ומהווה גורם משפיע בהצלחת הטיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פילינג- טיפול בשחורים ובעור אדמומ

איריס לוי
    11/05/2013

שלום רב אלמוג,

חשוב מאוד לטפל ולטפח את עור הפנים כשגרה יום יומית כבר מגיל צעיר וחשוב להגדיר במדויק את סוג עור הפנים על מנת להתאים את אופן הטיפול ואת התכשירים הקוסמטיים המתאימים והנכונים ביותר עבורו.

כמעט לכל סוג עור ישנה נטייה של הפרשת שומן מוגברת באזור ה-T הכולל את המצח אף והסנטר המופיע בשילוב שחורים "קומודונים", וזאת בשל ריבוי בלוטות חלב, בלוטות שומן באזור.

לשפר את המצב באזור ה-T ניתן על ידי טיפול קוסמטי אצל קוסמטיקאית פרא-רפואית המתמחה בטיפול בעור אקנתי. בניקוי, ניקוז קומודונים (שחורים). קוסמטיקאית מקצועית ומוסמכת תדע לנקות את העור ביסודיות לנקז את "הראשים השחורים" ליצור סביבה חומצית" שתגן על העור מפני התפתחות חיידקים ולטפח מחדש את העור, מבלי לגרום לסימנים ולצלקות. קוסמטיקאית מוסמכת ומקצועית גם תדע לכוון אותך אם ובאיזו תדירות עליך לעבור טיפול קוסמטי יסודי.

ובהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר לעיתים אדמומיות על הפנים מאובחנת כסבוריאה.

סבוריאה מתבטאת בדלקת כרונית בעור באזורים בהם קיימות בלוטות חלב (שומן) רבות ובאה לידי ביטוי בתסמינים כמו אדמומיות, קשקשים, עור שומני, או לחילופין עור יבש מאד, נקבוביות פעורות וסימנים דלקתיים, פצעונים קטנים, ומראה עור סדוק ומתקלף הגורמים לתחושת חום, גירוי, גירוד עקצוץ ולעיתים כאב.

סבוריאה מתפרצת בעקבות מגוון של בעיות ומצבים- הן גופניים והן נפשיים החל מלחץ ועד חסרים בויטמינים העלולים לגרום לליקויים כמו הפרשות חלביות מרובות, עור שמנוני, ובסופו של דבר להתפתחות סבוריאה דלקתית.

הבעיה שכיחה בגיל ההתבגרות וגם בגילאים בוגרים יותר ולעתים היא מופיעה בשילוב עם נגעי האקנה, פצעי הבגרות המופיעים אף הם באזורי הגוף העשירים בבלוטות חלב.

הטיפול המומלץ לסבוריאה בפנים - טיפול בטכנולוגיית IPL בשילוב תוספי תזונה ייחודיים המכילים פרוביוטיקה איכותית לטיפול בבעיות עור וחיזוק המערכת החיסונית, היעילים לטיפול באטופיק דרמטיטיס, סבוריאה ואקנה שלהן רקע אלרגי - דלקתי - זיהומי.

טיפול המונע זיהומים ומאזן את הפרשות החלב, משפר את מרקם העור ומסייע לניקוי, חיטוי והמרצת הדם, כיווץ נקבוביות וספיחת שומנים והפרשות, מניעת קשקשת יובש וקילופים איחוי וריפוי, הרגעה ואיזון הפרשת הסבום (השומן, הקשקשת) הנלווים לסבוריאה בפנים.

במחקרים שנעשו נמצא שהמערכת הפחיתה משמעותית ובאחוזים ניכרים את התופעות הנלוות לסבוריאה בפנים, בכל הרמות.

חשוב לזכור להמשיך ולהתמיד בטיפוח שגרתי של העור ולהקפיד על מספר כללי יסוד האופייניים לכל סוגי העור:
    לפני חשיפה לשמש למרוח קרם לחות עם מסנן קרינה לא פחות מ 15SPF , המרכיבים המצויים בקרם מספקים לעור לחות ומהווים מחסום כנגד נזקי הסביבה. להקפיד על תזונה נכונה שתספק כמויות מספיקות של ויטמינים ומינרלים, ניקוי הפנים והענקת לחות מתאימה.

כתבות נוספות ומידע רב בנושא ניתן למצוא באתר הבית שלי,

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו