מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הגנה מהשמשקים30/04/2013
אני מחפשת קרם הגנה לעור רגיש דק עדין ויבש, אני צריכה קרם הגנה שממש יגן משהו חזק ורציני מכיוון ש5 דקות בשמש וכבר העור אדום. אני לא מכירה סוגים ואני צריכה לעור שציינתי. אשמח לקבל המלצות לכמה קרמי הגנה. בנוסף רציתי לשאול האם קרם ההגנה בצבע הלבן יותר מגן מקרם ההגנה השקוף? אם זו אותה הגנה אני מעדיפה שקוף.. אם הלבן מגן יותר טוב אז לבן. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגנה מהשמש - תגובה
זילי אורבך01/05/2013שלום קים,
תכשירי הגנה מפני קרינת השמש מיועדים לחסום את קרני השמש העל-סגוליות מסוג UVB ו UVA.
שימוש נכון בתכשירים אילו עשוי להקטין את הנזקים הנגרמים בעקבות חשיפה בלתי מבוקרת לקרני השמש, ובמיוחד את הסכנה לפתח כוויות, סרטן העור והזדקנות מוקדמת של העור.
יש לקרוא על גבי התוית אם אכן המוצר מציע הגנה נגד שתי הקרינות UVA ו UVB גם יחד.
מקדם ההגנה מוגדר במספר כמדד ( Sun Protector Factor-SPF):
מקדם ההגנה הוא מדד אוניברסלי למידת ההגנה מפני קרינת UVB בלבד. אין מדד מוסכם לגבי קרינת UVA , שהן קרניים שחודרות עמוק יותר לעור .
המספר מהווה מדד למשך הזמן שבו התכשיר מגן על העור מפני האדמומית(כוויות השמש) הנגרמת מקרינת השמש UVB, בהשוואה לאורך הזמן שבו העור מאדים ללא הגנה.
אם הזמן שלוקח לעור להאדים, הוא 5 דקות, השימוש בתכשיר עם מקדם הגנה 50
יאריך באופן תיאורטי את משך הזמן עד שהעור יאדים הוא פי 50, כלומר למשך כ-6 שעות.
מקדמי הגנה SPF 30 מגיעים לחסימה של כ 97% מפני קרינת UVB.
חשוב לזכור, גם עם קרם הגנה, חלק מהקרניים העל-סגולות עלולות לחדור דרך העור ולגרום נזק, לכן יש להימנע משהייה בשמש בשעות 10:00-16:00, לחבוש כובע, משקפיים, ביגוד וצל.
בשהייה ממושכת בשמש, בים, בבריכה, בטיול בשטח, יש לחדש את מריחת הקרם בהתאם.
יש לקרוא את הכתוב על המוצר. אין קשר לצבע הקרם.
מרחי מעל קרם ההגנה מייק אפ, הוא יעניק הגנה נוספת מהשמש.
נקטי באמצעים נוספים להגנה מקרינה כאמור לעיל, בעיקר הימנעות מחשיפה בשעות הבעייתיות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל
קים01/05/2013לא ענית לי על השאלה. כל מה שכתבת זה יפה מאוד אבל אני יודעת את כל המידע על סכנות השמש זו הסיבה שאני רוצה להגן על העור. אבל השאלה שלי לא קשורה לכל המידע הזה שנתת. אני שאלתי אילו סוגים חברות שמות של קרמי הגנה את יכולה להמליץ לי לעור רגיש יבש ועדין. בנוסף שאלתי האם הקרם השקוף הוא פחות טוב מהלבן - אם יש הבדלים בינהם או ששניהם אותו הדבר מבחינת הגנה. זה שעשית העתק הדבק מתוך מאמר על סכנות השמש זה נחמד מצידך אבל בבקשה תקראי את השאלה ולענות לי בהתאם. תודה בכל זאת ואשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל - תגובה
זילי אורבך05/05/2013שלום קים,
לא ניתן לפרסם בפורות שמות של חברות תמרוקים.
גשי לחנויות כמו רשתות הפארם, תמרוקיות, בתי מרקחת, בתי טבע וכדומה ובקשי קרם הגנה לעור יבש רגיש ועדין. קראי את הכתוב על המוצר ובדקי אם הוא מתאים.
אני לא מכירה את הקרמים בהם את משתמשת, בודאי שלא לפי הצבע. גשי לחנות שממנה קנית את המוצר ושאלי. קראי לאיזה סוג עור מתאים כל קרם, ייתכן שהשקוף מתאים לעור שמן, והלבן לעור יבש יותר.
במידה ולא הצלחת, התייעצי עם רופא עור בנדון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכירה אחד כזה
נטליה01/07/2013מכירה אחד כזה ומשתמשת רק בו כבר שנים.
כל האחרים צורבים לי בעיניים ו / או עושים לי טעם מר בפה (כן!) ונותנים לי הרגשה שהעור לא נושם, גם עורי רגיש מאד..
מנסיוני מה שחשוב בקרם הגנה, מלבד זה שלא יעורר את כל התופעות הלא נעימות האלה ויגן מהשמש, זה שיהיה נעים להשתמש בו אפילו כמה פעמים ביום, שזה אומר כמה שכבות. הרי אחרי כ - 80 דקות ההשפעה עוברת!
הקרם הזה הוא לא לבן אלא בצבע העור. אם רוצה אמסור לך בפרטי את שמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)