מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קראתי את הכתבה שלך על מסנני קרינה ונסיכת הצבעים05/04/2008
וניא מאד מעניינת ויש לי כמה שאלות בבקשה
1 האם תוכל להמליץ לי על קרם הגנה טוב לעור שמן -אקנתי אני מעונינת בקרם פנים קרם גוף וקרם עינים
2 האם יש קרם או תרסיס שניתן למרוח מעל מיקאפ או מיקאפ ופודרה שהוא שקוף ולא ישנה את צבע האיפור ולא יהרוס אותו כי הבנתי שאם שוהים בחוץ יש למרוח כל פרק זמן ואם אנ י אם איפור אז איך לעשות אתזה? (בעיקר אם פודרה נראה לי בעיתי שלא יווצר בוץ)
3 כל איזה פרק זמן מומלץ לחדש את קרם ההגנה בהנחה שלא נכנסים למים ולא מזיעים במיוחד?
והאם איו בעיה במריחה של קרם מספר פעמים בעור שמן הרי יש בזה גם לחות האם זה לא יכול לגרום לרווית יתר?
4 אתה צינת שמנים שונים המספקים הגנה טבעית אם אני מורחת על הגוף שלי או הפנים שמן שומשום או אפרסק למשל זה יכול לשמש במקום קרם הגנה?
5 והאם לשמנים יש הגנה גם נגד uva וגם נגד uvb ואיך אני יודעת מה רמת הspf שלהם
בהנחה שאני מורחת שמן בהכמות נורמלית (ולא כמות עבה כמו שבודקים במעבדות שלהקרמים ואחכ במריחה נורמלית זה בעצם רבע מכמות ההגנה המוסומנת על התכשיר הרי שמן ובעיקר על הםנים מורחים מעט) או עם אני מערבבת אותו בג'ל אלוורה או קרם לחות שלא יהיה לי שומני מידי (בטח זה כבר פחות הגנה) או אם אני מערבבת אותו עם קרם לחות שמכיל מקדם הגנה 15 + השמן כמה הגנה זה נותן לי בכל אחת מהאופציות?
6 האם לשמנים השונים יש מידת הגנה שונה אשמח אם תפרט?
7 ואיך עובד מנגון ההגנה הזה? זה כימקלי או פיזקלי או מה?
8 ומה דעתך על פודרה או מיק אפ מינרלי אבקתי המכילים מסנן הגנה זה אפקטיבי?
9 אם אני מעלה לך רשימת מרכיבים של קרם הגנה אתה יכול לומר אם הוא טוב או לא?
אני משתמשת כרגע בקרם הגנה נטול שומן בדרגה 30 עם מסנני קרינה טבעים אבל נראה לי שהוא גורם לי לבעיות 1 אני מרגישה מעט שורף בעינים כמו גירוי כזה
2 התחילו לצאת לי קומדונים ופצעונים במצח ובלחים בקו הלסת יש לי עור שמן ולפעמים מעט פצעונים בסנטר או בודים על המצח אני בת 23 ונראה לי שזה מחמיר לי את זה
אז אם תוכל לראות ברשימת מרכיבים ולומר לי איזה מרכיב יכול לגרום לגירוי? ואיזה לעידוד קומדונים? אם זה אפשרי אז אני אעלה לך רשימת מרכיבים
מצטערת על המגילה אבל זה מאד חשוב לי לדעת
ואני אשמח אם תוכל לענות לשאלותי
אני ידעת שלא כל השאלות קשורות באופן ישיר לכתבה כתבתי גם שאלות בכלל על קרם הגנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסנני קרינה
ד''ר קובי שמיר05/04/2008לנסיכה שלום
כל התשובות מצויינות בכתבה
לגבי בעיותייך הספציפיות אני מציע לך לגשת לייעוץ מיקצועי בתחום כדי שיתאימו לך תכשירים ספציפית.
ציינת בעיות שדורשות ייעוץ מיקצועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)