שלום..אני קצת מבואסת מעור הפנים שלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום..אני קצת מבואסת מעור הפנים שלי
    ריןרין
    13/06/2009

אני שנה וחצי אלרי לידה.
    אתמול הסתכלתי בתמונות ישנות שלי וניזכרתי שפעם ניראיתי ממש טוב...
    עכשיו אני ניראית ממש לא טוב---אבל לא רק מבחינת המישקל-
    פתאום הבנתי שהעור שלי בפנים השתנה והוא לא חלק.קצת אדמומי, לא ניראה ממש זוהר....
    אפשר לקבל עיצה?
    רעיון לפילינג?
    קרם מיוחד?
    תודה מראש...
    אני מאוד דוגלת בקוס' טיבעית- אשמח לקבל הצעה למשהוא שיגרום לעור להשתפר.
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עור פנים לאחר לידה.

ד''ר קובי שמיר
    13/06/2009

מיק שלום.
    נשים רבות סובלות מבעיות עור במהלך ההריון ולאחריו, בעיקר מאדמומיות, מפצעים ומיובש. הסיבות לכך יכולות להיות מגוונות: תורשה, חשיפה ממושכת לשמש, תזונה וכמובן הורמונים. עם זאת, לא חייבים לקבל זאת כגזירה משמים. בהחלט ניתן להקל ולשפר את המצב בדרכים טבעיות, ללא התערבות רפואית:

סימני פיגמנטציה וכתמים: יכולים להחריף כתוצאה מחשיפה לשמש. לכן מומלץ לחבוש כובע רחב-שוליים ולמרוח על הפנים שמן היפריקום. כמו כן, רצוי לאכול מזון עשיר בפאבה ((PABA ובחומצה פולית המצויות, בין השאר, במולסה, בעשב חיטה, בכבד, בפטריות ובפירות וירקות טריים. יש להקפיד לשתות מים ולהימנע מסוכר, מאלכוהול ומקפאין.

מה מומלץ בתקופת ההיריון ולאחר הלידה:
    שמן נבט חיטה: השמן מופק מנבטי החיטה, נמצא בשימוש האדם אלפי שנים ונחשב כאחד החשובים בהם. מכיל הרבה מהחומצות השומניות החיוניות לגוף, מכיל ויטמין E המונע חמצון. לכן משמש כאנטי אוקסידנט חשוב , ובעיקר בשמן גוף להזנת העור ושמירה על לחותו וגמישותו, בקרמים לעור יבש ופגום, לחיזוק תאי העור והזנתם ולטיפול בעור העדין סביב העיניים, לשפתיים סדוקות, ולקרמים לתינוקות. שמן זה מתאים למריחה על פטמות של נשים מניקות למניעת סדקים, מומלץ בגמר ההנקה לנקות את הפטמה ולמרוח שמן נבט חיטה על הפטמה וסביבתה. ומומלץ להקלה על עור צלקתי ומדולדל.
    שמן שקדים לעיסוי: השמן מופק בכבישה קרה מהשקד המתוק זהו השמן הנפוץ ביותר בין שמני הבסיס משמש בעיקר לעיסוי היות והשמן קל, נעים וחסר ריח. עשיר בבטה סיטוסטרול, אלפא טוקופרול המכילים הרבה חומצות שומן חיוניות.

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו