כמה בעיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה בעיות
    גל
    07/12/2009

אני בת 15. נתחיל מזה שאין לי שום אקנה ברוך השם.. פה ושם לפעמים יוצאים מצעונים ( הלבנים ) ויש לי די הרבה שחורים בעיקר באזור ה T . אני בעלת עור שמן ( נראה לי שאפילו שמן מאוד ).
    יש לי כמה בעיות :.
    הבעיה הראשונה היא שהעור שלי לא בגוון אחיד, וכנראה שזה קרה כתוצאה משימוש בסבונים, משחות וכ'ו. כלומר באיזור הT הגוון הוא חום די כהה ופתאום באיזור הלחיים הוא לבן לבן.
    הבעיה השנייה היא שישי לי המון נקודות או כתמים אדומים בעיקר בלחיים כנראה כתוצאה מפצעונים שהיו לי והתפוצצו ובגלל שהעור בלחיים לבן אז רואים אותם עוד יותר .
    חשוב לציין שהעור שלי רגיש, ונוטה להתנפחויות ואדמומיות ( אם זה עוזר )
    זה פשוט בלתי נסבל....
    אם תוכלו לעזור , אשמח מאוד,
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה בעיות

הוספת תגובה

• בעיות עור

ד''ר קובי שמיר
    08/12/2009

גל שלום.
    - יש לנקות את עור הפנים פעמים ביום (בוקר וערב) בעזרת תכשירי ניקוי המיועדים להסרת לכלוך, חשוב לזכור כי שפשוף וסיבון מתמשך של העור אינו ישפר את מצב השומניות. למעשה, הוא עלול להחמיר את המצב ולכן מומלץ לרחוץ את הפנים ביסודיות, אך בעדינות. ניקוי יתר לא ימנע הפרשת הסבום מבלוטת החלב ואף יכול להחמיר את המצב ולכן לצד השימוש בסבון הניקוי העדין שיסיר את השומן על העור, מומלץ להשתמש גם במי פנים (לשימוש פעמיים עד 3 בשבוע) אשר יסייעו בשמירה על מראה עור נקי.

- יש להקפיד להשתמש בסבון פנים המתאים לסוג העור, וכן לשטוף היטב את כל שרידי הסבון במים. עור שומני אמנם זקוק להסרה טובה של השומן והלכלוך שהצטברו על העור וסתמו את הבלוטות אולם מצד שני, לאנשים עם נטייה לפצעונים או אקנה, אסור לגרות יותר מדי את העור וניקוי יתר של הפנים עלול לגרום לגירוי מוגזם של בלוטות החלב ויגביר את הפרשת השומן, לפיכך מומלץ לבחור סבון עדין וייעודי לעור שמן.
    דירוג: עור שומני- איך מתמודדים עם איתו?
    אחת מתפקידי העור שלנו הוא שמירה על המים בגוף כדי שלא יתאדו כתוצאה מהחום והיובש בחוץ. בנוסף, העור מהווה מחיצה בין הגוף לסביבה וזקוק ללחות כדי לתפקד ולשמור על גמישותו. העור שלנו מאבד מעמידותו כתוצאה מגורמים סביבתיים כגון: מתח, זיהום אוויר, שינויי אקלים ונזקי הסביבה, התאים מתחדשים באיטיות והמים בעור מתאדים. חוסר במים ובמינרלים משפיע על השכבות העמוקות של העור ועל תפקידיו החיוניים. בהיעדר לחות ומינרלים, מתחילים להופיע על פני העור אדמומיות, קמטי יובש, והוא הופך שברירי יותר ומרקמו מחוספס ולא נוח. אחת השיטות לאבחון עור שומני היא בעזרת טישיו: יש להמתין כמה שעות אחרי המקלחת, לאחר מכן לטפוח קלות עם טישיו על האזור החשוד כשומני ולבדוק את הנייר. אם הוא הפך מעט שקוף ויש עליו שאריות שומן אז העור מסווג כשומני.
    כמו כן חשוב להקפיד על ניקוי העור כדלהלן:

- יש לנקות את עור הפנים פעמים ביום (בוקר וערב) בעזרת תכשירי ניקוי המיועדים להסרת לכלוך, חשוב לזכור כי שפשוף וסיבון מתמשך של העור אינו ישפר את מצב השומניות. למעשה, הוא עלול להחמיר את המצב ולכן מומלץ לרחוץ את הפנים ביסודיות, אך בעדינות. ניקוי יתר לא ימנע הפרשת הסבום מבלוטת החלב ואף יכול להחמיר את המצב ולכן לצד השימוש בסבון הניקוי העדין שיסיר את השומן על העור, מומלץ להשתמש גם במי פנים (לשימוש פעמיים עד 3 בשבוע) אשר יסייעו בשמירה על מראה עור נקי.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו