טיפול טבעי באקנה - ייעוץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול טבעי באקנה - ייעוץ
    רזי
    29/06/2010

היי,
    שמי רזי, אני בן 24 ואני סובל מאקנה קלה - בינונית כבר המון זמן, עוד מגיל ההתבגרות.
    אף פעם לא באמת ידעתי שניקיון הפנים יכול לעזור לאקנה וכשכגיליתי זאת התחלתי לקנות תכשירי קוסמטיקה לטיפול בעור הפנים, ככל שחלף הזמן כך קניתי יותר ויותר קרמים אבל שום דבר לא באמת עזר, היה שיפור מינורי אבל זה לא פתר לי את הבעיה כמו שצריך.
    לפני כמה חודשים הייתי בחו"ל ונתקלתי בקרם בשם QUINODERM שמכיל BENZOYL PEROXIDE.
    הקרם מכיל את החומר הפעיל במינון של 10 אחוזים.
    השתמשתי ועודני משתמש בקרם ובסבון הפנים הנוזלי של אותה חברה, אני מנקה את הפנים בוקר וערב ובקרם אני משתמש פעם ביום לפני שאני הולך לישון.
    להפתעתי חל שיפור ניכר במצב האקנה על פניי, למעט תחושת יובש קלה אבל התוצאה החיצונית הייתה מספקת מאוד ולראשונה מזה המון זמן הסתכלתי במראה והייתי מרוצה מאד.
    מסוקרן מההצלחה רציתי למצוא קצת פרטים על החומר הפעיל במשחה (BENZOYL PEROXIDE), נכנסתי לאינטרנט ובדקתי, גיליתי שמדובר בכימיקל שהוא לא כל כך מומלץ לשימוש ארוך טווח וגם באופן כללי אני מעדיף שלא להשתמש בכימיקלים בפרט כשמדובר בעור הפנים שלי.
    רציתי להתייעץ ואולי אף לקבל פרטים על החומר הנ"ל וכן האם יש אלטרנטיבות טבעיות!!! לבעיית האקנה שלי, הייתי מאוד רוצה לשמוע על מוצרים או חברות שפותרות את הבעיה בצורה טבעית!

תודה מראש וערב טוב
    מחכה לתשובה.
    רזי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול טבעי באקנה - ייעוץ

הוספת תגובה

• טיפול טבעי באקנה - ייעוץ

ד''ר קובי שמיר
    30/06/2010

רזי שלום.
    בנזיל פרוקסיד: panoxyl, benzac, oxy , akneroxid

היא המשחה הנפוצה ביותר לטיפול באקנה. היא מופיעה בדרך כלל בצורה של ג'ל שקוף ובחלק מהמקרים עם צבע המשמש גם להסתרת הפצעונים (oxy tinted).

מנגנון פעולה:

הפעולה העיקרית שלה היא בהרס החיידקים בבלוטת החלב.

תופעות לוואי:

החיסרון העיקרי של הבנזיל פרוקסיד היא בזה שהיא גורמת לגירוי בעור. ברוב האנשים יובש אודם ויובש של האזור המטופל. בחלק קטן יכולה להופיע ממש אלרגיה לחומר. שימוש יתר בחומר ים אלו עלולים להביא ליובש קשה בעור גירוי ואפילו להחרפה באקנה.

ישנם מספר טיפולים המוצעים כיום, כגון: הטיפולים הקוסמטיים והטבעיים שהינם פחות אלימים ולהם פחות תופעות לוואי מהטיפול הרפואי הקונבנציונלי.

הטיפול הקוסמטי הקונבנציונאלי (בדגש על תכשירים טבעיים),יציע תכשירי ניקוי בעלי PH נמוך הידועים ביכולתם להרחיק פלורה בקטריאלית מהעור, משחות המווסתות ומאזנות את הפרשת הסבום מבלוטות החלב, תכשירים על בסיס רטין A העוזר בהתמיינות תקינה ואיזון בלוטות החלב, מסכות סופחות ולחויות קלילות על בסיס פאזה מימית המכילות מסנני הגנה.
    ייבוש יתר של העור יגרום להפרשה מוגברת של בלוטות החלב ויחמיר את המצב.

טיפול משולב עם תוספי מזון הינו אידיאלי כיוון שפועל גם במישור החיצוני וגם במישור הפנימי (המערכת החיסונית ומערכות נוספות הקשורות בהופעת הפצעים). ישנם תוספי מזון שאינם דורשים מרשם רופא כגון: ויטמינים ומינרלים שהראשון מביניהם הינו האבץ (שמהווה מאין אנטיביוטיקה טבעית ומחזק את המערכת החיסונית), ויטמין A (הפועל לשחרור הפקק) וויטמין B3,B5,B6.

תשומת לב נוספת לנושא התזונה הינו הרגלי תזונה נכונים כגון: מזונות המכילים ויטמינים, מינראלים, ומזונות המכילים סיבים תזונתיים וכמובן שתייה מרובה. מאידך חשוב גם להמנע ממזונות שומניים, מטוגנים, משקאות קלים ומזונות המכילים צבעי מאכל.

לפי בקשתך ומהכרות אישית תוכל לפנות למעבדות תפוח טכנולוגיות טבעיות(העזר במנוע חיפוש)
    הם ישמחו להמליץ לך על תחלופות טבעיות.[
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה.

רזי
    30/06/2010

עוד שאלה קטנה: האם שמעת על SEBOCALM?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול טבעי באקנה

זילי אורבך
    30/06/2010

שלום רזי,
    הסיבה העיקרית לפצעי אקנה היא פיעלות מוגברת של בלוטות החלב עקב גירוי הורמונלי, לחץ נפשי, טמפרטורה, זיעה, לחות גבוהה,תזונה עתירת סוכר ושומן וכדומה.
    ייצור מוגבר של חלב גורם לעומס וסתימה בצינורית בלוטת החלב וזקיק השערה. לכך מתווספים תאי עור מתים, חיידקים ולכלוך ונוצר פקק בתוך זקיק השערה המתבטא בפצעונים, שחורים, ראשים לבנים ועוד.
    כדי להקל על הבעיה יש להקפיד על מספר כללים כגון: ניקוי עמוק ויסודי של העור על ידי סבון חומצי, לייבש את הפצעונים עם תכשירים מייבשים. להקפיד על תזונה נכונה, להימנע ממזון מטוגן שמן וממתקים כמו אגוזים שוקולד, עוגות קרם, שמנת שומן טרנס וכדומה.
    אני ממליצה על מחטאון על בסיס קלנדולה, על ספירט סליציל , על פילינג עדין . נסה למרוח שמן עץ התה ישירות על הפצע זה גם עוזר. כמובן שרצוי להתייעץ עם רופא עור , הוא יכול לרשום לך מרשם לתכשיר אנטיביוטי חיצוני בזיהומים חריפים.
    הגיינה מאוד עוזרת למנוע הצטברות שומנים על פני העור. אז שמור עליו.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו