איפור בצבע מאכל -מסוכן או מותר?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איפור בצבע מאכל -מסוכן או מותר?
    טבעית
    24/07/2010

שלום ד"ר,

1.האם מותר לי למרוח על השפתיים צבע מאכל (סוגים שונים - כמו צבע המופק מסלק/פפריקה/ליקופן/פלפל וכו'..) מידי יום או שזה יכול להזיק/לסרטן מאחר ולא כמו בשפתון קנוי בחנותשיש לו מרקם "סמיך", צבע המאכל הוא מיימי והוא חודר לשכבת העור של השפתיים..

2.יש צבעי שפתיים שנקראים מכתימי שפתיים והם מכילים צבע מאכל וגליצרין וחומר משמר והם גם מיימים ונראים כמו צבע מאכל.. האם גם הם יכולים להזיק/לסרטן/לגרום לאלרגיה?

3. האם ייתכן שתגובה אלרגית לצבע מאכל תתפתח עם הזמן ולאו דווקא בתקופה של שבועות או חודשים אלא פתאום אחרי תקופה תתפרץ לה אלרגיה לחומר שלא הראה סימנים של אלרגיה?
    ואם למשל אני אוכלת סלק/פפריקה כבר שנים ואני לא אלרגית להם באכילה, אזי ייתכן שאני אלרגית להם בעור כי זו אלרגיה שונה בין מה שאוכלים לבין מה שמורחים על העור?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• איפור בצבע מאכל

זילי אורבך
    26/07/2010

שלום,
    את צריכה להיות ערה לתכשירים המכילים חומרים אליהם את אלרגית,.לא בטוח שמוצר שאת אלרגית אליו באכילה, יהיה אלרגי גם במריחה, בצעי בדיקה, מרחי וראי את התגובה לאחר 12-24 שעות. אם התפתחה תגובה אלרגית אזי לא כדאי להשתמש במוצר.
    לגבי השפעה מסרטנת של מוצרים אילו ואחרים, אין בדיקה בטוחה. חומרים ידועים כמסרטנים אסורים בשימוש על ידי משרד הבריאות. אם הצבעים הם מירקות, אזי אין בעיה, למעט תגובות אלרגיות.
    ובאמת " אין חכם כבעל ניסיון" בכל הקשור לאיפור.
    אני ממליצה להשתמש בתכשירי איפור היפואלרגיים.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו