מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קצב צמיחת השיער (לא יודע לאן להפנותאלדר03/08/2010
שלום, רציתי לשאול אם הורדת שיער משפיעה על התפתחות השיער, כלומר אם ניקח למשל 2 אנשים: X,Y אשר שניהם זהים לחלוטין בכל דבר בגופם והשיערות שלהם בגוף אמורות להיות תואמות.
אם למשל Y יוריד כל יום את השיער ואילו X לעולם לא יוריד, השאלה שלי היא האם השיער של Y ייתפח יותר מהר משל X ואצל Y ייראו שיערות יותר מוקדם מאשר אצל X? או האם השיער של Y יהיה שונה מהשיער של X בגלל הורדות השיער שהוא עשה? (בעיקרון אני רוצה לדעת אם למשל יש לי פס בבטן ואני עושה שעווה כמה פעמים ואחריי נניח שלושה חודשים פתאום הפס משתנה [יותר שיערות, צורה אחרת] אז האם זה בגלל שהורדתי שיער או שמלכתחילה זה היה אמור להיות ככה?])?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצב צמיחת השיער
זילי אורבך04/08/2010שלום אלדר,
השיטות שתארת להורדת שיער הן בעלות השפעה זמנית על צמיחת השיער.
מחקרים מדעיים חדשים מראים, שכל השיטות הזמניות להרחקת שיער מיותר, כמו, מריטה, שעווה, גילוח וכדומה, אינן משפיעות על צמיחת השיער משום שאין להן כל השפעה על שורש השערה, שהוא זה שקובע את מבנה השערה. בשיטות אפילציה ולייזר הורסים את שורש השערה בקרקעית הזקיק, ולהן יש השפעה על צמיחת השיער או אפילו הסרתו לצמיתות.
בחירת השיטה להסרת השיער תלויה באופי השיער, איזור הצמיחה וכמויות השיער, והעדפה אישית.
השיער שמעל העור הוא בעיקרו רקמה מתה ואין לו כל השפעה על החלק הגדל והצומח של השיער.
המחקרים האלה מציינים, שהרושם המתקבל כאילו הרחקת שיער זמנית מעבה את השערות, הוא מוטעה.
הסיבות לשיעור יתר הן רבות. ברוב המקרים זו תכונה העוברת בתורשה.ישנן מקרים שהשיעור נגרם מהפרעות בבלוטות, או עקב תופעות לואי של תרופות, חוסר איזון בהפרשות ההורמונים.
הסרת שיער בשעווה, עשויה לגרות את העור , וייתכן שגירוי זה גרם לפס בבטן.
אם מתעוררת בעיית עור עקב הסרת השיער, מומלץ לפנות לרופא עור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
אלדר08/08/2010התכוונתי לפס בבטן, לפס של שיער, משהו טבעי שיש לרוב הגברים...
הכוונה הייתה שאם אני אמשיך להוריד אותו ופתאום השיער יישתנה, ייתעבה וכל דבר אחר, אז האם מלכתחילה זה היה אמור להגיע למצב הזה מתישהו , או שההורדה גרמה לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)